Ελλάδα:Ο Κ.Βελόπουλος για το Νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις

Θα ξεκινήσω με τον πεζόδρομο που έκανε ο Δήμαρχος της Αθήνας και μάλιστα έδωσε και πολλά λεφτά για να γίνει. Εγώ αυτό δεν θα το έλεγα πεζόδρομο αλλά περίδρομο. Όμως αυτό καταδεικνύει ότι ο κ. Μπακογιάννης δεν είναι από χωριό αλλά από πόλη, γιατί αν είσαι από χωριό ξέρεις ότι δεν φυτεύεις καλοκαιριάτικα. Αλλά και αυτή η αισθητική του να φυτεύουμε φοίνικες στην Αθήνα είναι τραγική. Ξέρετε ότι η Αθήνα δημιουργήθηκε από την κόντρα του Ποσειδώνα με την Αθηνά. Βάλτε λοιπόν ελιές. Αντί γι’ αυτό εσείς βάλατε ζαρντινιέρες και παγκάκια γιατί τα χιλιάρικα είναι πολλά. Είναι πάρα πολλά για τους πένητες και φτωχούς Αθηναίους. Αν όμως αυτό το είχε κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ θα τον είχατε σκίσει. Και κλείνω λέγοντας ότι όλο αυτό ήταν μια ατυχέστατη επιλογή του Δημάρχου.

Πάμε στα σοβαρά. Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί. Και το λέω στον κ. Ραγκούση, ο οποίος έκανε λόγο για την αντισυνταγματικότητα του νόμου που θέλετε να περάσετε. Εδώ το σύνταγμα το έχουμε κάνει λάστιχο. Πήγατε τη χώρα σε μνημόνια χωρίς να ρωτήσετε τους πολίτες. Μιλάμε για θέατρο του παραλόγου. Ζούμε κωμικοτραγικές στιγμές. Τα μνημόνια παραβιάζουν το σύνταγμα με κάθε δυνατό τρόπο. Οι εντολές της ΕΕ που εμπεριέχουν τα μνημόνια είναι υπέρτερες της ελληνικής νομοθεσίας.

Ξέρετε κύριοι τι είναι αντισυνταγματικό; Αντισυνταγματικό, λοιπόν, είναι να φοβάται ο μαγαζάτορας να ανοίξει το μαγαζί του, να πετάει κάποιος μολότωφ και να διαλύει καταστήματα και αυτοκίνητα, να μην μπορεί ο φοιτητής ή ο καθηγητής να πάει για μάθημα στη σχολή του. Μίλησε ο κ. Ραγκούσης για αντισυνταγματικότητα όταν ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν που έκανε το νόμο για την ιθαγένεια. Με έναν αντισυνταγματικό νόμο δώσατε την ιθαγένεια δηλαδή το γένος. Γιατί η πολιτογράφηση είναι άλλο πράγμα. Και μετά ήρθατε εσείς της ΝΔ και φέρατε νόμο για την ιθαγένεια με fast track διαδικασίες. Ο διαγωνισμός για την αδειοδότηση των τηλεοπτικών καναλιών δεν ήταν αντισυνταγματικός; Η συμφωνία των Πρεσπών που υπέγραψε ο Κοτζιάς κατόπιν εντολών άλλων δεν ήταν αντισυνταγματική, το ξύλο για όσους διαμαρτύρονταν για την συμφωνία δεν ήταν αντισυνταγματικό. Αλλά ξέχασα όταν δέρνει ο ΣΥΡΙΖΑ είναι δημοκρατικό το ξύλο. Τα δακρυγόνα που έριξαν στους ανθρώπους ήταν δημοκρατικά και αυτά. Ο νόμος Κατρούγκαλου που πετσόκοψε της συντάξεις δεν ήταν αντισυνταγματικός; Ρήμαξε τους συνταξιούχους.
Το πρόβλημα είναι ότι ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ ακολουθούν μια διαχρονική πολιτική επιχειρηματολογία που έχει ένα ενιαίο μοτίβο. Το «Εμείς είμαστε λιγότερο χειρότεροι από τους άλλους». Κάνετε εσείς κάτι, σας κατηγορούν οι άλλοι και αντίστροφα. Και ο Έλληνας καλείται να ψηφίζει κάθε φορά όχι τον καλύτερο αλλά τον λιγότερο χειρότερο. Γι΄αυτό γεμίσαμε με ανθρώπους που δεν έχουν ένα ένσημο από δουλειά. Φτιάξαμε μια κοινωνία αφοσιωμένη στον εντοπισμό του λάθους του αντιπάλου. Έχετε κάνει την Ελλάδα άντρο κομματικά τυφλών ψηφοφόρων.

