Ηράκλειο:Έργα αποκατάστασης και ανέγερσης ιερών ναών στις περιοχές του Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου και Βιάννου

Ανακοίνωση Υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού – Βουλευτή Ηρακλείου, Λευτέρη Αυγενάκη για την επιχορήγηση της Περιφέρειας Κρήτης για έργα αποκατάστασης και ανέγερσης ιερών ναών στις περιοχές του Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου και Βιαννού συνολικού ύψους 719.200,00€

«Στη συνάντηση, που πραγματοποιήσαμε μετά από πρωτοβουλία μου στις 10 Ιανουαρίου 2023 με τον Υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργό, Χρήστο Τριαντόπουλο, τον Γενικό Γραμματέα Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ, Δημήτρη Σκάλκο και τον Μητροπολίτη Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου και Βιάννου κ.κ. Ανδρέα, υπήρξε δέσμευση για τη χρηματοδότηση της συντήρησης, αποκατάστασης και ανακατασκευής των Ιερών Ναών της Μητροπόλεως.

Δύο μήνες μετά, χάρις στην άριστη συνεργασία, που αναπτύξαμε και για την οποία τους ευχαριστώ θερμά, γίνεται πράξη η επιχορήγηση της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου από το Ειδικό Πρόγραμμα Εκτάκτων Αναγκών του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων με συνολικό ποσό ύψους 719.200,00€.

Το ποσό θα αξιοποιηθεί για την άμεση εκπόνηση όλων των απαραίτητων μελετών, καθώς και για την υλοποίηση των απαιτούμενων έργων αποκατάστασης και ανέγερσης Ιερών Ναών, που βρίσκονται στις περιοχές του Αρκαλοχωρίου, του Καστελλίου και της Βιάννου και έχουν υποστεί σοβαρές βλάβες από τους καταστροφικούς σεισμούς του Σεπτεμβρίου 2021.
Οι Ιεροί Ναοί σύντομα θα επανέλθουν στην προσεισμική κατάσταση και θα καταστούν ξανά ασφαλείς.

Η Πολιτεία, με πλαίσιο στήριξης, που αγγίζει τα 300 εκ. ευρώ, βρίσκεται σταθερά στο πλευρό της τοπικής κοινωνίας, που βίωσε πολλές δυσκολίες. Οι πληγές σταδιακά επουλώνονται, και ενωμένοι, θα ξεπεράσουμε όλα τα εμπόδια».

Τα σχόλια είναι κλειστά.