Επίδομα ενοικίου: Παγίδα το ηλεκτρονικό μισθωτήριο – Πώς να την αποφύγετε

Ημερομηνία:

Το ηλεκτρονικό μισθωτήριο είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την καταβολή του επιδόματος ενοικίου.

Το μισθωτήριο θα πρέπει να είναι σε ισχύ κατά την ημερομηνία υποβολής της αίτησης και για το σύνολο της περιόδου χορήγησης του επιδόματος. Άρα όποιος δεν έχει ηλεκτρονικό μισθωτήριο σε ισχύ θα πρέπει να σπεύσει να προχωρήσει στην υποβολή του ηλεκτρονικού μισθωτηρίου.

Όσοι ενοικιαστές δεν έχουν ηλεκτρονικό μισθωτήριο δεν θα μπορέσουν να λάβουν την επιδότηση ενοικίου ωστόσο μπορούν να το κάνουν τώρα και στην συνέχεια να υποβάλλουν την αίτηση για την επιδότηση ενοικίου.

Ωστόσο σε ότι αφορά την αναδρομικότητα μπορούν να την διασφαλίσουν εφόσον πάνε τώρα και υποβάλλουν ηλεκτρονικό μισθωτήριο αναδρομικά. Σε αυτή όμως την περίπτωση ο ιδιοκτήτης και όχι ο ενοικιαστής θα πληρώσει πρόστιμο 100 ευρώ. Αν δεν γίνει το ηλεκτρονικό μισθωτήριο αναδρομικά, εφόσον δεν υπάρχει τότε δεν μπορεί να έχει αναδρομικότητα και η αίτηση για την επιδότηση ενοικίου.

Παράλληλα όσοι μετακομίζουν θα μπορούν να κάνουν αίτηση με το νέο μισθωτήριο και να λάβουν την επιδότηση. Αν ωστόσο είχαν ηλεκτρονικό μισθωτήριο τότε μπορούν να κάνουν την αίτηση για το σπίτι που διέμεναν μέχρι τώρα.

Για τις περιπτώσεις που το ηλεκτρονικό μισθωτήριο λήγει πριν τις 30.9.2019 θα μπορούν οι ενοικιαστές μαζί με τον ιδιοκτήτη να κάνουν μια επέκταση του συμβολαίου και στην συνέχεια να προχωρήσουν την αίτηση για την επιδότηση ενοικίου.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Τα ελληνικά ΠΟΠ προϊόντα που θέλει η...

Τα ελληνικά ΠΟΠ προϊόντα που θέλει η Ελλάδα να...

Από το 2027 οι φορολογικές δηλώσεις θα...

Το myDATA αλλάζει τα πάντα. Σε πλήρως αυτοματοποιημένη διαδικασία θα...

Τα ελληνικά ΠΟΠ προϊόντα που θέλει η...

Τα ελληνικά ΠΟΠ προϊόντα που θέλει η Ελλάδα να...

Από το 2027 οι φορολογικές δηλώσεις θα...

Το myDATA αλλάζει τα πάντα. Σε πλήρως αυτοματοποιημένη διαδικασία θα...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
DOLE Μπανάνες 300Χ250
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Μαρία Σιδέρη: Η αγιογράφος που “διδάσκει” ιστορία με το πινέλο

Από τη Σαλαμίνα στην Κριμαία και στα παλάτια της...

Καιρός: Οι προβλέψεις των μετεωρολόγων για το πρώτο δεκαπενθήμερο του Αυγούστου

«Μετά το κύμα αστάθειας «θα αναλάβουν δράση και τα...

Εμμανουήλ Καραλής – Nέο πανελλήνιο ρεκόρ

Συνεχίζει να γράφει ιστορία ο Εμμανουήλ Καραλής καθώς κατέρριψε...