Επίσκεψη του Πάπα Φραγκίσκου στην Αθήνα – Συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο

Σε απευθείας σύνδεση της ΕΡΤ1 και του ertnews.gr η ιστορική επίσκεψη του Πάπα Φραγκίσκου στην Αθήνα. Αυτήν την ώρα πραγματοποιεί εθιμοτυπική επίσκεψη στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών όπου συναντάται με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο στην αίθουσα «του Θρόνου» στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών.

 

Το αναλυτικό πρόγραμμα της επίσκεψης του Πάπα Φραγκίσκου στην Ελλάδα
Σάββατο 4 Δεκεμβρίου

17:15 Συνάντηση με τους Επισκόπους, Ιερείς, μέλη Μοναχικών Ταγμάτων και της Αφιερωμένης Ζωής, Ιεροσπουδαστές και Κατηχητές της Καθολικής Εκκλησίας στην Ελλάδα, στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Αγίου Διονυσίου του Αρεοπαγίτου των Καθολικών
18:45 Ιδιωτική συνάντηση με τα μέλη της Αδελφότητος του Ιησού στην Αποστολική Νουντσιατούρα

Κυριακή 5 Δεκεμβρίου 2021
ΑΘΗΝΑ-ΛΕΣΒΟΣ-ΑΘΗΝΑ
09:15 Αναχώρηση για Μυτιλήνη
10:10 Άφιξη στο αεροδρόμιο Μυτιλήνης
10:45 Επίσκεψη στους Πρόσφυγες στο «Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης»
12:15 Αναχώρηση για Αθήνα
13:10 Άφιξη στο Διεθνές Αεροδρόμιο Αθηνών «Ελ. Βενιζέλος»
16:45 Θεία Λειτουργία στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
19:00 Εθιμοτυπική Επίσκεψη της Α.Μ. Ιερωνύμου στον Άγιο Πατέρα στην Αποστολική Νουντσιατούρα

Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου 2021
ΑΘΗΝΑ-ΡΩΜΗ
08:15 Επίσκεψη του Προέδρου της Βουλής στην Αποστολική Νουντσιατούρα στην Αθήνα
09:45 Συνάντηση με τους Νέους στο Δημοτικό Ελληνογαλλικής Σχολής Ουρσουλινών (Ευκαλύπτων 20, Μαρούσι)
11:15 Αποχαιρετιστήρια Τελετή στο Διεθνές Αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος»
11:30 Αναχώρηση για Ρώμη

Πάπας Φραγκίσκος: “Ο κόσμος θα ήταν διαφορετικός χωρίς την Ελλάδα” – Τα μηνύματα που έστειλε
Ο Ποντίφικας είχε συνάντηση με τον πρωθυπουργό στο Προεδρικό Μέγαρο, ακολούθησε ομιλία της Κατερίνας Σακελλαροπούλου και αμέσως μετά απηύθυνε ο ίδιος σύντομη ομιλία. Το απόγευμα θα συναντηθεί με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο.

Αμφότεροι αναφέρθηκαν στα μεγάλα ζητήματα της πανδημίας και της κλιματικής αλλαγής. Ο Ποντίφικας αναφέρθηκε επίσης στην ειρήνη, στην αδελφοσύνη, στην κοινωνική δικαιοσύνη στην «εκτεταμένη φτώχεια που θα πρέπει όλοι με κοινό όραμα να αντιμετωπίσουμε» και ιδιαιτέρως στο προσφυγικό που όπως είπε «έχει χωρίσει την Ευρώπη στα δύο, σε βορρά και νότο».

Μίλησε για υποχώρηση της Δημοκρατίας παγκοσμίως με τον εθνικισμό που αναπτύσσεται και για πόσο μακριά αισθάνονται οι άνθρωποι από τους θεσμούς, κάτι το οποίο τα κράτη πρέπει να αντιπαρέλθουν με άξονα τη φροντίδα των αδυνάτων.

Να περάσουμε από τη μεροληψία στη συμμετοχή, από το εγώ, στον άλλο, είπε χαρακτηριστικά.

Επανέλαβε δε ότι έρχεται ως προσκυνητής και ότι η Ευρώπη και ο κόσμος δεν θα ήταν ίδιος ένα δεν υπήρχε η Ελλάδα, «Θα ήταν λιγότερο σοφός και χαρούμενος» όπως είπε χαρακτηριστικά.

Ο Θεός να ευλογεί την Ελλάδα, είπε κλείνοντας την ομιλία του

Τον Πάπα υποδέχθηκε στο κεφαλόσκαλο η Πρόεδρος της Δημοκρατίας όπως προβλέπει το πρωτόκολλο και κατόπιν ακολούθησε η τελετή υποδοχής με την ανάκρουση των εθνικών ύμνων του Βατικανού και της Ελλάδος.

“Η επίσκεψή σας υποδηλώνει τον ενδιαφέρον σας για την περιοχή και για τον διαθρησκευτικό διάλογο. Μεταφέρεται ισχυρό μήνυμα αδελφοσύνης σε καιρούς δύσκολους”, υπογράμμισε η κα.Σακελλαροπούλου. Στην ομιλία της έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην πανδημία, την κλιματική κρίση και το προσφυγικό πρόβλημα.

Ο Πάπας έφθασε στην Ελλάδα κατόπιν πρόσκλησης της Κατερίνας Σακελλαροπούλου, με αφορμή τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση. Ένα ταξίδι προσκυνηματικό σε Κύπρο και Ελλάδα, όπως ο ίδιος έχει πει στα χνάρια των Αποστόλων Παύλου και Βαρνάβα. Πεντέμισι χρόνια από την τελευταία επίσκεψη, το μοτίβο είναι σταθερό. Πρόσφυγες, αλληλεγγύη, ανθρωπιά.https://www.ertnews.gr/

Τα σχόλια είναι κλειστά.