Δήμος Μινώα Πεδιάδας:Με επιτυχία η εκδήλωση του Κέντρου Κοινότητας και του ΄΄Χαμόγελου του Παιδιού΄΄

Ενδιαφέρουσα εκδήλωση του Κέντρου Κοινότητας του Δήμου Μινώα Πεδιάδας σε συνεργασία με ‘’Το Χαμόγελο του Παιδιού’’ για τον ρόλο των ενηλίκων στην προστασία των παιδιών από κακοποιητικές συμπεριφορές
Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 7 Μαρτίου 2023, η εκδήλωση που διοργάνωσε το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Μινώα Πεδιάδας σε συνεργασία με ‘’Το Χαμόγελο του Παιδιού’’ με θέμα: “Ο ρόλος των ενηλίκων στην προστασία των παιδιών από κάθε μορφή κακοποίησης/ παραμέλησης” με ομιλήτρια την κα Παπαδάτου Φωτεινή, Ψυχολόγο στον Οργανισμό ‘’Το Χαμόγελο του Παιδιού’’.
Η κα Παπαδάτου ανέλυσε ενδελεχώς, σε μία ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα παρουσίαση το επίκαιρο και μείζον κοινωνικό ζήτημα της κακοποίησης των ανηλίκων. Αναλύθηκαν θέματα όπως: οι μορφές κακοποίησης, τα σημάδια τα οποία μπορούμε να αναγνωρίσουμε και φυσικά οι τρόποι πρόληψης, πως μπορούν δηλαδή να θωρακιστούν τα παιδιά απέναντι σε αυτόν τον κίνδυνο.
Παράλληλα, πραγματοποιήθηκε συζήτηση με τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς οι οποίοι μοιράστηκαν τις εμπειρίες, τους προβληματισμούς και τις ανησυχίες τους και δόθηκαν συμβουλές και κατευθύνσεις σε ζητήματα που αντιμετωπίζουν καθημερινά με τα παιδιά εντός και εκτός σχολικού πλαισίου.
Ο Δήμαρχος Μινώα Πεδιάδας Μανώλης Φραγκάκης ευχαρίστησε την κα Παπαδάτου για τη συνεργασία και τη δράση και τόνισε τη σημασία τέτοιου είδους εκδηλώσεων για την κοινότητα με έμφαση στην ευαισθητοποίηση των ενηλίκων απέναντι στο φαινόμενο.
“Συγχαίρω το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Μινώα Πεδιάδας που σε συνεργασία με ”Το Χαμόγελο του Παιδιού” διοργάνωσαν αυτή τη σημαντική ενημερωτική ομιλία. Ο ρόλος των γονιών αλλά και των εκπαιδευτικών είναι καθοριστικός για την θωράκιση των παιδιών απέναντι σε κάθε μορφή κακοποίησης και παραμέλησης, που ενδεχομένως να δεχτούν από ενήλικα πρόσωπα, ακόμα και από οικείους τους”, δήλωσε ο Δήμαρχος

Τα σχόλια είναι κλειστά.