Δήμος Μινώα Πεδιάδας:Παρουσιάστηκε η α’ φάση της μελέτης για την αποκατάσταση των ζημιών της λιμνοδεξαμένης Καραβάδου

Ημερομηνία:

Παρουσιάστηκε σήμερα στο χωριό Καραβάδο του Δήμου ΜΙνώα Πεδιάδας, η πρώτη φάση της μελέτης για την αποκατάσταση των ζημιών της λιμνοδεξαμένης Καραβάδου που εκπονείται μετά από ανάθεση της Περιφέρειας Κρήτης.

Έπειτα από πρόσκληση του Δημάρχου Μινώα Πεδιάδας Βασίλη Κεγκέρογλου, στην παρουσίαση της μελέτης παρευρέθηκαν ο Βουλευτής Ηρακλείου του ΠΑΣΟΚ Φραγκίσκος Παρασύρης, ο Αντιπεριφερειάρχης Τεχνικών Έργων Νίκος Σκουλάς, ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Νίκος Μπελενιώτης, ο εκπρόσωπος του μελετητικού γραφείου Χαράλαμπος Γκούβας, ο Διευθυντής Τεχνικών Έργων και η Προϊσταμένη του Τμήματος Δομών-Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Κρήτης Μιχάλης Ψαρουδάκης και Μαριέττα Σγουρώ αντίστοιχα, ο Προϊστάμενος του Τμήματος Άρδευσης του Δήμου Μινώα Πεδιάδας Θεόφιλος Γενιτσαρίδης, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Δημήτρης Παναγιωτάκης, ο Δημοτικός Σύμβουλος Μανώλης Ζαμπουλάκης και κάτοικοι του χωριού.

Στη διαβούλευση που έγινε παρουσιάστηκαν τα δύο σενάρια διεύρυνσης της χωρητικότητας της δεξαμενής. Το πρώτο σενάριο αφορά σε 220.000 κ.μ. (με συνολικό χρόνο ολοκλήρωσης του έργου τα 3 χρόνια) ενώ το δεύτερο σενάριο αφορά σε χωρητικότητά 330.000 κ.μ. (με συνολικό χρόνο ολοκλήρωσης, τα 5 χρόνια).

Δεδομένης της κλιμακούμενης ανομβρίας των τελευταίων υδρολογικών ετών, της λειψυδρίας στον πρωτογενή τομέα και της αυξημένης ζήτησης, οι κάτοικοι πρότειναν ομόφωνα τη λύση της μεγάλης χωρητικότητας. Σε αυτή την περίπτωση πάντως ζητήθηκε η απαλλοτρίωση 70 στρεμμάτων και ζητήθηκε από την Περιφέρεια Κρήτης και το Δήμο Μινώα Πεδιάδας, η συναίνεση τους ώστε να προχωρήσει το έργο, ανεξάρτητα από τη διαδικασία των απαλλοτριώσεων!

Η λιμνοδεξαμενή Καραβάδου βρίσκεται σε απόσταση 1 χλμ, νότια του χωριού Καραβάδο, στη θέση «Πέρα Αλώνια» και τροφοδοτείται από έναν παραπόταμο του Μπαρίτη ποταμού. Το φράγμα, λόγω της θέσης του σε σημείο πέρασμα για τα μεταναστευτικά πουλιά και σε συνδυασμό με την καλή κατάσταση των οικοτόπων του Μπαρίτη, αποτελεί έναν αξιόλογο υδροβιότοπο με αρκετά πλούσια βιοποικιλότητα!

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

(ΒΙΝΤΕΟ) Τραγωδία στα Φαλάσαρνα: Νεκρός περιπατητής μετά...

Στήθηκε μεγάλη επιχείρηση για την ανάσυρση του από άνδρες...

Νέα τροπή με τον θάνατο βρέφους στο...

Νέα τροπή παίρνει η υπόθεση θανάτου του 18μηνου κοριτσιού...

(ΒΙΝΤΕΟ) Τραγωδία στα Φαλάσαρνα: Νεκρός περιπατητής μετά...

Στήθηκε μεγάλη επιχείρηση για την ανάσυρση του από άνδρες...

Νέα τροπή με τον θάνατο βρέφους στο...

Νέα τροπή παίρνει η υπόθεση θανάτου του 18μηνου κοριτσιού...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Ολυμπιακός: Η απονομή του τροπαίου στους πρωταθλητές Ελλάδας

Ο Ολυμπιακός κατέκτησε το πρωτάθλημα Ελλάδας για 16η φορά...

Ψηφιακό άλμα e-ΕΦΚΑ για ταχύτερη απονομή συντάξεων και καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών

Το νέο Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα (Ο.Π.Σ.) του e-ΕΦΚΑ και...

Το αντιφλεγμονώδες ελληνικό βότανο που καταπολεμά διαβήτη και κατάθλιψη

Ένα αρωματικό φυτό που είναι πανταχού παρόν σε μαγειρική...