Πρώτη φορά από την αρχή της πανδημίας: Δύο ιπποπόταμοι θετικοί στον κοροναϊό

Είναι άγνωστο πώς κόλλησαν κοροναϊό οι δύο ιπποπόταμοι στο Βέλγιο.

Πρώτη φορά από την αρχή της πανδημίας: Δύο ιπποπόταμοι θετικοί στον κοροναϊό

Δύο ιπποπόταμοι στον ζωολογικό κήπο της Αμβέρσας, στο βόρειο Βέλγιο βρέθηκαν θετικοί στον κοροναϊό, κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά στον κόσμο. Τα δύο ζώα εμφάνισαν καταρροή.

Τα ζώα αυτά έχουν πάντα υγρή μύτη, όμως «αυτή τη φορά έβγαζαν μύξες και για προληπτικούς λόγους εξέτασα το ρινικό έκκριμα», εξήγησε ο κτηνίατρος Φράνσις Φερκάμεν.

Δεν έχει ξανασυμβεί

«Πήρα την απόφαση να εξετάσω τα δείγματα για Covid-19 και το αποτέλεσμα μας αιφνιδίασε. Εξ όσων γνωρίζω, είναι η πρώτη μόλυνση από Covid-19 σε αυτό το είδος. Σε όλον τον κόσμο ο ιός έχει εντοπιστεί κυρίως σε πιθήκους και σε αιλουροειδή», εξήγησε.

Οι δύο θηλυκοί ιπποπόταμοι, η Ερμιάν, 41 ετών και η κόρη της η Ιμανί, 14 ετών, δεν παρουσιάζουν κανένα άλλο σύμπτωμα, πέρα από καταρροή.

Τα μέτρα που πήρε ο ζωολογικός κήπος

Για προληπτικούς λόγους ο ζωολογικός κήπος απαγόρευσε την πρόσβαση επισκεπτών στον περίβολό τους.

Οι υπάλληλοι εξετάστηκαν και βγήκαν αρνητικοί στον κοροναϊό, όμως όσοι φροντίζουν τα ζώα θα φορούν προστατευτικά ρούχα και θα υποβάλλονται καθημερινά σε ράπιντ τεστ.

Είναι άγνωστο πώς κόλλησαν οι ιπποπόταμοι. Από τους φροντιστές τους, κανείς δεν προσβλήθηκε πρόσφατα από την ασθένεια, ούτε εμφάνισε συμπτώματα.

Το Βέλγιο επέβαλε και πάλι υγειονομικά μέτρα αυτήν την εβδομάδα, ανακοινώνοντας το κλείσιμο των δημοτικών σχολείων και των παιδικών σταθμών από τις 18 Δεκεμβρίου, δηλαδή μία εβδομάδα νωρίτερα από το κανονικό. Κατά μέσο όρο, στη χώρα των 11 εκατομμυρίων κατοίκων, καταγράφονται καθημερινά 17.800 μολύνσεις και 44 θάνατοι.

Τα σχόλια είναι κλειστά.