ECDC – Ο χάρτης εμβολιασμού και θανάτων στην Ευρώπη – Ποιες χώρες κέρδισαν το στοίχημα

Ημερομηνία:

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ECDC επιβεβαιώνεται για ακόμα μία φορά ότι οι χώρες που δεν κέρδισαν το στοίχημα του εμβολιασμού πληρώνουν βαρύ φόρο αίματος
Οι χώρες που κατάφεραν να επιτύχουν υψηλά ποσοστά εμβολιασμού κατάφεραν να περιορίσουν τους θανάτους από κοροναϊό. Οι συγκρίσεις με τις χώρες που τα ποσοστά παρέμειναν χαμηλά είναι συντριπτικές.

Οι πρωταθλητές
Σύμφωνα με τον πίνακα του ECDC για τις πρώτες 14 ημέρες του Νοεμβρίου του 2021 φαίνεται ξεκάθαρα πως οι χώρες που έχουν καταφέρει να επιτύχουν ποσοστό εμβολιασμού πάνω από 74% έχουν πολύ λιγότερους θανάτους ανά εκατομμύριο. Πρωταθλήτριες είναι η Ιρλανδία, η Πορτογαλία και η Μάλτα που έχουν εμβολιάσει πάνω από το 90% του ενήλικου πληθυσμού τους και οι θάνατοι κυμαίνονται από 0 έως 15 στο εκατομμύριο.

Αντίστοιχα πολύ χαμηλά νούμερα θνησιμότητας παρουσιάζουν και η Σουηδία, η Ισπανία, η Κύπρος, η Φινλανδία, η Γαλλία και η Ιταλία που καταγράφουν λιγότερους από 10 θανάτους ανά εκατομμύριο, ενώ το ποσοστό εμβολιασμού τους είναι πάνω από 80%.

Οι ουραγοί
Αντίστροφα Βουλγαρία και Ρουμανία που βρίσκονται στο τέλος της λίστας σχετικά με τους εμβολιασμούς, πληρώνουν βαρύ φόρο αίματος. Στη Βουλγαρία με εμβολιασμένο μόλις το 29% του ενήλικου πληθυσμού οι θάνατοι εκτοξεύονται στους 325 ανά εκατομμύριο, ενώ στη Ρουμανία με το ποσοστό εμβολιασμών να φτάνει το 43% οι θάνατοι είναι 267.

Η θέση της Ελλάδας
Στις χώρες με ποσοστά εμβολιασμού από 72% και κάτω, στις οποίες συμπεριλαμβάνεται και η Ελλάδα υπάρχουν διαφοροποιήσεις σε σχέση με το ποσοστό των θανάτων, που πάντως παραμένουν πολύ περισσότεροι από τις χώρες που έχουν καταφέρει να έχουν υψηλότερα ποσοστά εμβολιασμού.

Η Ελλάδα με εμοβλιασμένο το 72% του ενήλικου πληθυσμού καταγράφει 75 θανάτους ανά εκατομμύριο, αριθμός αρκετά υψηλός συγκρινόμενος ακόμα και με χώρες με χαμηλότερο ποσοστό εμβολιασμού όπως η Λετονία, η Τσεχία, η Σλοβενία, η Πολωνία και η Σλοβακία η οποία αποτελεί και την εξαίρεση του κανόνα καθώς με εμβολιασμένο το 54% του πληθυσμού εμφανίζει μόλις 29 θανάτους ανά εκατομμύριο.

Όπως φαίνεται οι χώρες που πρόλαβαν να χτίσουν κάποιο τείχος ανοσία με τους εμβολιασμούς έχουν καταφέρει να περιορίσουν τη θνησιμότητα από κοροναϊό και να προστετεύσουν τα συστήματα υγείας τους, που μπορούν να διαχειριστούν την κατάσταση με την αυξημένη διασπορά.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Έρχονται τα πορτοκαλί τιμολόγια ρεύματος – Τι...

Από το 2026 τίθενται σε εφαρμογή τα «πορτοκαλί» τιμολόγια...

Το μπλόκο των Μαλγάρων «έκοψε» τον Ανεστίδη...

Μαρινάκης: Δεν τίθεται θέμα παρουσίας του στη συνάντηση με...

Έρχονται τα πορτοκαλί τιμολόγια ρεύματος – Τι...

Από το 2026 τίθενται σε εφαρμογή τα «πορτοκαλί» τιμολόγια...

Το μπλόκο των Μαλγάρων «έκοψε» τον Ανεστίδη...

Μαρινάκης: Δεν τίθεται θέμα παρουσίας του στη συνάντηση με...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Εξαφάνιση 33χρονου γιατρού: Νέα στοιχεία στρέφουν τις έρευνες στην Επισκοπή Ρεθύμνου

Οι εθελοντές που βρίσκονται για έρευνες στην Κρήτη, δημοσίευσαν...

Έρχονται τα πορτοκαλί τιμολόγια ρεύματος – Τι αλλάζει και ποιοι κερδίζουν

Από το 2026 τίθενται σε εφαρμογή τα «πορτοκαλί» τιμολόγια...