Ένα όφελος της ερωτικής συνεύρεσης που δεν φαντάζεστε!

Ένα όφελος της ερωτικής συνεύρεσης που δεν φαντάζεστε!

Οι εκπλήξεις δεν σταματούν εδώ!

Οι πέτρες είναι ένα μεγάλο πρόβλημα που απασχολεί εκατομμύρια ανθρώπους (κυρίως άνδρες) και που μπορεί να προκαλέσει τρομερούς πόνους (κωλικούς) που συγκρίνονται ακόμα και με εκείνους της γέννας.

Αυτό το ξέρατε;

Σε κάθε περίπτωση όταν οι πέτρες δεν αποβληθούν μόνες τους από τον οργανισμό χρειάζεται ειδική αντιμετώπιση και θεραπεία. Τούρκοι επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο της Άγκυρας δημοσίευσαν στο ιατρικό περιοδικό “Urology” μελέτη που ισχυρίζεται ότι βρήκε τη λύση ώστε να καταφέρνει ο οργανισμός μας να αποβάλλει εύκολα τις πέτρες, κι αυτή η λύση δεν είναι άλλη από το πολύ σεξ.

Η έρευνα

Οι επιστήμονες – για τις ανάγκες της έρευνας – συγκέντρωσαν 75 συμμετέχοντες και τους χώρισαν σε 3 ομάδες. Οι πρώτοι έπρεπε να κάνουν σεξ 3 με 4 φορές τη βδομάδα, η άλλη ομάδα έπρεπε να παίρνουν ένα φάρμακο που χρησιμοποιείται στη θεραπεία της υπερπλασίας του προστάτη και βοηθά στην ούρηση και η τελευταία ομάδα ακολούθησε τη συνηθισμένη θεραπεία για τις πέτρες στα νεφρά.

Τα αποτελέσματα

Από τους 31 άνδρες που έκαναν τακτικά σεξ οι 26 απέβαλαν με τα ούρα τις πέτρες τους. Από εκείνους που έπαιρναν το φάρμακο για τον προστάτη μόνο οι μισοί (10 από τους 21) απέβαλαν τις πέτρες με την ούρηση και από το τελευταίο γκρουπ (αυτούς που ακολουθούσαν τη συνηθισμένη θεραπεία για τη νεφρολιθίαση) μόνο 8 από τους 23 τις απέβαλαν με τα ούρα.

Άλλη μια θεωρία

Μία θεωρία είναι ότι το νιτρικό οξύ που δημιουργείται από τη διαδικασία της διέγερσης βοηθά τον ουρητήρα να χαλαρώσει και έτσι περνάνε πιο εύκολα οι πέτρες από τα νεφρά μέσω του ουρητήρα και της κύστης και αποβάλλονται. Μία άλλη εκδοχή είναι ότι ο ανδρικός οργασμός χαλαρώνει κι αυτός με τη σειρά του τον ουρητήρα ώστε να περνάνε και πάλι οι πέτρες.

Τα σχόλια είναι κλειστά.