Δήμος Χανίων: Καταπέλτης η Δημοτική Κοινότητα Μουρνιών για την ανάπλαση της Αγ. Βαρβάρας

Σκληρή κριτική προς την δημοτική αρχή Χανίων – Απραξία έως και κοροϊδία σύμφωνα με ανακοίνωση της Δημοτικής Κοινότητας

Δήμος Χανίων: Καταπέλτης η Δημοτική Κοινότητα Μουρνιών για την ανάπλαση της Αγ. Βαρβάρας

Νότια των Μουρνιών και στην αρχή του δρόμου προς Κεραμειά υπάρχει μια πανέμορφη και ειδυλλιακή περιοχή με επίκεντρο τον Ιερό Ναό της Αγίας Βαρβάρας ο οποίος χρονολογείται από τις αρχές του 20ου αιώνα.

Τα αιωνόβια πλατάνια με τα άφθονα τρεχούμενα νερά σε συνδυασμό με την κοντινή απόσταση από την πόλη των Χανίων, αποτελούσαν και αποτελούν ιδανικό τόπο βόλτας αλλά και τέλεσης θρησκευτικών μυστηρίων.

Μόνο που παρά τις προσπάθειες για την ανάπλαση του χώρου, όπως αναφέρει η Δημοτική Κοινότητα Μουρνιών, δεν υπάρχει κάποια ανταπόκριση από πλευράς του δήμου Χανίων.

Μάλιστα σε σχετική ανακοίνωση η οποία αναρτήθηκε στην σελίδα της Δ.Κ. την οποία διαχειρίζεται ο πρόεδρός της Μιχάλης Σχοινάς, σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, , αφήνονται και αιχμές για «κοροϊδία» αφού μια μελέτη που είχε παρουσιασθεί για την ανάπλαση του χώρου, ξαφνικά «εξαφανίστηκε».

Στην σχετική ανακοίνωση της Δημοτικής Κοινότητας Μουρνιών, μεταξύ άλλων αναφέρονται και τα εξής:

«Κάποιοι ρωτάνε να μάθουν “τι κάνουμε εμείς εκεί”… Για αυτό είμαστε υποχρεωμένοι από εδώ να αναφερθούμε σε κάποια από τα θέματα που έχουμε διεκδικήσει να μείνει κάτι για τον τόπο μας.. Θα αναφερθούμε σε γεγονότα. Και όποιος αμφιβάλει σε κάτι ή θέλει διευκρινήσεις είμαστε στην διάθεση τους για λεπτομέρειες.. .

Σήμερα θα μιλήσουμε για το θέμα της Αγίας Βαρβάρας. Όπου διεκδικήσαμε από την αρχή , ανάπλαση του χώρου και δημιουργία Δημοτικού αναψυκτηρίου…..

Συνολικά για το θέμα της Αγίας Βαρβάρας τα τελευταία χρόνια…

1ον Έχουμε κάνει συνολικά πάνω από είκοσι έγγραφα και αποφάσεις προς τον Δήμο και διάφορες υπηρεσίες τα έγγραφα αφορούσαν αποφάσεις με προτάσεις μας και απαραίτητες παρεμβάσεις άμεσες μικρές παρεμβάσεις..

2ον Προς την αστυνομία για παρέμβαση όταν ο χώρος κατά καιρούς βρωμιζόταν η καταστρεφόταν από διάφορους “κατασκηνωτές” ( εκτός από τις προσωπικές μας παρεμβάσεις)..

3ον .Προς το υποθηκοφυλακείο Χανίων αναγκαστήκαμε να προσφύγουμε για το ιδιοκτησιακό καθεστώς του χώρου. Διότι από υπεύθυνα χείλη αντ/ρχων αμφισβητήθηκε ότι ανήκει στον Δήμο ο χώρος αυτός.. Και ότι ανήκει στην εκκλησία.. “Για αυτό δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα εκεί”.. Μας είπαν!!!!!!!!!!!!!! Προσφύγαμε λοιπόν ενώ ξέραμε.. Και πήραμε τις απαντήσεις που θέλαμε επίσημα. Τις οποίες προσκομίσαμε στον Δήμο..

4ον…Μετά από όλα αυτά και πολλές ενοχλήσεις μας είπαν ότι δόθηκε εντολή για μελέτη ανάπλασης του χώρου και δημιουργία Δημοτικού αναψυκτηρίου.

