Ελλάδα:Τηλεδιάσκεψη του Πανελλήνιου Συλλόγου Πτυχιούχων με εκπροσώπους από τις νεολαίες όλων των πολιτικών κομμάτων.

Ημερομηνία:

Το απόγευμα της Τετάρτης 9 Δεκεμβρίου 2020, ο Πανελλήνιος Σύλλογος Πτυχιούχων κάλεσε σε συνάντηση γνωριμίας και γόνιμο διάλογο, εκπροσώπους από τις νεολαίες όλων των πολιτικών παρατάξεων της χώρας (Ο.Ν.ΝΕ.Δ., ΣΥ.ΡΙΖ.Α, ΚΙΝ.ΑΛ., Κ.Κ.Ε., ΜέΡΑ25). Κατόπιν της αποδοχής όλων στην πρόσκληση, η συνάντηση έλαβε μέρος μέσω τηλεδιάσκεψης, τηρώντας όπως ορίζεται τα μέτρα κοινωνικής προστασίας για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Στο επίκεντρο της συζήτησης τέθηκαν ζητήματα που αφορούν τον τομέα της εργασίας στρέφοντας το ενδιαφέρον στους νεαρούς επιστήμονες. Σημαντική ήταν η συμβολή των νέων οι οποίοι εκπροσώπησαν τα πολιτικά σχήματα. Έπειτα από τη δική τους ματιά επιχείρησαν να δώσουν απαντήσεις και προτάσεις για την καταπολέμηση της ανεργίας, για τα φαινόμενα που αναδύονται λόγω της εργασιακής ανασφάλειας όπως το Brain Drain αλλά και το Brain Gain.

Με αφορμή το «Ειδικό Πρόγραμμα Απασχόλησης των 5.500 Ανέργων Πτυχιούχων Ανώτατων Εκπαιδευτικών και Τεχνολογικών Ιδρυμάτων ηλικίας 22-29 ετών, σε Υπουργεία και Εποπτευόμενους Δημόσιους Φορείς» όπως ορίζει το άρθρο 51 του Ν.1892/1990, το οποίο υλοποιήθηκε πρόσφατα από τον ΟΑΕΔ και δεν παρατάθηκε περαιτέρω, σχολιάστηκε το αναπάντεχο κύμα πανδημίας του CΟVID 19, που έφερε στην επιφάνεια δυσλειτουργικά κενά και ελλείψεις στον τομέα της Υγείας. Έγινε πρόταση λοιπόν, από τον Πρόεδρο του Πανελλήνιου Συλλόγου Πτυχιούχων για τη δημιουργία περισσότερων προγραμμάτων απασχόλησης και έγκυρης επιστημονικής κατάρτισης για νέους πτυχιούχους. Δόθηκε η ευκαιρία στους πολιτικούς εκπροσώπους να διατυπώσουν πιθανά σχέδια για το μέλλον.

Αυτή την τόσο κρίσιμη περίοδο που διανύουμε σε ποικίλους τομείς όπως η υγεία, η παιδεία, τα κοινωνικά κινήματα και τα εθνικά μας θέματα, η κοινωνία των πολιτών έχει ανάγκη από άτομα ενεργά, με ορθολογική κριτική σκέψη. Αποτελεί απαραίτητο εφόδιο για τη νέα γενιά η ενίσχυση της καλλιέργειά της ώστε να μπορέσει να συμβάλει ουσιαστικά στις ανάγκες της σύγχρονης και ραγδαία μεταβαλλόμενης εποχής.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Κτηματολόγιο 2025: Τι αλλάζει σε δηλώσεις, μεταβιβάσεις...

Το Κτηματολόγιο εισάγει αριθμό ταυτότητας ακινήτου και Ενιαίο Μητρώο,...

Τέλος η σύνταξη στα 62: Οι σημερινοί...

Οι αλλαγές θα γίνουν με βάση τη μελέτη της...

Κτηματολόγιο 2025: Τι αλλάζει σε δηλώσεις, μεταβιβάσεις...

Το Κτηματολόγιο εισάγει αριθμό ταυτότητας ακινήτου και Ενιαίο Μητρώο,...

Τέλος η σύνταξη στα 62: Οι σημερινοί...

Οι αλλαγές θα γίνουν με βάση τη μελέτη της...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
DOLE Μπανάνες 300Χ250
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Ενεργή συμμετοχή της Ελλάδας στην κατάσβεση των δασικών πυρκαγιών σε Ισπανία και Πορτογαλία

Ο Γιάννης Κεφαλογιάννης με ανάρτηση του, ενημέρωσε για τις...

Το «νέο» ΕΣΥ άφησε έναν παιδοψυχίατρο για ολόκληρη την Κρήτη

“Έτσι έγινε η ολοκλήρωση της ψυχιατρικής μεταρρύθμισης στο νησί”...