Δέρμα: 5 συμβουλές για να αποτρέψετε την πρόωρη γήρανσή του

Καθώς μεγαλώνουμε, το δέρμα μας γίνεται πιο λεπτό και λιγότερο ανθεκτικό. Η ξηρότητα και οι ρυτίδες συχνά κάνουν επίσης την εμφάνισή τους. Ωστόσο, ο τρόπος ζωής μας μπορεί να επιταχύνει ή να… επιβραδύνει τις αλλαγές αυτές και να αποτρέψει την πρόωρη γήρανσή του.

Δέρμα: 5 συμβουλές για να αποτρέψετε την πρόωρη γήρανσή του

Η κάθε αλλαγή του καιρού κατά την πάροδο των χρόνων και κάποιες κακές μας συνήθειες επηρεάζουν σημαντικά το δέρμα μας και η γήρανση μπορεί να μας χτυπήσει πρόωρα την πόρτα. Απαιτείται επομένως η κατάλληλη φροντίδα του ώστε να παραμείνει λαμπερό και υγιές παρά τα καιρικά φαινόμενα και την ηλικία μας.

Πώς μπορούμε να προστατεύσουμε το δέρμα μας από ποικίλες «απειλές»;

Δείτε επίσης: Παιδιά: Γιατί μαθαίνουν πιο γρήγορα από εμάς;
Ας μάθουμε τι συνιστούν οι ειδικοί για ένα υγιές, λαμπερό και νεανικό δέρμα μακροπρόθεσμα.

5 απλές συμβουλές για να αποφύγετε την πρόωρη γήρανση του δέρματος

#1 Αποφύγετε το κάπνισμα
Όταν καπνίζετε, «καίτε» το δέρμα σας από μέσα προς τα έξω. Ως εκ τούτου, η διαδικασία γήρανσης επιταχύνεται και επομένως είναι πιο επιρρεπές σε ρυτίδες και άλλες αλλαγές που σχετίζονται με τη γήρανση.

Κι αυτό γιατί η νικοτίνη στενεύει τις αρτηρίες και έτσι λιγότερο οξυγόνο και θρεπτικά συστατικά φτάνουν στα κύτταρα του δέρματος. Επιπλέον, πολλές ουσίες του τσιγάρου προκαλούν μοριακές αντιδράσεις που αλλάζουν ή βλάπτουν τις δομές που απαιτούνται για την ελαστικότητα και την υγεία του.

#2 Ακολουθήστε μια ισορροπημένη διατροφή
Είμαστε, αδιαμφισβήτητα, ό,τι τρώμε αφού ό,τι συμβαίνει στο σώμα μας είναι ο καθρέφτης της διατροφής μας.

Η κατανάλωση φρέσκων φρούτων και λαχανικών σε καθημερινή βάση βοηθά σημαντικά στην πρόληψη της πρόωρης γήρανσης του δέρματος, σύμφωνα με μελέτες.

Αντίθετα. Μια διατροφή πλούσια σε ζάχαρη ή άλλους επεξεργασμένους υδατάνθρακες μπορεί να επιταχύνει τη γήρανση.

Τόσο το δέρμα, όσο και το σώμα μας έχουν ανάγκη από ακατέργαστα μέταλλα, βιταμίνες, φυτοχημικά και άλλες χρήσιμες ουσίες και συστατικά, τα οποία μπορεί να μας παρέχει μια υγιεινή διατροφή.

#3 Αποφύγετε την έκθεση στον ήλιο
Η αντηλιακή προστασία είναι απαραίτητη χειμώνα- καλοκαίρι.

Η πιο κοινή αιτία καρκίνου του δέρματος και των σημαδιών γήρανσης είναι η υπερβολική έκθεση στην υπεριώδη ηλιακή ακτινοβολία UV.

Φορώντας καπέλο, γυαλιά ηλίου, ρούχα που καλύπτουν μεγάλο μέρος του σώματός μας και εφαρμόζοντας αντηλιακό, προστατεύετε το δέρμα σας.

#4 Αθληθείτε
Η σωματική άσκηση κάνει επίσης καλό στο δέρμα, είτε πρόκειται για το γυμναστήριο, είτε για μαθήματα χορού, είτε απλά για ένα περίπατο κάθε μέρα.

Η άσκηση αυξάνει τον καρδιακό ρυθμό και ενισχύει την κυκλοφορία του αίματος που με τη σειρά τους ενισχύουν τη ροή των θρεπτικών ουσιών και του οξυγόνου στο δέρμα, διατηρώντας το υγιές.

Σύμφωνα με νέα έρευνα, η άσκηση όχι μόνο μπορεί να διατηρήσει το δέρμα νεανικό, αλλά ακόμη και να αναστρέψει τα σημάδια γήρανσής του.

Επιπλέον, μας κρατά ενεργούς και με καλή διάθεση όλη μέρα, γεγονός που μπορεί να κάνει το δέρμα μας, έτσι κι αλλιώς, να λάμπει.

#5 Επενδύστε στον ύπνο σας
Ενώ κοιμόμαστε, το σώμα μας ξεκινά τις διαδικασίες αποκατάστασης. Η ροή του αίματος αυξάνεται στο δέρμα μας, γεγονός που μειώνει τις ρυτίδες και τις κηλίδες γήρανσης.

Συνιστάται να κοιμόμαστε 7 έως 9 ώρες κάθε βράδυ για συνολική καλή υγεία.

Ο ελλιπής ή μη ποιοτικός ύπνος και φυσικά το άγχος, επιταχύνουν τη γήρανση του δέρματος με πρόωρη εμφάνιση ρυτίδων και κηλίδων.

*Μην ξεχνάτε
Ακόμη κι αν ήδη εμφανίζετε συμπτώματα πρόωρης γήρανσης του δέρματος, μικρές αλλαγές στον τρόπο ζωής σας όπως αυτές που προαναφέρθηκαν, μπορούν, αν όχι να εξαλείψουν τα σημάδια, να βελτιώσουν σημαντικά την όψη του δέρματός σας, συμβάλλοντας παράλληλα σημαντικά στη βελτίωση της συνολικής σας υγείας και στην απόκτηση μιας άλλης εικόνας, όχι μόνο στον καθρέφτη, αλλά και σε όλα τα άλλα επίπεδα της καθημερινής σας ζωής.

Τα σχόλια είναι κλειστά.