Έρχεται αφρικανική σκόνη στην Κρήτη

Ημερομηνία:

Όπως αναφέρει το meteo.gr, βαρομετρικό χαμηλό που θα κινηθεί γρήγορα από τις βόρειες ακτές της Αφρικής προς την Κρήτη θα επηρεάσει τον καιρό των νοτίων τμημάτων της χώρας από τις πρωινές ώρες της Τρίτης. Κύρια χαρακτηριστικά θα είναι οι βροχές, κατά τόπους ισχυρές, σποραδικές καταιγίδες και η επικράτηση ενισχυμένων ανατολικών ανέμων.

Όπως υπογραμμίζεται, η δημιουργία των βαρομετρικών χαμηλών αυτού του είδους οφείλεται στη διαφορά των χαρακτηριστικών των επιφανειακών ξηρών αερίων μαζών πάνω από την έρημο Σαχάρα και των υγρών πάνω από τα νερά της Μεσογείου.

Οι άνεμοι στη μέση και ανώτερη τροπόσφαιρα πηδαλιουχούν αυτά τα συστήματα, τα οποία έχουν μικρότερη διάρκεια ζωής από τα υπόλοιπα κοινά βαρομετρικά χαμηλά της Μεσογείου. Το κύριο χαρακτηριστικό τους είναι η απότομη άνοδος της θερμοκρασίας και η μεταφορά σκόνης ανατολικά τους, καθώς το θερμό τους μέτωπο κινείται γρήγορα προς τη Μεσόγειο.

Μεγάλες ποσότητες αφρικανικής σκόνης θα επηρεάσουν όλη την Ανατολική Μεσόγειο και στη χώρα μας ιδιαίτερα την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα, όπως φαίνεται χαρακτηριστικά στον χάρτη που ακολουθεί και παρουσιάζει την συγκέντρωση σκόνης κοντά στο έδαφος το μεσημέρι της Τετάρτης.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Διακοπές ρεύματος σε περιοχές της Κρήτης αύριο...

Προγραμματισμένη διακοπή ρεύματος θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου...

Αντώνης Καρυώτης: «Η μέρα που η ανθρωπιά...

Μια συγκλονιστική ανάρτηση στη μνήμη του Αντώνη Καρυώτη, μέσα...

Διακοπές ρεύματος σε περιοχές της Κρήτης αύριο...

Προγραμματισμένη διακοπή ρεύματος θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου...

Αντώνης Καρυώτης: «Η μέρα που η ανθρωπιά...

Μια συγκλονιστική ανάρτηση στη μνήμη του Αντώνη Καρυώτη, μέσα...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Διακοπές ρεύματος σε περιοχές της Κρήτης αύριο Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου

Προγραμματισμένη διακοπή ρεύματος θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου...

Το «καλάθι» Μητσοτάκη στη ΔΕΘ 2026: Ποιοι κερδίζουν και πότε – Όλος ο χάρτης των πληρωμών

Μειώσεις τεκμηρίων και προκαταβολής φόρου, κατώτατος στα 1.000 ευρώ,...

Μάρω Κοντού: Η περιουσία που άφησε πίσω της – Ποιος κληρονόμησε το ρετιρέ στο Κουκάκι

Μια από τις γυναίκες που άφησαν ανεξίτηλο αποτύπωμα στο...

Τελικά, η μακροζωία είναι κληρονομική; Ίσως ναι, δείχνει νεότερη μελέτη

Νέα έρευνα αποτυπώνει πως τα παιδιά των αιωνόβιων είχαν...