Ένταξη Δήμου Ρεθύμνης στο Πρόγραμμα ΄΄Ενίσχυση Πυροπροστασίας Κατοικημένων Περιοχών σε ΟΤΑ Α’ Βαθμού με Περιαστικά δάση΄΄

Ημερομηνία:

Ο Δήμαρχος Ρεθύμνης κ. Γιώργης Χ. Μαρινάκης βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει, ότι ο Δήμος Ρεθύμνης εντάχθηκε στο πρόγραμμα «Ενίσχυση πυροπροστασίας κατοικημένων περιοχών σε ΟΤΑ Α’ βαθμού με περιαστικά δάση».

Η πρόταση που είχε υποβληθεί στο πρόγραμμα – πρωτοβουλία του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Θόδωρου Σκυλακάκη, αξιολογήθηκε θετικά και ο Δήμος Ρεθύμνης συμπεριλαμβάνεται στους 12 πρώτους δήμους που πήραν το «πράσινο φως» για να υλοποιήσουν τα έργα που έχουν σχεδιάσει σε αυτόν τον κρίσιμο τομέα προστασίας του περιβάλλοντος με ενίσχυση των μέτρων πυροπροστασίας.

Η προϋπολογισμού 310.000 ευρώ πρόταση του Δήμου Ρεθύμνου εγκρίθηκε στο σύνολο της και η σχετική απόφαση υπογράφηκε Τετάρτη 12 Ιουνίου 2024 από τον Πρόεδρο του Πράσινου Ταμείου, κ. Γιάννη Ανδρουλάκη.

Από τα παραπάνω χρήματα, ποσό 8 χιλιάδων ευρώ προβλέπεται για τεχνική βοήθεια και 302.000 ευρώ θα αξιοποιηθούν για την δημιουργία αντιπυρικών ζωνών, πλάτους 10 μέτρων, περιμετρικά οικισμών που βρίσκονται εντός ή πλησίον δασών και δασικών εκτάσεων υψηλής επικινδυνότητας για την εκδήλωση πυρκαγιών.

Οι πόροι προέρχονται από το χρηματοδοτικό πρόγραμμα: «Προστασία και Αναβάθμιση Δασών 2024» του Πράσινου Ταμείου, που υλοποιεί η Γενική Διεύθυνση Δασών και Δασικού Περιβάλλοντος της Γενικής Γραμματείας Δασών, μέσω των Περιφερειακών Δασικών Υπηρεσιών.

Οι πρώτοι δήμοι που εντάχθηκαν είναι Θέρμης, Πεντέλης, Ερμιονίδας, Κρωπίας, Κορινθίων, Φυλής, Αχαρνών – Θρακομακεδόνων, Λαυρεωτικής, Πάτμου, Ρεθύμνου, Χαϊδαρίου και Κορυδαλλού.
Με την ευκαιρία της υπογραφής ένταξης του έργου ο Δήμαρχος Ρεθύμνης απευθύνει ευχαριστίες για το έντονο ενδιαφέρον τους και την αποτελεσματική συνεργασία τους, τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Θόδωρο Σκυλακάκη, τον Πρόεδρο του Πράσινου Ταμείου κ. Γιάννη Ανδρουλάκη και τον Υφυπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Γιάννη Κεφαλογιάννη, ο οποίος και ενημέρωσε άμεσα τον δήμαρχο για την επιτυχή έκβαση της υποβολής της πρότασης του δήμου μας.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Στη συνεδρίαση της ΚΕΔΕ στην Αθήνα ,...

Στην Αθήνα θα μεταβεί την προσεχή Δευτέρα 25 Μαΐου...

ΔΤ ΝΕΕΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΕΙΣ ΔΡΑΣΕΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΓΙΑ...

Στην υπογραφή δύο πράξεων χρηματοδοτήσεων για την ενίσχυση σημαντικών...

Στη συνεδρίαση της ΚΕΔΕ στην Αθήνα ,...

Στην Αθήνα θα μεταβεί την προσεχή Δευτέρα 25 Μαΐου...

ΔΤ ΝΕΕΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΕΙΣ ΔΡΑΣΕΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΓΙΑ...

Στην υπογραφή δύο πράξεων χρηματοδοτήσεων για την ενίσχυση σημαντικών...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

ΔΤ ΝΕΕΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΕΙΣ ΔΡΑΣΕΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΡΕΘΥΜΝΗΣ

Στην υπογραφή δύο πράξεων χρηματοδοτήσεων για την ενίσχυση σημαντικών...

Αντιδήμαρχος Υπηρεσίας για το Σαββατοκύριακο 23 και 24 Μαΐου

Η Αντιδήμαρχος Ιωάννα Καλονάκη θα είναι η Αντιδήμαρχος Υπηρεσίας...

Ένοχος για ενδοοικογενειακή βία ο 47χρονος πατέρας 16χρονου παιδιού με αυτισμό στα Χανιά

Το δικαστήριο έκρινε ένοχο τον 47χρονο για απλή σωματική...