Έφη Αχτσιόγλου: «Στην ευχέρεια του εργοδότη η 10ωρη εργασία»

Ημερομηνία:

«Το εργασιακό νομοσχέδιο της ΝΔ παραβιάζει βάναυσα και καταργεί το 8ωρο, ο εργαζόμενος θα δουλεύει 10 ώρες την ημέρα χωρίς υπερωριακή αμοιβή», δήλωσε η Έφη Αχτσιόγλου στην ΕΡΤ1 και προσέθεσε:

«Δεν υπάρχει ελευθερία του εργαζόμενου να αρνηθεί την παροχή της εργασίας του. Ο εργαζόμενος θα σπρώχνεται από την ανάγκη, θα απειλείται με απόλυση και με το ενδεχόμενο να δυσκολέψει η ζωή του την επόμενη μέρα».

Συνεχίζοντας υποστήριξε ότι «είναι ψευδεπίγραφη η επίκληση από τον κ. Χατζηδάκη της προστασίας από τις απολύσεις.

Ο εργοδότης μπορεί να επικαλεστεί οποιονδήποτε λόγο για να απολύσει τον εργαζόμενο που δεν θα δεχθεί να δουλέψει 10ωρο» και υπενθύμισε ότι η ΝΔ ως κυβέρνηση «κατήργησε αμέσως τον βάσιμο λόγο και το αιτιολογημένο των απολύσεων» που είχε θεσπίσει ο ΣΥΡΙΖΑ. «Αν ήθελε την προστασία από τις απολύσεις γιατί κατήργησε τον βάσιμο λόγο;» σημείωσε χαρακτηριστικά.

«Οι άνεργοι δεν θα μπορούν να βρουν μία θέση εργασίας γιατί αυτή θα καλύπτεται από τους υφιστάμενους εργαζόμενους, οι οποίοι θα δουλεύουν υπερωριακά χωρίς την αμοιβή που τους αντιστοιχεί. Όλο το σκεπτικό του νομοσχεδίου είναι οι περισσότερες και φθηνότερες υπερωρίες. Αυτό ήταν παγίως, εξάλλου, και το αίτημα συγκεκριμένων εργοδοτικών κύκλων», επισήμανε.

Αναφερόμενη στο Σ.ΕΠ.Ε υποστήριξε ότι από τη στιγμή που η ΝΔ έγινε κυβέρνηση έχει σκοπίμως απαξιωθεί παντελώς.
Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

«Μια Αγκαλιά για τον Μάνο»: Τα Χανιά...

Κάλεσμα συμμετοχής από τον Δήμο Χανίων για τη μεγάλη...

Πανελλαδικές 2026: Αυτά είναι τα θέματα στα...

Συνέχεια για τις πανελλαδικές σήμερα (02-06-2026) με τους υποψήφιους...

«Μια Αγκαλιά για τον Μάνο»: Τα Χανιά...

Κάλεσμα συμμετοχής από τον Δήμο Χανίων για τη μεγάλη...

Πανελλαδικές 2026: Αυτά είναι τα θέματα στα...

Συνέχεια για τις πανελλαδικές σήμερα (02-06-2026) με τους υποψήφιους...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

ΕΛΜΕΠΑ: Κοσμήτορας της Σχολής Επιστημών Υγείας η Αθηνά Πατελάρου

Η καθηγήτρια και πρόεδρος του Τμήματος Νοσηλευτικής εξελέγη στη...

Ηράκλειο: Κατέληξε η γυναίκα που τραυματίστηκε από πυροβολισμό στο σκοπευτήριο Μαλεβιζίου

Παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των γιατρών, η γυναίκα υπέκυψε...

Με τη ΝΟΔΕ Ηρακλείου συναντήθηκε η υπουργός Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη

Την ευκαιρία να συζητήσουν θέματα που αφορούν στο χαρτοφυλάκιο...