Δήμος Καντάνου Σελίνου:Με μεγάλη επιτυχία διοργανώθηκε το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ποδηλασίας Δρόμου

Με μεγάλη επιτυχία διοργανώθηκε το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ποδηλασίας Δρόμου, κατηγορίες Παίδων – Κορασίδων και Παμπαίδων – Παγκορασίδων, στην Παλαιόχωρα του Δήμου Καντάνου-Σελίνου

Ο Δήμος Καντάνου-Σελίνου, ο Ποδηλατικός Όμιλος Χανίων ΤΑΛΩΣ-ΑΝΕΚ LINES και η Περιφερειακή Ενότητα Χανίων σε συνεργασία με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ποδηλασίας συνδιοργάνωσαν με απόλυτη επιτυχία το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ποδηλασίας Δρόμου, κατηγορίες Παίδων – Κορασίδων και Παμπαίδων – Παγκορασίδων.
Οι αγώνες πραγματοποιήθηκαν στην Παλαιόχωρα την Παρασκευή 05/07, το Σάββατο 06/07 και την Κυριακή 07/07/2024 και έλαβαν μέρος 33 Αθλητικά Σωματεία με 128 αθλητές και αθλήτριες από όλη την Ελλάδα. (Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Κως, Ρόδος, Πάτρα, Σπάρτη κλπ).
Ήταν ένα υπέροχο τριήμερο γεμάτο ποδήλατο, στο οποίο τόσο οι ποδηλάτες, όσο οι συνοδοί τους και οι θεατές απόλαυσαν τη φύση και τους αγώνες. Αναδείχθηκαν με τον καλύτερο τρόπο οι ομορφιές του τόπου, αφού οι αγωνιστικές διαδρομές περιλάμβαναν τόσο την νύμφη του Λιβυκού Πελάγους, την Παλαιόχωρα, την Κουντούρα, όσο και την ενδοχώρα με τις υπέροχες ομορφιές των ορεινών χωριών μας, Τσαλιανά, Σαρακήνα, Κάντανο, Πλεμενιανά, Κακοδίκι, Τραχινιάκο, Δρυς.
Την ασφάλεια των αθλητών και των συμμετεχόντων ανέλαβε με μεγάλη επιτυχία το Αστυνομικό Τμήμα Καντάνου, σε συνεργασία με εθελοντές που είτε ατομικά είτε υπό την ομπρέλα συλλόγων που δραστηριοποιούνται σε διάφορες περιοχές του Δήμου μας, συνέβαλαν αποτελεσματικά στην ομαλή διεξαγωγή των αγώνων.
Οι απονομές έλαβαν χώρα στο Δημοτικό Σχολείο Παλαιόχωρας, παρουσία του Δημάρχου Αντωνίου Κων. Περράκη, Αντιδημάρχων και Δημοτικών Συμβούλων.
Μετά το τέλος των βραβεύσεων, σε δηλώσεις προέβησαν ο Δήμαρχος Καντάνου – Σελίνου Αντώνιος Κων. Περράκης, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας Βασίλειος Διαμαντόπουλος και η Προϊσταμένη Τμήματος Πολιτισμού & Αθλητισμού, εκπρόσωπος της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων Αικατερίνη Ζομπανάκη.
Ο στόχος που επετεύχθη, ήταν η ενθάρρυνση της χρήσης του ποδηλάτου ως βιώσιμου και υγιεινού μέσου μετακίνησης, η βελτίωση των καθημερινών μετακινήσεων σε ένα καθαρότερο περιβάλλον και τέλος τα ψυχικά οφέλη της χρήσης του ποδήλατου αφού μόνο χαρά και ευεξία προσφέρει στους χρήστες του.

Τα σχόλια είναι κλειστά.