Έμπρακτη στήριξη και αλληλεγγύη του Ρεθύμνου στους ενήλικες με αναπηρία του Συλλόγου «Αγάπη»

Για 30η συνεχή χρονιά η κοινωνία του Ρεθύμνου απέδειξε εμπράκτως την αγάπη, την αλληλεγγύη, το σεβασμό και την στήριξή της στο έργο που επιτελεί ο Σύλλογος «Αγάπη» για 34 συνολικά ωφελούμενους συνανθρώπους μας με αναπηρία. Πλήθος κόσμου, μικροί και μεγάλοι παραβρέθηκαν το απόγευμα της Τετάρτης στην Πλατεία Μικρασιατών, όπου πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη ετήσια εκδήλωση που διοργανώνει ο Ξενοδοχειακός Όμιλος Grecotel για την οικονομική ενίσχυση του συλλόγου.

Από το απόγευμα κλόουν, ζογκλέρ και ξυλοπόδαροι διασκέδασαν τους μικρούς φίλους, ενώ λίγο αργότερα η ριζίτικη ομάδα και τα μέλη του μουσικοχορευτικού συγκροτήματος του Ομίλου Βρακοφόρων με την ορχήστρα του Μιχάλη Τζουγανάκη, διασκέδασαν τους παρευρισκόμενους που έδωσαν για μια ακόμα χρονιά δυναμικό παρόν στην φιλανθρωπική εκδήλωση. Το προσωπικό των ξενοδοχείων της Grecotel και φέτος είχε ετοιμάσει ένα πλούσιο μπουφέ με νόστιμα εδέσματα για τους Ρεθεμνιώτες, που για μια ακόμα χρονιά βρέθηκαν στο πλευρό του Συλλόγου «Αγάπη». Όλα τα έσοδα της βραδιάς διατέθηκαν και φέτος για τις ανάγκες του συλλόγου.

Τη βραδιά αγάπης και αλληλεγγύης παρουσίασε ο Αλέξης Κωστάλας, ενώ παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης, Ευγένιος, η αντιπεριφερειάρχης, Μαρία Λιονή, ο δήμαρχος, Γιώργος Μαρινάκης, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι και πλήθος κόσμου, καθώς φυσικά και το Διοικητικό Συμβούλιο του συλλόγου μαζί με τους ωφελούμενους.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου, Πρόδρομος, απουσίαζε στην Αυστραλία.

Ο γενικός διευθυντής Λειτουργικού της Grecotel, Δημήτρης Καλαϊτζιδάκης, ανοίγοντας την εκδήλωση, ευχαρίστησε όλους όσοι επί σειρά ετών ανταποκρίνονται στο κάλεσμα του ξενοδοχειακού ομίλου και στηρίζουν έμπρακτα τον Σύλλογο «Αγάπη»:

«Εις του μητροπολίτη μας Προδρόμου το κάλεσμα και πάλι όλοι μαζί γινόμαστε μια αγκαλιά μεγάλη. Όλοι μαζί αγκαλιαστά, λαός και εκκλησία, αλληλεγγύη μια γροθιά για μια μικρή θυσία. Για τη 30η επέτειο δίνουμε πάλι το παρόν δυναμικά μεγάλο, του χρόνου υποσχόμαστε να δώσουμε και άλλο. Κάθε χρονιά και μια γιορτή όλο ευαισθησίες, για συνανθρώπους που η ζωή τους έταξε θυσίες. Μια ηθική ανταμοιβή για τη προσπάθειά τους, για τους δασκάλους, τους γονείς μα και για τα παιδιά τους. Ο σύλλογος της ανθρωπιάς έχει πια ιστορία, μόνο αγάπη να σκορπά στου χρόνου την πορεία. 30 χρόνια συναπτά δεν ήταν ουτοπία, αλληλεγγύη, στήριξη, ήθος, φιλανθρωπία. Ο κόσμος στέκει αρωγός αλλά και καμαρώνει και ο όμιλος της Grecotel με τον Δασκαλαντώνη τον οβολό του πάντοτε τον χορηγεί γενναία, αθόρυβα και σιωπηλά για μια ελπίδα νέα» είπε μεταξύ άλλων.

Τα έσοδα της βραδιάς θα διατεθούν εξ ολοκλήρου στα εκπαιδευτικά προγράμματα του Συλλόγου Γονέων, Κηδεμόνων, Παιδιών και Ενηλίκων με Αναπηρία «Αγάπη» πρόσθεσε εκφράζοντας τις ευχαριστίες του στο προσωπικό της Grecotel για την εθελοντική τους προσφορά στην υλοποίηση της βραδιάς, στους προμηθευτές των τροφίμων, στους φορείς το τόπου και στα μέσα ενημέρωσης και σε όλους όσοι στήριξαν καθένας από την πλευρά του την διοργάνωση της εκδήλωσης.

Ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης Ευγένιος, που διετέλεσε πρόεδρος του Συλλόγου Αγάπη όσο διάστημα βρισκόταν στο Ρέθυμνο -περισσότερα από έντεκα χρονιά- και εξέφρασε τη βαθιά ευγνωμοσύνη του για την περίοδο εκείνη, αλλά και την συγκίνησή του για την χθεσινή εκδήλωση τονίζοντας χαρακτηριστικά:

«Η «Αγάπη» κλείνει 30 χρόνια και οδηγείται στο αύριο έχοντας κατορθώσει να μπει μέσα στις καρδιές όλων για το έργο της, την προσφορά της, την ανιδιοτέλειά της, έμπρακτη εμφάνιση, απτά, μπροστά στα μάτια όλων αυτών που γράφεται στο όνομά της. Αγάπη βαφτίστηκε και αυτό το όνομα επάξια 30 χρόνια το φέρει και το προβάλλει και αν ρωτήσετε τι είναι η Αγάπη, θα σας επαναλάβω: «η Αγάπη είναι τελικά αυτός ο χώρος που ενσαρκώνει την αγάπη, η οποία με τη σειρά της είναι η ηρωική έξοδος από τον εαυτό του καθενός για να πλησιάσει την καρδιά του άλλου». Αυτό γίνεται πράξη καθημερινά και δοξάζω τον θεό που 11 χρόνια και κάτι, είχα την δυνατότητα να είμαι πατέρας, αδερφός και φίλος με τα παιδιά της «αγάπης» και να απολαμβάνω όπως απόψε την αγάπη τους. Κάποτε είπα ότι «όποιος δίνει αγάπη παίρνει και αγάπη», η αγάπη τελικά είναι μια αλληλοπεριχώρηση των υπάρξεών μας χωρίς την οποία δεν μπορεί κανένας να ζήσει όσο και αν διατείνεται το αντίθετο».

Η «Αγάπη» τίμησε τον μεγάλο ευεργέτη της Νίκο Δασκαλαντωνάκη

Ο Σύλλογος «Αγάπη» στη διάρκεια της εκδήλωσης τίμησε τον Νίκο Δασκαλαντωνάκη επιδίδοντάς του τιμητική πλακέτα, η οποία ανέγραφε: «Το Δ.Σ. του Συλλόγου Αγάπη προσφέρει πλάκα τιμής, ευγνωμοσύνης και ευχαριστίας στον κ. Νίκο Δασκαλαντωνάκη, ιδρυτή και πρόεδρο της Grecotel Hotels ως μέγα ευεργέτη του συλλόγου μας για την ανεκτίμητη και πολυετή προσφορά του στα άτομα με αναπηρία». Βαθιά συγκινημένος παρέλαβε από τον δήμαρχο, Γιώργο Μαρινάκη, την πλακέτα ο κ. Δασκαλαντωνάκης, που όπως είπε δεν κάνει τίποτα περισσότερο από αυτό που του υπαγορεύει η καρδιά του και που το θεωρεί ηθικό χρέος του να είναι κοντά στον σύλλογο.

Η διευθύντρια του Συλλόγου «Αγάπη», Ελένη Κυριακάκη εξέφρασε τις ευχαριστίες για την πολυετή προσφορά του Νίκου Δασκαλαντωνάκη και των ξενοδοχείων του μέσα από τη διοργάνωση της εκδήλωσης και αναφέρθηκε στο πρόσωπο του Νίκου Δασκαλαντωνάκη, τον οποίο τίμησε χθες ο σύλλογος ως μέγα ευεργέτη: «Εκ μέρους του προέδρου μας, σεβασμιότατου μητροπολίτη Ρεθύμνης και των μελών του διοικητικού συμβουλίου, του προσωπικού, των ωφελούμενων στο κέντρο τους συλλόγου μας και των οικογενειών τους, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε και να τιμήσουμε ως μέγα ευεργέτη του Συλλόγου «Αγάπη» τον ιδρυτή και πρόεδρο της Grecotel κ. Νίκο Δασκαλαντωνάκη και το ίδρυμα Νίκος Δασκαλαντωνάκης για την αγάπη και αλληλεγγύη του προς τον σύλλογό μας και για τα 30 συναπτά έτη υποστήριξης και αρωγής. 30 χρόνια βιώνουμε την αγάπη και την αλληλεγγύη του, αξίες πολύτιμες που σκοπό έχουν την φροντίδα και την αλληλεγγύη των συνανθρώπων μας».

Ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης αναφερόμενος στο πρόσωπο του Ν. Δασκαλαντωνάκη και τη βράβευσή του είπε:

«Ο κ. Δασκαλαντωνάκης δεν είναι μόνο ευεργέτης της αγάπης, είναι ο άνθρωπος της αγάπης. Και ασφαλώς δεν εξοφλείται το χρέος μας απέναντί του με την απόδοση μιας τιμής, «κ. Νίκο έχετε την τιμή και τον σεβασμό όλων μας, γιατί εμπνέεται την αγάπη και αυτό είναι το μεγαλύτερο σας επίτευγμα. Δώσατε δουλειά σε αμέτρητους ανθρώπους αλλά τους μάθατε να κάνουν αυτό που κάνετε εσείς, ήσυχα, απλά, ταπεινά. Επιστρέψτε μου να προσθέσω όπως θέλει ο Θεός. Και κάνατε αυτό που κάνατε στην αγάπη τώρα 30 χρόνια, χωρίς φυσικά να περιμένετε ούτε αυτή τη βραδιά ούτε την ανταπόδοση, γιατί εσείς ξέρετε αυτά που προσφέρετε να μη περιμένετε κάποιοι κάποτε να τα χειροκροτήσουν. Να που όμως σε αχάριστους καιρούς αυτό έγινε πραγματικότητα και είναι ελπιδοφόρο για όλους τους υπόλοιπους, πως τελικά τίποτα δεν πάει χαμένο. Υπάρχουν κάποια χέρια που ζεσταίνονται από τις ευεργεσίες και έρχεται η ώρα που το ανταποδίδουν με ένα χαμόγελο, μια αγκαλιά που κλείνει όλο τον κόσμο. Αυτήν την αγάπη, στη δική σας αγάπη καλέ μου Νίκο, αντιπροσφέρει απόψε και ο σύλλογος και το Ρέθυμνο ολόκληρο. Και σε ευχαριστεί για μια ακόμη φορά γι’ αυτό που είσαι».

Ο Σύλλογος «Αγάπη»

Η διευθύντρια του συλλόγου, Ελένη Κυριακάκη, μίλησε για τον Σύλλογο «Αγάπη», που ιδρύθηκε το 1989, αναλαμβάνοντας τη συνέχιση του προγράμματος εκπαίδευσης παιδιών με ειδικές ανάγκες που λειτουργούσε άτυπα σε εθελοντική βάση στο Ρέθυμνο από το 1984. Όπως είπε, το 2015 μετά από την έκδοση των σχετικών αδειών ίδρυσης και λειτουργίας που χορηγήθηκαν στον σύλλογο, λειτουργεί πλέον τη νέα του δομή Κέντρο Διημέρευσης Ημερήσιας Φροντίδας για άτομα με αναπηρία, νοητική στέρηση, με διακριτικό τίτλο «Αγάπη» και με συντομία ΚΔΗΦ ΑΜΕΑ Αγάπη. Η νέα δομή του συλλόγου έχει ενταχθεί από το 2017 στο επιχειρησιακό πρόγραμμα Κρήτη, το οποίο συγχρηματοδοτείται από το ευρωπαϊκό κοινωνικό ταμείο. Όλες οι υπηρεσίες που παρέχονται στους ωφελούμενους παρέχονται δωρεάν. Σήμερα παρέχονται υπηρεσίες σε 34 άτομα που προέρχονται από την πόλη, τα προάστια και τα γύρω χωριά του νομού Ρεθύμνου και η μετακίνησή τους γίνεται με το λεωφορείο, ένα επιβατικό αυτοκίνητο του συλλόγου και δύο μισθωμένα ταξί. Οι ωφελούμενοι που εντάσσονται στα εκπαιδευτικά προγράμματα είναι άτομα ενήλικες και των δύο φίλων με νοητική στέρηση και συνοδές αναπηρίες, όρασης, ακοής, νοητικές, με ηλικίες από 18 και άνω. Είναι ο μοναδικός φορέας του νομού Ρεθύμνου που προσφέρει τις υπηρεσίες του σε ενήλικα άτομα με νοητική στέρηση. Οικονομικά στηρίζεται από δωρεές συμπολιτών μας, όπως ψυχαγωγικές εκδηλώσεις, συνδρομές μελών, από διάθεση προϊόντων και κατασκευών του συλλόγου «Αγάπη» αλλά και επιδοτούμενα προγράμματα.https://rethnea.gr/author/elarist/

Τα σχόλια είναι κλειστά.