Όταν η ΝΔ δεν έχει επιχειρήματα κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ και όταν ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει επιχειρήματα κατηγορεί τη ΝΔ. και ανταλλάσσετε πέτσινε αντιπαραθέσεις. Έτσι μαλώνετε για τον Πέτσα, παλιότερα για τον Πετσίτη, τώρα μαλώνετε και για τον Καλογρίτσας, που παλιότερα για τη ΝΔ ήταν το μαύρο πρόβατο, ήταν κακός, τώρα είναι καλός. Όμως τα λεφτά που μοιράζετε δεν είναι πέτσινα. Είναι ζωντανό χρήμα. Δαπανήθηκαν στα ΜΜΕ. Και η ανεργία που πλήττει τους Έλληνες δεν είναι πέτσινη. Υπάρχει δημοσιογράφος που πήρε τόσα χρήματα από εσάς, ώστε θα μπορούσαμε να έχουμε αγοράσει 10 ασθενοφόρα! Έτσι λοιπόν μοιράζετε το χρήμα και εξασφαλίζετε το λιβάνισμα όλη την η μέρα. Έχουν γεμίσει τα κανάλια με «ζητωμητσοτάκηδες» που μας λένε πόσο καλός είναι ο πρωθυπουργός και πόσο καλή είναι η κατάσταση στη χώρα. Μα αν είναι τόσο καλή η κατάσταση γιατί δεν δίνετε αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις; Είδαμε τα εγκαίνια που έγιναν στο σταθμό του ΜΕΤΡΟ στον Πειραιά και είχε μαζευτεί κόσμος για να χειροκροτήσει τον πρωθυπουργό, αλλά εκεί δεν επεβλήθη κανένα πρόστιμο που είχαμε συνωστισμό. Τα πρόστιμα τα φυλάτε να τα μοιράσετε στους μεροκαματιάρηδες που μπορεί να επιτρέψουν στα μαγαζιά τους να μπουν 2 άτομα περισσότερα από ό,τι επιτρέπεται.

Είναι απορίας άξιο να ακούω για cosa nostra, για παιδεραστές, για καλογρίτσες και για εκατομμύρια ευρώ. Όταν όμως οι ψηφοφόροι ακούν αυτά τα πράγματα το βέβαιο είναι ότι στις εκλογές το 55% των Ελλήνων δεν θα πάνε να ψηφίσουν. Αντί να επιχειρηματολογήσουμε σοβαρά, αντί να καρατομήσετε αυτόν τον αλήτη που παζάρευε στο τηλέφωνο 17χρονα κοριτσάκια εσείς τον κρύβετε. Ντροπή! Ήθελα να ήξερε εσείς δεν έχετε παιδιά; Πώς το αντέχετε αυτό; Γι’ αυτό εμείς φωνάζουμε ισόβια, πραγματικά ισόβια, σε παιδεραστές και εμπόρους ναρκωτικών.

