Έρχονται οι Χειμερινές εκπτώσεις

Ημερομηνία:

Οι χειμερινές εκπτώσεις θα αρχίσουν τη Δευτέρα 14 Ιανουαρίου και θα λήξουν την Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2019 (ν. 4177/2013).

Κατά τη διενέργεια των εκπτώσεων, εκτός από την αναγραφή της παλαιάς και της νέας μειωμένης τιμής των αγαθών και υπηρεσιών που πωλούνται με έκπτωση, επιτρέπεται και η αναγραφή και η εμπορική επικοινωνία του ποσοστού έκπτωσης.

Εφόσον παρέχεται μειωμένη τιμή σε περισσότερα από το 60% του συνόλου των πωλούμενων ειδών, θα πρέπει να αναγράφεται στην προθήκη του καταστήματος και σε οποιαδήποτε άλλη εμπορική επικοινωνία, το παρεχόμενο ποσοστό έκπτωσης, ενώ στην περίπτωση που υπάρχουν διαφορετικά ποσοστά έκπτωσης ανά κατηγορίες προϊόντων, θα πρέπει να αναγράφεται το εύρος του παρεχόμενου ποσοστού («από …. % έως …. %»).

Σε κάθε άλλη περίπτωση θα αναγράφεται ότι οι εκπτώσεις αφορούν επιλεγμένα είδη με αναφορά στο αντίστοιχο ποσοστό.

Κατά τη διενέργεια των τακτικών εκπτώσεων, απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή από τους συναδέλφους, γιατί οι κυρώσεις είναι αυστηρές και στους παραβάτες των διατάξεων επιβάλλεται πρόστιμο ποσού ίσου με το 0,5% του ετήσιου κύκλου εργασιών και πάντως όχι κατώτερο των 5.000 ευρώ.

Σε περίπτωση που επιβληθεί για δεύτερη φορά πρόστιμο για την ίδια παράβαση μέσα σε διάστημα 5 ετών, το πρόστιμο αυξάνεται στο 3% του ετήσιου κύκλου εργασιών της συγκεκριμένης επιχείρησης.

Τη Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2019 (1η Κυριακή των εκπτώσεων), τα καταστήματα μπορούν προαιρετικά να ανοίξουν, με προτεινόμενο ωράριο 11:00΄ – 18:00΄ ενώ τη Δευτέρα 21 Ιανουαρίου ο Ε.Σ.Α. προτείνει να λειτουργήσουν από τις 12:00΄ έως τις 18:00΄ και όχι από τις 9:00΄, δεδομένου ότι τις Δευτέρες μετά τις Κυριακές που τα καταστήματα λειτουργούν, παρατηρείται μηδενική προσέλευση καταναλωτών.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Ανάρπαστα τα μουσεία: Αύξηση της επισκεψιμότητας τον...

Αύξηση σημειώθηκε στον αριθμό των επισκεπτών αλλά και στις...

«Πώς ήταν η ωραία Ελένη;»: Ο Δημήτρης...

Ο Κρίστοφερ Νόλαν φαίνεται πως συμμερίζεται την άποψη του...

Ανάρπαστα τα μουσεία: Αύξηση της επισκεψιμότητας τον...

Αύξηση σημειώθηκε στον αριθμό των επισκεπτών αλλά και στις...

«Πώς ήταν η ωραία Ελένη;»: Ο Δημήτρης...

Ο Κρίστοφερ Νόλαν φαίνεται πως συμμερίζεται την άποψη του...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Φαράγγι Σαμαριάς: Κλειστό την Παρασκευή λόγω επικίνδυνων καιρικών φαινομένων

Δεν θα επιτραπεί η είσοδος επισκεπτών στο φαράγγι της...

Ανάρπαστα τα μουσεία: Αύξηση της επισκεψιμότητας τον Ιανουάριο σε όλη την Ελλάδα

Αύξηση σημειώθηκε στον αριθμό των επισκεπτών αλλά και στις...

Ο Δημοτικός Κινηματογράφος “ΚΗΠΟΣ” επιστρέφει με ένα καλοκαίρι γεμάτο σινεμά στα Χανιά – Αναλυτικό πρόγραμμα προβολών

Ο Δημοτικός Κινηματογράφος «ΚΗΠΟΣ», ο ιστορικός θερινός κινηματογράφος της...

Εντυπωσίασε η Μικτή Χορωδία Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου στο 15ο Παγκόσμιο Χορωδιακό Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης

Η Μικτή Χορωδία Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου συμμετείχε με ιδιαίτερη...