Επίσκεψη μαθητών-τριών του 2ου ΕΠΑΛ – Υποψηφίων Πρεσβευτών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου» στο Δημαρχείο Ρεθύμνου

Ημερομηνία:

Η σχέση του Δήμου με την Ευρωπαϊκή Ένωση και τα προγράμματα που υλοποιεί για την προστασία του περιβάλλοντος, την εξοικονόμηση ενέργειας, τη νεολαία, την υποδοχή και κοινωνική ένταξη μεταναστών, την Ισότητα των Φύλων, τη συμπερίληψη και την αλληλεγγύη, είναι μερικά από τα θέματα που συζήτησαν με τον Δήμαρχο Ρεθύμνης κ. Γιώργη Χ. Μαρινάκη, οι 45 μαθητές/-τριες του 2ου Ε.Π.Α.Λ Ρεθύμνου, κατά την επίσκεψη τους στο Δημαρχείο.
Οι νέοι ενεργοί πολίτες, καλά προετοιμασμένοι, με τη συνδρομή των καθηγητριών τους κ.κ. Παυλάκη Ελένης, Καραβιώτη Μαρίας, Παρασκευά Ελένης και Θεοχάρη Βάσως, κατάφεραν μέσα από στοχευμένες ερωτήσεις και γόνιμο διάλογο που ανέπτυξαν με τον Δήμαρχο, να δημιουργήσουν συνθήκες προσομοίωσης συνεδρίασης ευρωπαϊκού κοινοβουλίου στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δ.Σ, στο Δημαρχείο Ρεθύμνου.
Η επίσκεψη τους, ενταγμένη στο μάθημα Πολιτικής Παιδείας, διοργανώθηκε στο πλαίσιο υποψηφιότητας του 2ου ΕΠΑΛ για ένταξη στο Πρόγραμμα «Σχολείο – Πρεσβευτής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου».
Ο Δήμαρχος απάντησε πρόθυμα στις ερωτήσεις των παιδιών, για τα ευρωπαϊκά προγράμματα που διεκδικεί κι εξασφαλίζει υλοποιεί ο Δήμος στην κατασκευή νέων σχολείων, τις αναπλάσεις κοινόχρηστων χώρων κ.α επισημαίνοντας πως η σχέση με την Ευρωπαϊκή Ένωση βασίζεται κυρίως στις κοινές αξίες και δικαιώματα που μοιράζονται οι ευρωπαίοι πολίτες.
Η συζήτηση επεκτάθηκε και σε θέματα επικαιρότητας που αφορούν, τη λειτουργία κοινωνικών δομών φιλοξενίας παιδιών, τις ΜΚΟ, το έργο της δημοτικής Επιτροπής Ισότητας των Φύλων και του Κέντρου Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών του Δήμου, μίλησαν για τη διαχείριση ρατσιστικών συμπεριφορών, την πολιτική στήριξης των Ατόμων με αναπηρία κ.α.
Ο διάλογος που αναπτύχθηκε ήταν τόσο ενδιαφέρον και ποιοτικός ώστε Δήμαρχος συμφώνησε με τους εκπροσώπους της εκπαιδευτικής κοινότητας του 2ου ΕΠΑΛ, να επισκεφθεί το σχολείο τους σε χρόνο που θα συμφωνηθεί από κοινού για να συζητήσουν τις σκέψεις και τους προβληματισμούς των μαθητών/-τριών, τις ιδέες και προτάσεις τους για την βελτίωση της ποιότητας ζωής στον τόπο που ζουν και να αποκτήσουν τη νοοτροπία του ενεργού πολίτη που νοιάζεται, ενημερώνεται και συμμετέχει στα κοινά.

«Κάθε συνάντηση με τα παιδιά μας και τους νέους, μας θυμίζει με τον πιο όμορφο τρόπο τον πραγματικό στόχο πίσω από κάθε μικρή ή μεγαλύτερη προσπάθειά μας» δήλωσε ο Δήμαρχος μετά την συζήτηση του με τους μαθητές.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Παράταση της Ανάρτησης Κτηματολογικών Πινάκων και Διαγραμμάτων...

Το Ελληνικό Κτηματολόγιο ενημερώνει τους κατόχους ακίνητης περιουσίας στους...

Ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα Ψηφιακής Ενδυνάμωσης Ηλικιωμένων...

Με μεγάλη ανταπόκριση και επιτυχία ολοκληρώθηκε το Πρόγραμμα Ψηφιακής...

Παράταση της Ανάρτησης Κτηματολογικών Πινάκων και Διαγραμμάτων...

Το Ελληνικό Κτηματολόγιο ενημερώνει τους κατόχους ακίνητης περιουσίας στους...

Ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα Ψηφιακής Ενδυνάμωσης Ηλικιωμένων...

Με μεγάλη ανταπόκριση και επιτυχία ολοκληρώθηκε το Πρόγραμμα Ψηφιακής...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Πετράλωνα: Η στιγμή που καταρρέει η πολυκατοικία – Συγκλονιστικές περιγραφές, είχε συστηθεί ενίσχυση θεμελίων

Πριν μερικές ημέρες υπήρξε προειδοποίηση κατάρρευσης» της πολυκατοικίας λόγω...

Φωτιά στο Δερβένι Θεσσαλονίκης: Νεκρός σε δασική έκταση – 112 για εκκένωση, ενισχύθηκαν οι δυνάμεις

Σορός αγνώστων μέχρι στιγμής στοιχείων εντοπίστηκε σε δασική έκταση...

Έρχεται την 1η Ιουλίου το Φεστιβάλ «Ηράκλειο-Καλοκαίρι» 2026!

Περισσότερες από 125 εκδηλώσεις, οι 55 από αυτές με...