Επίδομα ενοικίου: Παγίδα το ηλεκτρονικό μισθωτήριο – Πώς να την αποφύγετε

Ημερομηνία:

Το ηλεκτρονικό μισθωτήριο είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την καταβολή του επιδόματος ενοικίου.

Το μισθωτήριο θα πρέπει να είναι σε ισχύ κατά την ημερομηνία υποβολής της αίτησης και για το σύνολο της περιόδου χορήγησης του επιδόματος. Άρα όποιος δεν έχει ηλεκτρονικό μισθωτήριο σε ισχύ θα πρέπει να σπεύσει να προχωρήσει στην υποβολή του ηλεκτρονικού μισθωτηρίου.

Όσοι ενοικιαστές δεν έχουν ηλεκτρονικό μισθωτήριο δεν θα μπορέσουν να λάβουν την επιδότηση ενοικίου ωστόσο μπορούν να το κάνουν τώρα και στην συνέχεια να υποβάλλουν την αίτηση για την επιδότηση ενοικίου.

Ωστόσο σε ότι αφορά την αναδρομικότητα μπορούν να την διασφαλίσουν εφόσον πάνε τώρα και υποβάλλουν ηλεκτρονικό μισθωτήριο αναδρομικά. Σε αυτή όμως την περίπτωση ο ιδιοκτήτης και όχι ο ενοικιαστής θα πληρώσει πρόστιμο 100 ευρώ. Αν δεν γίνει το ηλεκτρονικό μισθωτήριο αναδρομικά, εφόσον δεν υπάρχει τότε δεν μπορεί να έχει αναδρομικότητα και η αίτηση για την επιδότηση ενοικίου.

Παράλληλα όσοι μετακομίζουν θα μπορούν να κάνουν αίτηση με το νέο μισθωτήριο και να λάβουν την επιδότηση. Αν ωστόσο είχαν ηλεκτρονικό μισθωτήριο τότε μπορούν να κάνουν την αίτηση για το σπίτι που διέμεναν μέχρι τώρα.

Για τις περιπτώσεις που το ηλεκτρονικό μισθωτήριο λήγει πριν τις 30.9.2019 θα μπορούν οι ενοικιαστές μαζί με τον ιδιοκτήτη να κάνουν μια επέκταση του συμβολαίου και στην συνέχεια να προχωρήσουν την αίτηση για την επιδότηση ενοικίου.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

ΔΥΠΑ: Νέο πρόγραμμα 37 εκατ. ευρώ για...

Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στις άνεργες γυναίκες, καθώς και σε...

Από τη Σητεία ως το Μαρόκο –...

Υψηλές πληρότητες για πολλούς προορισμούς εσωτερικού και εξωτερικού της...

ΔΥΠΑ: Νέο πρόγραμμα 37 εκατ. ευρώ για...

Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στις άνεργες γυναίκες, καθώς και σε...

Από τη Σητεία ως το Μαρόκο –...

Υψηλές πληρότητες για πολλούς προορισμούς εσωτερικού και εξωτερικού της...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Τι αλλάζει στις πιλοτές πολυκατοικιών: Ποιος έχει δικαίωμα στάθμευσης

Οι αλλαγές στη νομοθεσία για το πάρκινγκ στην πιλοτή. Η...

Το Άστρο της Βηθλεέμ δεν είναι μύθος: Τι υποστηρίζει επιστήμονας της NASA, ποια είναι η εξήγηση

Μελέτη που δημοσιεύτηκε σε αστρονομικό περιοδικό συνδέει το βιβλικό...

Λέμβος με 37 μετανάστες έφθασε στους Καλούς Λιμένες

Ανάμεσά τους τρεις γυναίκες και ένα ανήλικο κορίτσι –...

Οι ιπτάμενοι Άγιο Βασίληδες επισκέπτονται και φέτος τους μικρούς νοσηλευόμενους στο ΠαΓΝΗ

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου στις...