Δήμος Ρέθυμνης:Ολιστική παρέμβαση ανάπλασης της οδού Κολοκοτρώνη στην Καλλιθέα και της αναβάθμισης της ευρύτερης περιοχής

Με αφορμή την ανησυχία που καταθέτουν στο Δήμο Ρεθύμνης και τη ΔΕΥΑΡ καθώς και τη διαμαρτυρία που διατυπώνουν κατά διαστήματα μέσω των ΜΜΕ, συμπολίτες περίοικοι ή διερχόμενοι της οδού Κολοκοτρώνη, για το χρόνο περαίωσης των εκτελούμενων έργων, κρίνουμε αναγκαία την ενημέρωση τους για τα εξής:
Στη συγκεκριμένη οδό, ο Δήμος Ρεθύμνης και η ΔΕΥΑΡ εκτελούν ένα πολύ σημαντικό έργο που ξεπερνά το ένα εκατομμύριο €, το οποίο θα μεταμορφώσει την περιοχή και θα αναβαθμίσει ποικιλοτρόπως την ποιότητα ζωής και την καθημερινότητα των κατοίκων.
Το έργο έχει δύο άξονες:
Ο πρώτος αφορά την κατασκευή νέων δικτύων ύδρευσης που εκτελεί η ΔΕΥΑΡ στο πλαίσιο της έγκαιρης αντιμετώπισης της λειψυδρίας και της διασφάλισης της ποιότητας του πόσιμου νερού. Ειδικότερα, κατασκευάζεται νέο δίκτυο ύδρευσης στο τμήμα Πλατανιάς – Καστελλάκια, προϋπολογισμού 1.200.000€ με χρηματοδότηση από την Περιφέρεια Κρήτης και ένα δεύτερο που καλύπτει την περιοχή Καστελλάκια – Μασταμπάς, προϋπολογισμού 1.350.000 € που χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ. Το έργο της οδού Κολοκοτρώνη εντάσσεται στο μεγάλο αυτό έργο κατασκευής δικτύων ύδρευσης. Συγκεκριμένα, μέσω του νέου αγωγού ύδρευσης που ήδη εγκαταστάθηκε στην οδό, αναβαθμίζεται η ποιότητα του πόσιμου νερού στην περιοχή Μασταμπά, το οποίο θα μεταφέρεται μέσω του νέου δικτύου της ΔΕΥΑΡ από το Φράγμα των Ποταμών αφού πρώτα υποστεί την προβλεπόμενη επεξεργασία στο υφιστάμενο διυλιστήριο της ΔΕΥΑΡ στον Πλατανιά.

Οι συμπολίτες θα πρέπει να γνωρίζουν ότι οι εργασίες της ΔΕΥΑΡ στην οδό Κολοκοτρώνη ολοκληρώθηκαν. Την ερχόμενη εβδομάδα προγραμματίζεται η αποκατάσταση των τομών στο οδόστρωμα. Στη συνέχεια, αναμένεται ο εργολάβος του ΔΕΔΔΗΕ προκειμένου να κάνει υπογειοποίηση των δικτύων ηλεκτρισμού.
Στην οδό Κολοκοτρώνη, όπως είναι γνωστό ο Δήμος Ρεθύμνης με την Τεχνική του Υπηρεσία έχουν ήδη συμβασιοποιήσει το έργο βιοκλιματικής ανάπλασης, προϋπολογισμού 919.000€, το οποίο εντάσσεται στο πλαίσιο του σχεδιασμού του Δήμου για την αναζωογόνηση των γειτονιών του Ρεθύμνου και θα ξεκινήσει άμεσα.
Υπενθυμίζεται ότι με το συγκεκριμένο έργο, θα γίνει διαπλάτυνση του δρόμου και ασφαλτόστρωση, επανασχεδιασμός των πεζοδρομίων, διαμόρφωση μικρής πλατείας – όασης πρασίνου, παιδική χαρά, φύτευση νέων δεντροστοιχιών, εγκατάσταση σύγχρονου, φιλικού περιβαλλοντικά φωτισμού κ.α.
Το έργο χρηματοδοτείται από το «Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ)», στο πλαίσιο του ΕΠ «Κρήτη 2014 – 2020» και ο Δήμος έχει υποχρέωση να το ολοκληρώσει μέχρι το τέλος του 2023.
Παρακαλούμε λοιπόν τους συμπολίτες να συνεργαστούν και να επιδείξουν κατανόηση και υπομονή. Είναι προφανές ότι μετά την ολοκλήρωση των πολυδάπανων, πολύπλοκων και εξαιρετικά απαιτητικών εργασιών, η οδός Κολοκοτρώνη αλλά και η ευρύτερη περιοχή, θα αποκτήσουν όλα τα αισθητικά και λειτουργικά χαρακτηριστικά μιας σύγχρονης ευρωπαϊκής γειτονιάς.
Θεωρούμε πως γίνεται εύκολα αντιληπτό ότι έργα όπως το συγκεκριμένο, με τα οποία επιχειρείται ολιστική παρέμβαση ανάπλασης μιας περιοχής, αποτελούν την επιδίωξη και στόχο όλων των Δήμων. Η εξασφάλισή τους , σ’ ένα περιβάλλον ανταγωνιστικό και με πολύ αυστηρούς όρους, όπως και η ορθή και εμπρόθεσμη εκτέλεση τους, προϋποθέτει οργάνωση ετοιμότητα, πληρότητα φακέλου διεκδίκησης, αξιοπιστία και συντονισμό των εμπλεκόμενων υπηρεσιών, είναι πραγματικά επίτευγμα .
Αξίζουν λοιπόν, την υπομονή, την αποδοχή και την υποστήριξη όλων μας.

Τα σχόλια είναι κλειστά.