Έλληνας έχασε την πτήση των Αιθιοπικών Αερογραμμών και γλίτωσε [Video]

Χάνοντας τη μοιραία πτήση της Ethiopian Airlines για δύο λεπτά καθυστέρησης, ήταν έξαλλος.

Λίγες ώρες αργότερα, πραγματικά σοκαρισμένος ο Έλληνας που πραγματικά είχε τύχη βουνό δηλώνει «είναι μια από τις στιγμές που αλλάζει η οπτική σου για τη ζωή… Συνειδητοποιείς ότι η ζωή μας κρέμεται από αδιόρατα νηματάκια…»

Ο κ. Αντώνης Μαυρόπουλος, ο οποίος είναι πρόεδρος της Παγκόσμιας Ένωσης Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων, είναι ο άνθρωπος που η ζωή του κρίθηκε κυριολεκτικά μέσα σε δύο λεπτά.

«Έφτασα στην πόρτα δύο λεπτά αφότου είχε κλείσει. Τους έβλεπα να μπαίνουν μέσα, είχα και νεύρα που δεν με άφηναν να μπω», λέει μετά τις τραγικές εξελίξεις αδυνατώντας να πιστέψει αυτό που έχει συμβεί.

Αν προλάβαινε… οι νεκροί επιβαίνοντες του επιβατικού αεροσκάφους της Ethiopian Airlines, Boeing 737 με προορισμό το Ναϊρόμπι, που συνετρίβη στην Αιθιοπία θα ήταν 159.

Οι δύο συμπτώσεις που …του έσωσαν τη ζωή

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha ο κ. Μαυρόπουλος εξήγησε πως δύο ήταν οι λόγοι για τους οποίους δεν μπήκε στην πτήση που λίγα λεπτά μετά έμελλε να συντριβεί.

«Πρώτον, την βαλίτσα μου την είχα μαζί μου, επομένως δεν ήταν αναγκασμένοι να με περιμένουν.»

» Δεύτερον, ενώ το προηγούμενο αεροπλάνο έφτασε στην ώρα του, ο υπεύθυνος που θα με παραλάμβανε για να με πάει στην πτήση που θα έφευγε, άργησε να εμφανιστεί πέντε λεπτά με αποτέλεσμα εγώ να φύγω και να μην με βρει.»

» Οπότε αν οι δύο αυτές συνθήκες ήταν διαφορετικές.. αν είχα δώσει τη βαλίτσα μου ή αν με έβρισκε ο υπεύθυνος, εγώ θα έμπαινα στην πτήση. Έφτασα στην πόρτα δύο λεπτά αφότου είχε κλείσει. Τους έβλεπα να μπαίνουν μέσα, είχα και νεύρα που δεν με άφηναν να μπω»!

Ταινία θυμίζει όμως και ο τρόπος που πληροφορήθηκε ο κ. Μαυρόπουλος το τι είχε συμβεί:

« Το έμαθα με πολύ περίεργο τρόπο. Γιατί οι άνθρωποι και ευχαριστώ πολύ για τη βοήθεια του και τον Έλληνα πρέσβη, μου έβγαλαν ένα εισιτήριο για να φύγω 3 ώρες αργότερα και όταν πήγα να επιβιβαστώ μου είπαν ότι δεν μπορείτε να επιβιβαστείτε γιατί ήσασταν ο μόνος άνθρωπος που δεν επιβιβάστηκε στην προηγούμενη πτήση που αγνοείται! Εκείνη την ώρα δεν ήξεραν ακόμη τι ακριβώς είχε συμβεί.»

Μάλιστα, ο κ. Μαυρόπουλος θεωρήθηκε και ύποπτος: «Και μάλιστα με κρατήσανε ως πιθανό ύποπτο! Αλλά επειδή είχα τη βαλίτσα μου μαζί δεν υπήρχε κάποια λογική σύνδεση και μετά από μια ψευτο-ανάκριση δύο ωρών με άφησαν».

Ο ίδιος τονίζει ακόμη πως έχασε γνωστούς από την συντριβή του αεροσκάφους.

Όσο για τι σκέφτεται από εδώ και πέρα και αν έχει συνειδητοποιήσει πόσο τυχερός ήταν λέει χαρακτηριστικά:

«Είναι μια από τις στιγμές στην ζωή που αλλάζει η οπτική για την ζωή… Συνειδητοποιείς ότι η ζωή μας κρέμεται από αδιόρατα νηματάκια, που τα καταλαβαίνεις μόνο όταν σπάσουν» και ολοκληρώνει την επικοινωνία του με το κανάλι τονίζοντας: «Θέλω να στείλω πολλά φιλιά στην γυναίκα μου, την μητέρα μου και την κόρη μου».

Τα σχόλια είναι κλειστά.