Δήμος Γόρτυνας:Δήλωση αντιδημάρχου Γιώργου Κουμιανάκη

Μετά τις εξελίξεις που υπήρξαν στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, που είχαν ως αποτέλεσμα την υπερψήφιση ενός παράνομου προϋπολογισμού από τον κ. Σχοιναράκη και τους συνεργάτες του, ο οποίος θα απορριφθεί από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης, ο Δήμος μας θα βρεθεί από την 1η Απριλίου σε εξαιρετικά δύσκολη θέση, καθώς χωρίς προϋπολογισμό δεν θα μπορεί να ανταποκριθεί σε βασικές λειτουργίες και υποχρεώσεις.
Σε σύγκριση με άλλους Δήμους της Κρήτης, συντάξαμε νωρίτερα τον προϋπολογισμό του έτους 2023 και τον καταθέσαμε στο Δημοτικό Συμβούλιο, ώστε μετά το πέρας του πρώτου τριμήνου του έτους, περιθώριο που προβλέπει ο νόμος (ως τέλη Μαρτίου), να αρχίσουμε να τον υλοποιούμε, λύνοντας προβλήματα και προχωρώντας σημαντικά έργα και παρεμβάσεις. Θυμόμαστε, άλλωστε, όλοι μας, ότι επί των ημερών του κ. Σχοιναράκη, ο προϋπολογισμός ερχόταν προς ψήφιση τον Αύγουστο, τον Σεπτέμβριο, ακόμα και στο τέλος του έτους.
Με την ανευθυνότητα που επέδειξε ο κ. Σχοιναράκης, καταθέτοντας δικό του προϋπολογισμό που «στερείται νομιμότητας», σύμφωνα με την αρμόδια οικονομική υπηρεσία, επιχειρείται να οδηγηθεί ο Δήμος μας σε αδιέξοδο. Κάποιοι επιδιώκουν να μας οδηγήσουν σε μια κατάσταση στην οποία ο Δήμος μας δεν θα μπορεί να πληρώσει ούτε καύσιμα για τα απορριμματοφόρα και πετρέλαιο για τα σχολεία, με μοναδικό στόχο να δημιουργήσουν πρόσκαιρες εντυπώσεις και να αποκομίσουν εκλογικά οφέλη.
Κανείς όμως δεν δικαιούται να παίζει με τις ζωές μας, την υγεία των παιδιών μας, με την καθημερινότητά μας, με τις ανάγκες των οικογενειών μας, για μικροπολιτικές σκοπιμότητες. Είναι η ώρα ο καθένας από εμάς να αναλάβει τις ευθύνες του. Ο Δήμος μας θα προχωρήσει μπροστά, όσα εμπόδια και αν προσπαθήσουν ορισμένοι να υψώσουν.

Τα σχόλια είναι κλειστά.