Γιατί έγιναν καφέ τα νερά στη Νέα Χώρα – Το Λιμενικό βρήκε τον υπαίτιο

Ημερομηνία:

Χώματα και όχι λύματα ήταν τα νερά που για περισσότερη από 1,5 ώρα έπεφταν στην θάλασσα της Νέας Χώρας, ακριβώς δίπλα στο κολυμβητήριο, από τον αγωγό των ομβρίων, το απόγευμα της Παρασκευής Η εικόνα της λασπωμένης θάλασσας προκάλεσε αηδία αλλά και πολλά ερωτήματα στους περαστικούς ενώ άμεση ήταν η επέμβαση του λιμενικού.

 

Σύμφωνα με τις επιτόπιες έρευνες που διενήργησαν κλιμάκια του Α’ Λιμενικού Σταθμού Χανίων, η προέλευση των νερών ήταν το εργοτάξιο του ξενοδοχείου που βρίσκεται ακριβώς απέναντι από το σημείο.Συγκεκριμένα, επειδή έχει σκαφτεί σε αρκετό βάθος κάτω από το έδαφος, το κοκκινόχωμα τους υπεδάφους ήταν αυτό που κατέληξε τελικά στην θάλασσα.

Παρότι δεν πρόκειται για μολυσματική ουσία, εντούτοις διαπιστώθηκαν παραβάσεις και επιβλήθηκε το προβλεπόμενο διοικητικό πρόστιμα.

Παράλληλα η παράβαση διαβιβάστηκε στο αρμόδιο τμήμα περιβάλλοντος της Περιφέρειας Κρήτης που έχει αδειοδοτήσει την μέθοδο διαχείρισης που γίνεται στο εργοτάξιο, ώστε να ελεγθχεί το κατά πόσο οι όροι της άδειας τηρούνται.

zarpanews.gr

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Χανιά: 4ο Φεστιβάλ Εναλλακτικού Τουρισμού και Εμπειριών...

Από 8-10 Μαΐου στο Ενετικό Λιμάνι. Το Φεστιβάλ Εναλλακτικού Τουρισμού...

Χανιά: 4ο Φεστιβάλ Εναλλακτικού Τουρισμού και Εμπειριών...

Από 8-10 Μαΐου στο Ενετικό Λιμάνι. Το Φεστιβάλ Εναλλακτικού Τουρισμού...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Εορτολόγιο 7 Μαΐου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα

Σήμερα, Πέμπτη 7 Μαΐου, σύμφωνα με το εορτολόγιο του...

Τουρισμός: Αυξάνονται οι αφίξεις, στάσιμες οι διανυκτερεύσεις

Τι δείχνει η νέα μελέτη του Ινστιτούτου του Συνδέσμου...

Επίδομα αναπηρίας: Ποιοι συνταξιούχοι δικαιούνται έως 846 ευρώ και ποιες είναι οι προϋποθέσεις

Το Επίδομα Απολύτου Αναπηρίας του ΕΦΚΑ προσφέρει σημαντική οικονομική...