«Δεν φοβόμαστε-Προστατευόμαστε-Ασπίδα μας η Γνώση», καμπάνια ενημέρωσης για τον κοροναϊό από την ΓΓΠΠ – Οκτώ συμβουλές

Ημερομηνία:

Καμπάνια ενημέρωσης των πολιτών για την προστασία από τον κοροναϊό, ξεκίνησε η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, με τίτλο «Δεν φοβόμαστε- Προστατευόμαστε- Ασπίδα μας η Γνώση».

Την ίδια ώρα ο γενικός γραμματέας Νίκος Χαραδαλιάς ταξιδεύει για Θεσσαλονίκη, προκειμένου να συμμετάσχει στη σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί με αφορμή το πρώτο κρούσμα του ιού στη χώρα μας. Στη σύσκεψη θα συζητηθούν οι ενέργειες που πρέπει να γίνουν για τη διαχείριση της κατάστασης και πιθανής απομόνωσης ατόμων ή χώρων για να εμποδιστεί η μετάδοση της νόσου.

Στην εφαρμογή του σχεδίου η ΓΓΠΠ έχει το ρόλο του συντονιστή των εμπλεκόμενων υπηρεσιών με βάση τις κατευθύνσεις του υπουργείου Υγείας.

Η καμπάνια ενημέρωσης που ξεκίνησε ήδη από την ΓΓΠΠ, περιλαμβάνει οκτώ βασικές συμβουλές που αφορούν στα μέτρα προφύλαξης και τις ενέργειες του κάθε πολίτη προσωπικά, πρώτον για την προστασία τους από τον κοροναϊό και δεύτερον για τον περιορισμό της μετάδοσης του.

Ήδη ο πίνακας με τα μέτρα προφύλαξης έχει αναρτηθεί στις ιστοσελίδες της ΓΓΠΠ, ενώ πιθανότατα θα γίνει και βίντεο που θα προβάλλεται από ηλεκτρονικά ΜΜΕ.

Τα οκτώ μέτρα είναι:

1. Πλένουμε συχνά και σχολαστικά τα χέρια μας με σαπούνι και νερό ή αλκοολούχο διάλυμα. Γενικά αποφεύγουμε να αγγίζουμε με τα χέρια μας, τη μύτη, το στόμα και τα μάτια μας.

2. Όταν βήχουμε ή φταρνιζόμαστε, καλύπτουμε το στόμα και τη μύτη μας με τον αγκώνα ή ένα χαρτομάντιλο και πλένουμε αμέσως μετά τα χέρια μας.

3. Απορρίπτουμε το χαρτομάντιλο, αμέσως μετά τη χρήση, σε κλειστό κάδο.

4. Αποφεύγουμε τις κοντινές επαφές όταν παρουσιάζουμε συμπτώματα κρυολογήματος (όπως βήχα, πυρετό, καταρροή, πονόλαιμο) ή με άτομα που παρουσιάζουν αυτά τα συμπτώματα και ιδιαίτερα με ηλικιωμένους ή άτομα με χρόνια νόσο.

5. Αν παρουσιάζουμε συμπτώματα πυρετού, βήχα ή δυσκολίας στην αναπνοή και έχουμε ταξιδιωτικό ιστορικό σε πληττόμενη περιοχή, επικοινωνούμε με το γιατρό μας ή με τον ΕΟΔΥ (τηλ. 2105212054) και παραμένουμε σπίτι μας.

6. Αν παρουσιάζουμε συμπτώματα κατά τη διάρκεια ταξιδιού, ενημερώνουμε αμέσως το πλήρωμα και αναζητούμε ιατρική βοήθεια.

7. Πλένουμε τα χέρια μας: όταν μαγειρεύουμε, όταν φροντίζουμε ασθενείς, όταν ερχόμαστε σε επαφή με ζώα.

8. Εμπιστευόμαστε τους ειδικούς και τους επιστήμονες για την πληροφόρησή μας.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Η Ευτυχία Σαβιολάκη πρόεδρος στην Παγκρητική Ομοσπονδία...

Το Σαββατο 25 Απριλίου πραγματοποιήθηκε η Γενική Συνέλευση των...

Αναμνηστικό νόμισμα για τη Μάχη της Κρήτης...

Η περαιτέρω ενίσχυση της διμερούς συνεργασίας Ελλάδας-Αυστραλίας στον αμυντικό...

Η Ευτυχία Σαβιολάκη πρόεδρος στην Παγκρητική Ομοσπονδία...

Το Σαββατο 25 Απριλίου πραγματοποιήθηκε η Γενική Συνέλευση των...

Αναμνηστικό νόμισμα για τη Μάχη της Κρήτης...

Η περαιτέρω ενίσχυση της διμερούς συνεργασίας Ελλάδας-Αυστραλίας στον αμυντικό...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Λαδανιά: Το θαυματουργό, άγριο φυτό της Κρήτης

Η κρητική λαδανιά ή λάβδανο ή λάδανο ή κίστος...

Eurovision 2026: Πότε θα γίνει η πρώτη πρόβα της Ελλάδας

Ο Ακύλας με το «Ferto» αναμένεται να διαγωνιστεί στον...

Η Ευτυχία Σαβιολάκη πρόεδρος στην Παγκρητική Ομοσπονδία Ευρώπης

Το Σαββατο 25 Απριλίου πραγματοποιήθηκε η Γενική Συνέλευση των...

Αναμνηστικό νόμισμα για τη Μάχη της Κρήτης έβγαλαν οι Αυστραλοί

Η περαιτέρω ενίσχυση της διμερούς συνεργασίας Ελλάδας-Αυστραλίας στον αμυντικό...