Πάμε και στο ν/σ. Εδώ κάνετε ένα βήμα μπροστά ενώ χρειάζονται 10. Αν δεν αυστηροποιήσετε τις ποινές πάλι εδώ θα είμαστε να συνεδριάζουμε. Στην χώρα δεν υπάρχουν πρόβλημα νόμων (υπήρχε νόμος γι’ αυτό το θέμα από την εποχή της χούντας). Εμείς εδώ θεωρούμε ότι στην βουλή πρέπει να παράγουμε έργο. Εμείς έχουμε έρθει για να ασκήσουμε πολιτική στη βάση επιχειρημάτων και σχεδίου και εσείς στη ΝΔ δεν έχετε σχέδιο. Φοβάστε πώς θα αντιδράσει η αριστερά. Γιατί? Δεν καταλαβαίνω. Κάντε ένα νόμο που θα βοηθά στο να μην φοβάται κάποιος να κατέβει στο κέντρο της Αθήνας, να μην φοβάται ο καθηγητής να πάει στο πανεπιστήμιο για να διδάξει. Μόλις πάτε να κάνετε κάτι αρχίζουν οι άλλοι από εδώ και φωνάζουν είσαι φασίστας, είσαι χουντικός. Γιατί ; δεν καταλαβαίνω. Είμαι χουντικός επειδή θέλω να ζω ήσυχος στο σπίτι μου; Να σας θυμίσω κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ ότι οι περισσότεροι από εσάς έχετε αστυνομικούς στην φύλαξή σας, ενώ ο μαγαζάτορας δεν έχει. Και αν γίνουν επεισόδια δεν μπορεί αν ανοίξει το μαγαζί του. Αλλά όμως πρέπει να πληρώσει τους υπαλλήλους. Πείτε μου τι φοβάστε. Ποιους φοβάστε; Αν ήταν καλή η αριστερά θα είχαμε αριστερή κυβέρνηση εδώ και χρόνια. Και εσείς οραματίζεστε τα ίδια με αυτούς της αριστεράς. Τα ίδια ακριβώς, στα μνημόνια, στην εθνική πολιτική, στην οικονομική πολιτική. Δεν διαφέρετε σε τίποτα. Όμως κάποια στιγμή, κάποιοι από εδώ μέσα θα φύγουμε. Θα πάμε στα σπίτια μας. Και το θέμα είναι να φύγουμε όρθιοι. Τι κάνει λοιπόν η κυβέρνηση; Πάει να εφαρμόσει ένα νόμο που εφαρμόζεται σε όλα τα ευρωπαϊκά κράτη. Και γιατί στην Ελλάδα πρέπει να υπάρχουν μπαχαλάκηδες; Πείτε μου το λόγο. Ξέρετε τι κάνουν γι’ αυτό στην Ισπανία, στην Γαλλία, στην Γερμανία; Το πρόβλημα επίσης είναι ότι το αδίκημα το κάνετε πλημμέλημα αντί για κακούργημα. Και τελικά θα αποτύχετε πάλι, γιατί φοβάμαι ότι δεν θέλετε να λύσετε το πρόβλημα.

Πάμε στο ΜΕΤΡΟ, όπου χθες έγινε ένα ατύχημα και είχαμε τραυματίες. Και άρχισαν τα κανάλια να μας λιβανίζουν για τα βαγόνια που εκτροχιάστηκαν και πώς έγινε αυτό κλπ. Και δεν είπε κανένας ότι ο ΟΑΣΑ ανήκει στο Υπερταμείο, το οποίο θέλει όλα τα έσοδα να πηγαίνουν σε αυτό αλλά να μην έχει έξοδα. Άρα μιλάμε για πλημμελή συντήρηση. Γιατί δεν λέτε στον Ελληνικό λαό ότι ο ΟΑΣΑ ανήκει στο Υπερταμείο;

