Δημοσκόπηση: Σταθερό προβάδισμα ΝΔ έναντι ΣΥΡΙΖΑ σε εθνικές και ευρωεκλογές

Ημερομηνία:

Μεγάλο προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου για τις βουλευτικές εκλογές, αλλά και τις ευρωεκλογές καταγράφει δημοσκόπηση.

Αναλυτικότερα, στην πρόθεση ψήφου για τις βουλευτικές εκλογές η ΝΔ καταγράφει ποσοστό 30,6%, έναντι 22,5% του ΣΥΡΙΖΑ, διαφορά δηλαδή 8,1 ποσοστιαίων μονάδων, σύμφωνα με δημοσκόπηση της MRB για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού STAR.

Ακολουθεί το Κίνημα Αλλαγής με 6,2%, η Χρυσή Αυγή με 6%, το ΚΚΕ με 5,9%, η Ένωση Κεντρώων με 2%, η Ελληνική Λύση με 1,5%, η Ελληνική Λύση με 1,5% , το Ποτάμι και οι Οικολόγοι Πράσινοι με 1,3% αντίστοιχα και οι ΑΝΕΛ και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ με 1%. Στο 18% ανέρχεται η αδιευκρίνιστη ψήφος, ενώ το 2,7% επιλέγει άλλο κόμμα.

Στην πρόθεση ψήφου για τις ευρωεκλογές, το προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας διευρύνεται στις 9 ποσοστιαίες μονάδες. Ειδικότερα, η ΝΔ συγκεντρώνει 30,1% και ο ΣΥΡΙΖΑ 21,1% Ακολουθούν η Χρυσή Αυγή και το Κίνημα Αλλαγής με 6,2% αντίστοιχα, το ΚΚΕ με 5,5%, η Ένωση Κεντρώων με 2%, οι Οικολόγοι Πράσινοι με 1,9%, το Ποτάμι με 1,7%, η Ελληνική Λύση με 1,6%, οι ΑΝΕΛ με 1% και το ΜέΡΑ 25 με 1%. Στο 17,6% ανέρχεται η αδιευκρίνιστη ψήφος, ενώ άλλο κόμμα επιλέγει το 4,1%.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εμφανίζεται καταλληλότερος ως πρωθυπουργός συγκεντρώνοντας 35,5%, έναντι 26,6% που συγκεντρώνει ο ΣΥΡΙΖΑ. Το 32,4% απαντά «κανένας από τους δύο».

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, η οικονομία θεωρείται βασικό κριτήριο επιλογής ψήφου. Δεύτερο σημαντικότερο κριτήριο είναι τα εθνικά θέματα ενώ έπειτα έρχονται τα θέματα ασφάλειας.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Αντιπρόεδρος του ΕΛΚ εξελέγη ο Κωστής Χατζηδάκης

Αντιπρόεδρος εξελέγη ο Κωστής Χατζηδάκης στο συνέδριο του Ευρωπαϊκού...

Διακρίθηκε με 11 βραβεία στα Sports Marketing...

Δυναμική ήταν η παρουσία του ΟΠΑΠ, για ακόμη μια...

Αντιπρόεδρος του ΕΛΚ εξελέγη ο Κωστής Χατζηδάκης

Αντιπρόεδρος εξελέγη ο Κωστής Χατζηδάκης στο συνέδριο του Ευρωπαϊκού...

Διακρίθηκε με 11 βραβεία στα Sports Marketing...

Δυναμική ήταν η παρουσία του ΟΠΑΠ, για ακόμη μια...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
DOLE Μπανάνες 300Χ250
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Αντίο στα δύο λίτρα νερό την ημέρα: Πόσο πρέπει να πίνετε, σύμφωνα με ιαπωνική μελέτη

Διαφορές στην ποσότητα νερού που χρειάζεται κάθε άτομο. Σε όλο...

Η καρδιά της κρητικής γαστρονομίας θα χτυπήσει στο Γάζι

Κάλεσμα στους πολιτιστικούς συλλόγους της Κρήτης για συμμετοχή στο...

Η συμβουλή που άφησε ο Πάπας Φραγκίσκος στα νέα ζευγάρια

Γιατί συσχέτισε τη λειτουργία της οικογένειας και των ζευγαριών...

Οι γυναίκες στα χωριά της Κρήτης στο φάσμα της κατάθλιψης

Ο καθηγητής Αλ. Βγόντζας στην «Π»: «Οι άνδρες στα...