Έκτακτη σύσκεψη για τα κρούσματα πανώλης – Έλεγχοι σε όλη την Κρήτη – Οι ζώνες αποκλεισμού

Ημερομηνία:

Σε εξέλιξη στην Περειφέρεια Κρήτης η έκταση σύσκεψη παρουσία του ΓΓ του ΥΠΑΑΤ Γιώργου Στρατάκου, με αφορμή τα δύο κρούσματα πανώλης που εντοπίστηκαν σε αιγοπρόβατα σε ποιμνιοστάσια του Δήμου Αρχανών – Αστερουσίων.

Πρέπει να δράσουμε άμεσα ώστε να μην έχουμε εξάπλωση και σοβαρότερα προβλήματα σημείωσε ο Περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης  και συμπλήρωσε ότι θα ακολουθηθεί το πρωτόκολλο της Ε.Ε ενώ αποκάλυψε ότι μίλησε με τον Πρωθυπουργό ο οποίος του εξέφρασε την αγωνία του λέγοντας ότι θα ληφθούν όλα τα μέτρα για την προστασία της κτηνοτροφίας.

Ο Περιφερειάρχης σημείωσε ακόμα ότι “δεν θα γίνει ούτε ένα βήμα πίσω για να σωθεί η κτηνοτροφία του νησιού“.

Από την πλευρά του ο ΓΓ του ΥΠΑΑΤ, Γιώργος Στρατάκος, έστειλε το μήνυμα ότι αν αντιληφθούν οι κτηνοτρόφοι κάτι ύποπτο, να ειδοποιούν τις αρχές καθώς όπως είπε “είναι κρίσιμο να προλάβουμε και να εκριζώσουμε την ασθένεια“.

Όπως ειπώθηκε, από την Παρασκευή (2/8) ξεκινούν εντατικοί έλεγχοι σε όλη την Κρήτη με στόχο τον έγκαιρο εντοπισμό πιθανών κρουσμάτων και σε άλλες περιοχές.

H τοποθέτηση του ΓΓ του ΥΠΑΑΤ Γιώργου Στρατάκου:

Μεγαλώνει η αγωνία

“Κόκκινο” χτυπάει η ανησυχία του κτηνοτροφικού κόσμου της Κρήτης για την πανώλη μετά και τον εντοπισμό δύο κρουσμάτων στην ΠΕ Ηρακλείου.

Σύμφωνα με τους ειδικούς αν η νόσος εξαπλωθεί στο νησί μας, η θνησιμότητα θα αγγίξει το 85%, λόγω της ελεύθερης βόσκησης.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τα όσα αποκάλυψε στο Ράδιο Κρήτη η Προϊσταμένη της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας, τα ζώα έφτασαν από τη Γαλλία στο Ηράκλειο χωρίς να ακολουθηθούν οι νόμιμες διαδικασίες από το μεταφορέα

Την ίδια ώρα, με απόφαση του Υπουργού Αγροτικής ΑΝάπτυξης και Τροφίμων, επεκτείνονται τα περιοριστικά μέτρα μεταφοράς και σφαγής ζώων που λήγουν την ερχόμενη Κυριακή, για μια επιπλέον εβδομάδα.

Image
σύσκεψη

(Από την σύσκεψη στην Περιφέρεια Κρήτης)

Δείτε παρακάτω την ζώνη των 3 και 10 χιλιομέτρων από τα ποιμνιοστάσια που βρέθηκαν τα κρούσματα όπου θα υπάρξει απαγόρευση των πάσης φύσεως μετακινήσεων.

Image
ζώνη για πανώλη

 

Image
ζώνη για πανώλη
Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Ηράκλειο: Μάγεψε το κοινό η Τασούλα Μ....

Ηράκλειο: Μάγεψε το κοινό η Τασούλα Μ. Μαρκομιχελάκη στις...

Αεροδρόμιο Ηρακλείου: Αύξηση 320% στις αφίξεις εξωτερικού...

Τι δείχνουν τα επίσημα στοιχεία. Μεγάλη αύξηση παρουσιάζει η επιβατική...

Ηράκλειο: Μάγεψε το κοινό η Τασούλα Μ....

Ηράκλειο: Μάγεψε το κοινό η Τασούλα Μ. Μαρκομιχελάκη στις...

Αεροδρόμιο Ηρακλείου: Αύξηση 320% στις αφίξεις εξωτερικού...

Τι δείχνουν τα επίσημα στοιχεία. Μεγάλη αύξηση παρουσιάζει η επιβατική...
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Έκανε πίσω το υπουργείο για το καθηκοντολόγιο των Μαιών – Ικανοποίηση στον κλάδο

“Υπήρξε καθολική και συντονισμένη αντίδραση από τον κλάδο μας,...

Ηράκλειο: Μάγεψε το κοινό η Τασούλα Μ. Μαρκομιχελάκη στις «Μικρές Ιστορίες της Πόλης»

Ηράκλειο: Μάγεψε το κοινό η Τασούλα Μ. Μαρκομιχελάκη στις...

Αεροδρόμιο Ηρακλείου: Αύξηση 320% στις αφίξεις εξωτερικού τον Ιανουάριο

Τι δείχνουν τα επίσημα στοιχεία. Μεγάλη αύξηση παρουσιάζει η επιβατική...

Ολοκληρώθηκε η ιατροδικαστική διερεύνηση για τους 15 νεκρούς μετανάστες στη Χίο

Ομάδα τεσσάρων ιατροδικαστών και τριών νεκροτόμων βρίσκεται από χθες...