Δήμος Σφακίων:Το ετήσιο μνημόσυνο του μεγάλου ευεργέτη των Σφακίων Γεωργίου Ξενουδάκη

Σήμερα Τρίτη 04 Οκτώβριου 2022, πραγματοποιήθηκε το καθιερωμένο ετήσιο μνημόσυνο του μεγάλου ευεργέτη των Σφακίων αλλά και της Κρήτης, Γεωργίου Ξενουδάκη στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στη γενέτειρα του, Ίμπρο Σφακίων, από ιερείς της περιοχής.

Στον προαύλιο χώρο του πρώτου δημοτικού σχολείου Ίμπρου, πραγματοποιήθηκε επιμνημόσυνη δέηση, παρουσία Δημοτικών και Κοινοτικών συμβούλων, μαθητών και καθηγητών Α/βαθμιας και Β/βαθμιας εκπαίδευσης Δήμου Σφακίων και κατοίκων της περιοχής. Ακολούθησε χαιρετισμός από τον Δήμαρχο Σφακίων κ. Μανούσο Χιωτάκη.

Την κεντρική ομιλία εκφώνησε η κα Βάσω Σταθοπούλου, προϊσταμένη του Δημοτικού σχολείου Ανώπολης. Εν συνεχεία, ακολούθησε κατάθεση στεφάνων. Εκ μέρους του Δήμου Σφακίων στεφάνι κατέθεσε ο Δήμαρχος Σφακίων κ. Μανούσο Χιωτάκη, εκ μέρους της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Λευτέρης Κοπάσης, ο κ. Μανώλης Τσαπάκης, Πρόεδρος της Τ.Κ. Ίμπρου, μαθητές της Α’Βάθμιας και Β’Βάθμιας εκπαίδευσης. Ο Γεώργιος Ξενουδάκης είναι ένας από τους σημαντικότερους εκφραστές του ελληνικού ευεργετισμού. Αποτελεί ελάχιστη υποχρέωση για εμάς, η μνήμη και η τίμησή του.

Τα σχόλια είναι κλειστά.