Δήμος Μαλεβιζίου:Δημοπρατείται το έργο ανάπλασης της πλατείας Ευαγγελιστρίας στην Τύλισο

Ημερομηνία:

Δημοπρατείται τις επόμενες μέρες από το Δήμο Μαλεβιζίου το έργο ανάπλασης της πλατείας Ευαγγελιστρίας στην Τύλισο, μετά την έγκριση των όρων του διαγωνισμού από τον Οικονομική Επιτροπή του Δήμου.
Ο Δήμος Μαλεβιζίου έχει καταφέρει να εντάξει στο Πράσινο Ταμείο, εξασφαλίζοντας χρηματοδότηση 345,310 ευρώ, το έργο «Ανάπλαση πλατείας Ευαγγελιστρίας και κοινοχρήστων χώρων Τ.Κ. Τυλίσου» συνολικού προϋπολογισμού 750.000 ευρώ (404.690 ευρώ από πόρους του Δήμου και 345.310 ευρώ από το Πράσινο Ταμείο) που θα αλλάξει πλήρως την εικόνα της Τυλίσου και θα δώσει περισσότερο ελεύθερο χώρο στους κατοίκους και τους επισκέπτες.
Σύμφωνα με τη μελέτη, η πλατεία Ευαγγελιστρίας οριοθετείται και αναβαθμίζεται μαζί με την περιμετρική της οδό, η κυκλοφορία διευθετείται για όλους τους χρήστες, δημιουργούνται πεζοδρόμια και συνθήκες προσβασιμότητας για ΑμεΑ, τοποθετείται σύγχρονος αστικός εξοπλισμός με μέριμνα για σκίαση, εγκαθίσταται σύγχρονος φωτισμός και γίνεται χρήση κατάλληλων υλικών με βιοκλιματικά στοιχεία.
Έμφαση δίνεται στη δημιουργία δικτύου κίνησης πεζών και στην απόδοση χώρου ελεύθερης πρόσβασης στο κοινό, συνθέτοντας ένα ενιαίο αρχιτεκτονικό σύνολο. Ταυτόχρονα, ενισχύεται το πράσινο και δημιουργούνται χώροι στάθμευσης. Επιτυγχάνεται έτσι, η αστική ανάπλαση του χώρου, η αναβάθμιση της περιοχής και η βελτίωση της ποιότητας ζωής τόσο των κατοίκων όσο και των επισκεπτών.
Όλα τα υλικά που προβλέπεται να χρησιμοποιηθούν είναι φυσικά προς το περιβάλλον και εναρμονίζονται άριστα με τον ιδιαίτερο χαρακτήρα της περιοχής.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Κνωσός: Πάνω από 120.000 οι επισκέπτες μέσα...

Στη δεύτερη θέση πανελλαδικά ο αρχαιολογικός χώρος της Κνωσού...

Βορίζια: Μια «ανάσα» από τις κρυψώνες –...

Όλο και πιο κοντά στα όπλα της φονικής συμπλοκής...

Κνωσός: Πάνω από 120.000 οι επισκέπτες μέσα...

Στη δεύτερη θέση πανελλαδικά ο αρχαιολογικός χώρος της Κνωσού...

Βορίζια: Μια «ανάσα» από τις κρυψώνες –...

Όλο και πιο κοντά στα όπλα της φονικής συμπλοκής...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Όλο και λιγότερα χρήματα για αρχαιολογικές ανασκαφές

Τι δείχνουν τα στοιχεία από τις Εφορείες Αρχαιοτήτων. Όλο και...

Ο Κυριάκος Πιερρακάκης είναι ένας από τους βασικούς διεκδικητές για την προεδρία του Eurogroup

Τα υπόλοιπα ονόματα. Ο Κυριάκος Πιερρακάκης φαίνεται ότι διεκδικεί την...

Κνωσός: Πάνω από 120.000 οι επισκέπτες μέσα σε μόλις έναν μήνα – Αύξηση και στο Μουσείο Ηρακλείου

Στη δεύτερη θέση πανελλαδικά ο αρχαιολογικός χώρος της Κνωσού...

Τουρισμός για Όλους: Νέοι δικαιούχοι για τη χαμηλή περίοδο

Νέος οριστικός πίνακας δικαιούχων χαμηλής περιόδου – Ο συνολικός...