Πριν κλείσω θα ήθελα να αναφερθώ στον κ. Ξάνθο του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος τις προάλλες αναφέρθηκε σε εμένα. Εγώ λοιπόν δεν έχω κάνει ποτέ προσωπικές επιθέσεις. Δεν έχω κάνει χυδαίες και αγοραίες επιθέσεις. Ποτέ δεν έχει κάνει κάτι τέτοιο κανείς στην ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ. Και μιας και αναφερθήκατε σε εμένα, σας ρωτώ με την σειρά μου να μας πείτε τι κάνατε εσείς όταν ήσασταν στην κυβέρνηση για να πληρώσει η ΝΟΒΑΡΤΙΣ αποζημίωση στην χώρα μας. Αντίθετα επί υπουργίας σας αθωώθηκε ο Φρουζής. Και μην μου πείτε ότι δεν παρεμβαίνετε στην δικαιοσύνη, γιατί όλες οι κυβερνήσεις παρεμβαίνουν. Και μετά έρχεστε και κάνετε προσωπικές και ανυπόστατες επιθέσεις σε εμάς. Ενώ εμείς στην ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΫΣΗ δεν κάναμε ποτέ σε κανένα. Γιατί είναι άλλο πράγματα η παροχή υπηρεσίας και άλλο η εφαρμοσμένη πολιτική. Είναι άλλο πράγμα προτού γίνεις βουλευτής να έχεις εργαστεί και να έχεις προσφέρει έργο. Μας λέτε ακροδεξιούς γιατί λέμε «πρώτα η Ελλάδα πρώτα οι Έλληνες». Μας λέτε γι’΄αυτό ακροδεξιούς και φασίστες. Όμως οι ακροδεξιοί και οι φασίστες είναι έξω από την βουλή. Ξεχνάτε ότι ο φασισμός και ο ναζισμός δεν είναι πολιτική αλλά είναι νοοτροπία ανθρώπων.

Και επειδή τα 44 δις. ευρώ είναι πολλά και μάλιστα 20 εξ αυτών θα πάνε σε ανεμογεννήτριες, εμείς έχουμε να πούμε: Ντροπή στη ΝΔ να εξυπηρετεί ανθρώπους που χτίζουν 100 ανεμογεννήτριες για να εξασφαλίζουν μία θέση εργασίας. Ντροπή γιατί πρόκειται για συγκεκριμένους φίλους, συγκεκριμένους επιχειρηματίες που θέλουν να γεμίσουν την Ελλάδα με ανεμογεννήτριες, να δολοφονήσουν το περιβάλλον, να μην φέρουν πλούτο και εσείς τους εξυπηρετείτε. Και το χειρότερο είναι ότι οι ανεμογεννήτριες γίνονται από σπάνιες γαίες που ιδιαίτερα τοξικές. Αλλά για εσάς δεν έχει καμμία σημασία αυτό. Το μονο που έχει σημασία είναι ότι κατασκευάζονται στην Γερμανία.

Ακόμα μεγαλύτερη ντροπή είναι μια ανακοίνωση να υποκαθιστά το κράτος. Πρόκειται για μια ανακοίνωση εταιρείας που στήνει φωτοβολταϊκά στο βουνό και ζητά από τους μελισσοκόμους να πάρουν τα μελίσσια τους από την περιοχή γιατί εμποδίζουν τα φωτοβολταϊκά. Είναι δυνατόν; Δολοφονούμε τη φύση, δολοφονούμε την παραγωγή πλούτου, την πατρίδα την Ελλάδα. Αν δεν παράγουμε πλούτο θα παράγουμε μνημόνια. Σε 2 χρόνια από τώρα η πείνα θα είναι μεγάλη και δεν ξέρω πώς θα καταφέρετε να κρυφτείτε με αυτά που έρχονται.

Και να κλείσω λέγοντας ότι κανείς δεν απάντησε στον κ. Μπορέλ ο οποίος έκανε λόγο για μοίρασμα των πετρελαίων στο Αιγαίο με τους Τούρκους. Ο ΣΥΡΙΖΑ πρόδωσε τη Μακεδονία και η ΝΔ τώρα προδίδει την Ελλάδα με την συνεκμετάλλευση. Σας καλώ να αντιδράσετε σε όσα έχει συμφωνήσει υπογείως ο κ. Μητσοτάκης για συνεκμετάλλευση στο Αιγαίο. Τα χρήματα είναι του Ελληνικού λαού και δεν μπορείτε να τα δώσετε σε κανέναν.

Τα σχόλια είναι κλειστά.