ΕΛΤΑ: Τέλος τα γραμματόσημα, ήρθε το Μηχανόσημο – Τι είναι και τι αλλάζει

Ημερομηνία:

Στη λειτουργία τους έχουν εντάξει από τον περασμένο Αύγουστο το Μηχανόσημο τα Ελληνικά Ταχυδρομεία.

Πρόκειται για μια αυτοκόλλητη ετικέτα σήμανσης που τοποθετείται αντί του γραμματοσήμου στην αλληλογραφία ειδικής διαχείρισης εσωτερικού και εξωτερικού.

Ειδικότερα, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, τα ΕΛΤΑ ακολουθώντας ένα οργανωμένο πλάνο ολιστικής αναβάθμισης, που απλοποιούν και εκσυγχρονίζουν βασικές υπηρεσίες, όπως η αποστολή της αλληλογραφίας ειδικής διαχείρισης εσωτερικού και εξωτερικού (δηλ. συστημένο, ιχνηλατήσιμο, αντικαταβολή, δηλωμένη αξία) έχουν εντάξει στη λειτουργία τους το Μηχανόσημο.

Ο νέος αυτός τρόπος σήμανσης ενσωματώνει πολλαπλά στοιχεία σε μία ετικέτα, διευκολύνει τη διακίνηση του αντικειμένου και εκσυγχρονίζει τα χαρακτηριστικά των παρεχόμενων υπηρεσιών. Στην ετικέτα αποτυπώνονται, εκτός από τα ταχυδρομικά τέλη, το barcode ιχνηλάτησης του αντικειμένου – για γρήγορη αναζήτηση μέσω του track & trace – καθώς και ειδικές σημάνσεις σχετικές με τα χαρακτηριστικά της υπηρεσίας που ο πελάτης έχει επιλέξει, αλλά και στοιχεία που είναι απαραίτητα για τη διακίνηση.

Η λειτουργικότητα και η αποδοχή του Μηχανόσημου, τους πρώτους μήνες της δοκιμαστικής εφαρμογής του, οδήγησαν στην απόφαση επέκτασής του στο σύνολο των καταστημάτων ΕΛΤΑ.

Για την εξυπηρέτηση των πελατών που έχουν ήδη προμηθευτεί ποσότητες γραμματοσήμων για χρήση στο μέλλον, έχει προβλεφθεί μεταβατική περίοδος, μέχρι την 30η Ιουνίου 2024, κατά την οποία θα γίνονται αποδεκτά ταχυδρομικά αντικείμενα ειδικής διαχείρισης με επικολλημένα γραμματόσημα.

Μετά το πέρας αυτής της μεταβατικής περιόδου, το Μηχανόσημο θα είναι υποχρεωτικό για την αλληλογραφία με ειδική διαχείριση και η κατάθεση ταχυδρομικών αντικειμένων ειδικής διαχείρισης με γραμματόσημα δεν θα είναι δυνατή.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Ειρήνη Μουρτζούκου: Ομολόγησε τη δολοφονία των τριών...

Η 25χρονη παραδέχτηκε ότι σκότωσε τα παιδιά Η Ειρήνη Μουρτζούκου,...

Δημογραφικό: Κυριαρχούν στην Ελλάδα οι οικογένειες με...

Οι οικογένειες κάνουν όλο και λιγότερα παιδιά, ενώ τρίτεκνοι...

Ειρήνη Μουρτζούκου: Ομολόγησε τη δολοφονία των τριών...

Η 25χρονη παραδέχτηκε ότι σκότωσε τα παιδιά Η Ειρήνη Μουρτζούκου,...

Δημογραφικό: Κυριαρχούν στην Ελλάδα οι οικογένειες με...

Οι οικογένειες κάνουν όλο και λιγότερα παιδιά, ενώ τρίτεκνοι...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
DOLE Μπανάνες 300Χ250
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Δήμος Χερσονήσου:Οι αποφάσεις της 21ης συνεδρίασης Δημοτικής Επιτροπής

Οι αποφάσεις της 21ης συνεδρίασης Δημοτικής Επιτροπής του Δήμου...

Ειρήνη Μουρτζούκου: Ομολόγησε τη δολοφονία των τριών βρεφών

Η 25χρονη παραδέχτηκε ότι σκότωσε τα παιδιά Η Ειρήνη Μουρτζούκου,...

Χανιά:Θεατρική Παράσταση «Όνειρο Θερινής Νυκτός» του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ – από την ομάδα YouCA

ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ «ΟΝΕΙΡΟ ΘΕΡΙΝΗΣ ΝΥΚΤΟΣ» Η θεατρική ομάδα της YouCA αυτό...