5ον.. Πράγματι μας παρουσιάστηκε μια μελέτη τον Αύγουστο του 2021 στην αίθουσα του Δημοτικού συμβουλίου , παρουσία Δημάρχου , αντ/ρχων και άλλων των φορέων των Μουρνιων και μας ζητήθηκε να κάνουμε παρατηρήσεις και προτάσεις. Ήταν μια υπέροχη μελέτη του αρχιτέκτονα μηχανικού Ανδρέα Θεοδωρίδη που μας εντυπωσίασε. (βλέπετε τις σχετικές φωτό). Κάναμε μαζί με τον Πατέρα Ιωάννη μια , δύο μικρές παρατηρήσεις μιλώντας με τον μελετητή…. Πήραμε μεγάλη χαρά εκείνη την μέρα..

6ον.Καθώς ο καιρός περνούσε και δεν γινόταν τίποτα, θέταμε το θέμα συχνά στον αντιδήμαρχο μας τον Στέλιο Μιχαηλακη.. Ο οποίος παρουσία όλου του συμβουλίου μας έλεγε κάθε φορά ότι ” Η ανάπλαση θα γίνει.. Το έχει πάρει το θέμα πάνω του ο Δήμαρχος”.. Αυτό μας ικανοποιούσε και μας καθησύχαζε..

7ον..Όταν πέρυσι το Καλοκαίρι ζήτησα από τον αντιδήμαρχο κ. Καλογριδακη ραντεβού σαν Δημοτική Κοινότητα ..Εκεί παρουσία αντ/ρχων , του Δημ .συμβούλου Γιάννη Σπυριδακη και μηχανικών μας ειπώθηκε από τον κ. Καλογριδακη ότι ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΙΔΕΑ ΓΙΑ ΤΙ ΤΟΥ ΜΙΛΑΜΕ..ΚΑΙ ΠΩΣ ΤΕΤΟΙΑ ΜΕΛΕΤΗ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ!!!!. .Δηλαδή αυτό που μας είχαν παρουσιάσει έναν χρόνο πριν ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΗΚΕ!!!!!!!!!! Φυσικά πέσαμε από τα σύννεφα. Καταλάβαμε για μια ακόμα φορά την σημασία που δίνει η Δημοτική αρχή στον τόπο μας. Και το πόσο σοβαρά υπολογίζει τους Κατοίκους της Δ.Κ. Μουρνιων…

8ον Όταν τον Αύγουστο του 2022 μου ζητήθηκε από τον αντ/ρχο Στέλιο Μιχαηλακη να κάνω ένα ακόμα έγγραφο!!!!!!! για το δημοτικό αναψυκτήριο. .”Διότι όπως μας είπε , ο Δήμαρχος “το έχει πάρει προσωπικά” για να γίνει εσάς η καντίνα!!!!!!!!!!. Κάναμε αμέσως το έγγραφο. Όμως φτάσαμε Δεκέμβρη και δεν είχε γίνει κουβέντα.. Προκαλέσαμε πάλι συζήτηση καταθέτοντας όλα τα έγγραφα.. Μας υποσχέθηκαν τότε ότι με πρωτοβουλία συγκεκριμένο αρμόδιου αντιδημάρχου θα γίνει άμεσα ραντεβού να πάρουμε αποφάσεις για αυτό μόνο το θέμα.. Όμως παρότι πέρασε πάνω από 1,5 μήνας από τότε, δεν έχει γίνει τίποτα..

Αυτά είναι τα γεγονότα που έχουν γίνει.. Και οι συμπεριφορές που έχουμε αντιμετωπίσει από την Δημοτική αρχή. Όλα αυτά που λέμε υπάρχουν σε έγγραφα.. Και τα ονόματα ΟΛΩΝ που ενεπλάκησαν είναι στην διάθεση οποιουδήποτε αμφιβάλει ή αμφισβητεί ότι λέμε.. Ο καθένας λοιπόν μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματα του.. Καθώς και ποιοί ενδιαφέρονται για να γίνει κάτι στην Δημοτική Κοινότητα Μουρνιών , και ποιοί αρνούνται να κάνουν οτιδήποτε προτείνουμε…”

Πηγή: flashnews.gr

Τα σχόλια είναι κλειστά.