Η δικαίωση και νίκη του Ολυμπιακού στο CAS

Τι πραγματικά σημαίνει η απόφαση του Αθλητικού Διαιτητικού Δικαστηρίου της Λοζάνης.

Αγνόησαν οι δυο βαθμοί της ελληνικής αθλητικής Δικαιοσύνης τα επίσημα έγγραφα.

Νέα δεδομένα στο πρωτάθλημα της Super League, έπειτα από την απόφαση του CAS για την τύχη του «ημιτελούς» ντέρμπι Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός της 22ης Οκτώβρη.

Το Αθλητικό Διαιτητικό Δικαστήριο της Λοζάνης έκανε εν μέρει δεκτή την προσφυγή των Ερυθρόλευκων σε βάρος της (εξοντωτικής) απόφασης της Επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ και του επιστρέφει έναν βαθμό στη συγκομιδή του, μια στροφή πριν από το φινάλε της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος.
Κάπως έτσι οι Πειραιώτες που προφανώς και δικαιώθηκαν για την επιμονή τους να μην αφήσουν μια «υπόθεση» που δεν είχε προηγούμενο στην Αθλητική Δικαιοσύνη της χώρας, πήραν «πίσω» έναν βαθμό που είχαν ήδη κερδίσει μέσα στο γήπεδο και μείωσαν ακόμη περισσότερο την απόσταση από το γκρουπ των πρωτοπόρων.

Πλέον έχουν 51 βαθμούς στο Super League σακούλι τους, έναν λιγότερο από τον Παναθηναϊκό (52β), τρεις από τον ΠΑΟΚ (54β) και τέσσερις από την πρωτοπόρο ΑΕΚ (55β) σε μια εξέλιξη που σαφώς και ανάβει το… φυτίλι εν όψει των playoffs που ξεκινούν την επόμενη εβδομάδα (10/3).

Πως υποδέχθηκαν όμως τα νέα από τη Λοζάνη στο μεγάλο λιμάνι; Σίγουρα με ικανοποίηση αλλά και με σκεπτικισμό αναφορικά με το τι συμβαίνει στην ελληνική Αθλητική Δικαιοσύνη. «Πρόκειται δεδομένα για «νίκη» του club.

Μια ξεκάθαρη δικαίωση της επιμονής να πάει ως το τέλος.

Η απόφαση του CAS δείχνει ότι το Διαιτητικό Δικαστήριο κατάλαβε ότι πίσω από την απόφαση της ελληνικής Αθλητικής Δικαιοσύνης κάποιοι έστησαν έναν μηχανισμό για να κόψουν βαθμούς από τον Ολυμπιακό με κατά παραγγελία γνωματεύσεις» σχολίαζαν στο μεγάλο λιμάνι. «Μια νίκη απέναντι σε μια άδικη απόφαση» πρόσθεταν με νόημα.

Ο Ολυμπιακός τιμωρήθηκε εξοντωτικά από την ελληνική Αθλητική Δικαιοσύνη, παρά το γεγονός ότι σε κανένα επίσημο έγγραφο του ντέρμπι δεν προέκυπτε δική τους υπαιτιότητα για την διακοπή.

Ούτε το φύλλο αγώνα, ούτε η γνωμάτευση του γιατρού του αγώνα, ούτε κάποια έκθεση παρατηρητή «χρέωναν» στους Ερυθρόλευκους την «διακοπή» του ματς έπειτα από την ρίψη μιας κροτίδας από την κερκίδα, και τον –κατά δήλωση του ποδοσφαιριστή- τραυματισμό του Χουάνκαρ που σαν αναπληρωματικός έκανε «ζέσταμα» κάποια μέτρα μακριά από το σημείο της ρίψης.

Που πάτησαν οι αθλητικές δικαστικές αρχές της χώρας για να τα χρεώσουν όλα στους Ερυθρόλευκους; Ουσιαστικά σε μια γνωμάτευση ιδιωτικού νοσοκομείου, που όπως αποδείχθηκε προέκυψε από τον ίδιο τον προσωπικό γιατρό του Γιάννη Αλαφούζου.

Αγνόησαν οι δυο βαθμοί της ελληνικής αθλητικής Δικαιοσύνης τα επίσημα έγγραφα.

Το φύλλο αγώνα που έλεγε ξεκάθαρα ότι το ντέρμπι διακόπηκε γιατί ο γιατρός του αγώνα δεν μπορούσε να επιβεβαιώσει αν ο Χουάνκαρ –που έλεγε πως ζαλίζεται- είχε όντως κάποιο τραυματισμό. Αγνόησαν τον ίδιο τον γιατρό του αγώνα που μια ώρα μετά την διακοπή επιβεβαίωνε πως η εικόνα του Χουάνκαρ ήταν σαφώς βελτιωμένη.

Αγνόησαν ακόμη και την δήλωση του ποδοσφαιριστή του Παναθηναϊκού, Αιτόρ Κανταλαπιέρδα, ότι οι Πράσινοι είχαν προαποφασίσει ότι σε κάθε περίπτωση να αποχωρήσουν από το ματς αν συμβεί το παραμικρό και τους δοθεί η ευκαιρία.
Άφησαν όλα αυτά στην άκρη, και έβαλαν στη μέση τον Ολυμπιακό και την εξόντωση του: Μηδενισμός, άρα τρεις βαθμοί στα χαρτιά για τον Παναθηναϊκό. Αφαίρεση ενός βαθμού επιπλέον για τους Πειραιώτες.

Και τιμωρία της έδρας τους για δύο αγωνιστές –που όπως ήρθαν τα πράγματα την εξέτισαν μόλις την περασμένη Κυριακή-. Μια ξεκάθαρη αλλοίωση. Σε αυτή την κατάσταση, απάντησε σήμερα το CAS. Άρα πως οι Πειραιώτες να μην νιώθουν δικαιωμένοι;

Απόφαση CAS: Πήρε πίσω τον βαθμό ο Ολυμπιακός

Τα σχόλια είναι κλειστά.