Ένοχος 42χρονος άνδρας που βίασε άστεγη κοπέλα στα Χανιά

Ημερομηνία:

Ένοχο για βιασμό μιας 31χρονης άστεγης γυναίκας στα Χανιά το 2020 έκρινε σήμερα το Μικτο Ορκωτό Εφετείο δυτικής Κρήτης έναν 42χρονο αλλοδαπό.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, η άστεγη κοπέλα κοιμόταν σε καναπέ που βρισκόταν στον εξωτερικό χώρο κεντρικής καφετέριας των Χανίων, που ήταν κλειστή. Περίπου στη 1 μετά τα μεσάνυχτα, την πλησίασε ο κατηγορούμενος ο οποίος της έπιασε τα χέρια και την άρπαξε από τον λαιμό, έκαμψε τις αντιστάσεις της, την εξανάγκασε σε στοματικό σεξ και στη συνέχεια τη βίασε κατά φύση.

Να σημειωθεί ότι εκείνη την περίοδο ίσχυε γενική καραντίνα και απαγόρευση κυκλοφορίας με αποτέλεσμα να είναι όλες οι επιχειρήσεις και τα καταστήματα κλειστά και να μην κυκλοφορούν πολίτες στην πόλη.

Μετά την πράξη, της ζήτησε να πάει σπίτι του με την κοπέλα να αρνείται και μετά την απομάκρυνση του 42χρονου να καλεί την αστυνομία, απευθυνόμενη σε έναν ιδιοκτήτη περιπτέρου που βρισκόταν στην περιοχή

Ένας από τους αστυνομικούς που έφτασαν στο σημείο, περιέγραψε ως μάρτυρας στο δικαστήριο, ότι βρήκε την κοπέλα σε κατάσταση σοκ και γυμνή φορώντας μόνο ένα μπουφάν από πάνω.

Η ιατροδικαστική έκθεση δεν συνέτεινε στον βιασμό, ενώ να σημειωθεί ότι σύμφωνα με όσα κατέθεσαν και οι δύο δηλ. φερόμενο θύμα και φερόμενος δράστης, χρησιμοποιήθηκε προφυλακτικό στην πράξη.

Ο κατηγορούμενος κατά την απολογία του σήμερα ισχυρίστηκε ότι η πράξη ήταν συνεναιτική. Στο δικαστήριο δεν παρίστατο η κοπέλα καθώς είναι άστεγη, δεν έχει συγκεκριμένο τόπο διαμονής και δεν κατέστη δυνατόν να ανευρεθεί.

Η εισαγγελέας πρότεινε την ενοχή του κατηγορούμενου αναφέροντας ότι οι ισχυρισμοί του για συνεναιτική πράξη δεν ήταν πειστικοί, καθώς θα μπορούσε αν υπήρξε συναίνεση να της προτείνει από την αρχή να πάνε σπίτι του (κάτι που και οι δύο ισχυρίζονται ότι έγινε στο τέλος της πράξης).

Το δικαστήριο έκρινε ένοχο κατά πλειοψηφία τον 42χρονο για την πράξη του βιασμού και του επέβαλε συνολικά (για τις κατηγορίες του βιασμού, της παράνομης εισόδου στη χώρα και της παραβίασης των μέτρων απαγόρευσης covid), ποινή φυλάκισης 3 ετών και 4 μηνών αφαιρουμένου του χρόνου κράτησης.flashnews.gr

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Στα Χανιά για διακοπές ο Γιάννης Αντετοκούνμπο

Ο σούπερ σταρ του ΝΒΑ ταξίδεψε στα Χανιά από...

Χανιά:Είχε στην κατοχή του δεκάδες πακέτα τσιγάρα...

Συνελήφθη ημεδαπός κατηγορούμενος για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί ναρκωτικών...

Στα Χανιά για διακοπές ο Γιάννης Αντετοκούνμπο

Ο σούπερ σταρ του ΝΒΑ ταξίδεψε στα Χανιά από...

Χανιά:Είχε στην κατοχή του δεκάδες πακέτα τσιγάρα...

Συνελήφθη ημεδαπός κατηγορούμενος για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί ναρκωτικών...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
DOLE Μπανάνες 300Χ250
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: Κατασχέσεις και πλειστηριασμοί- Επιστρατεύεται η Αρχή για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος

Όλο και περισσότερα στοιχεία έρχονται στο φως της δημοσιότητας...

Καιρός: Επικαιροποιήθηκε το έκτακτο δελτίο – Πότε έρχονται τα 40άρια

Σε κλοιό καύσωνα τις επόμενες ημέρες η χώρα. Επικαιροποιήθηκε το...

Από τον Ιούνιο έχουν ξεσπάσει 1.050 πυρκαγιές σε όλη την Ελλάδα

Πάνω από χίλιες οι πυρκαγιές που έχουν ξεσπάσει σε...

«Ντύνονται» τουρίστες αλλά είναι… εφοριακοί – Σαρωτικοί έλεγχοι της ΑΑΔΕ στα Χανιά

Τα αποτελέσματα δεν έχουν γίνει γνωστά ενώ οι έλεγχοι...