Έρχονται οι μπλε κάρτες στο ποδόσφαιρο

Η IFAB αναμένεται να αποφασίσει αύριο την εισαγωγή και τρίτης κάρτας χρώματος μπλε στο πλαίσιο του πρωτοκόλλου των son bins, των δεκάλεπτων αποβολών των παικτών.

Μετά τις κόκκινες και τις κίτρινες κάρτες οι διαιτητές θα έχουν σύντομα στο τσεπάκι τους και μπλε κάρτες.

Η IFAB, το αρμόδιο νομοθετικό όργανο του ποδοσφαίρου, αναμένεται να αποφασίσει αύριο την εισαγωγή και τρίτης κάρτας χρώματος μπλε στο πλαίσιο του πρωτοκόλλου των son bins, των δεκάλεπτων αποβολών των παικτών.

Πρόκειται για την κάρτα που θα δείχνουν οι διαιτητές στους παίκτες όταν κάνουν επαγγελματικά φάουλ με τα οποία θα αποτρέπουν μια πολλά υποσχόμενη επίθεση ή θα δείχνουν ασέβεια προς το πρόσωπό τους.

Σύμφωνα με τον κανονισμό που προωθεί η IFAB δύο μπλε κάρτες στη διάρκεια του αγώνα ή συνδυασμός μιας μπλε και μιας κίτρινης θα μετατρέπονται σε κόκκινη.

Οι κορυφαίες διοργανώσεις θα εξαιρεθούν από τις αρχικές δοκιμές στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο, αλλά στην υπόλοιπη πυραμίδα θα μπορούσαν να ξεκινήσουν από το καλοκαίρι.

Η αγγλική ομοσπονδία εξετάζει ο ενδεχόμενο της εθελοντικής συμμετοχής των διοργανώσεων του Κυπέλλου ανδρών και γυναικών της επόμενης σεζόν.

Εχει αποκλειστεί κάθε ενδεχόμενο πάντως τα sin bins να χρησιμοποιηθούν στο Euro 2024 ή στο επόμενο Τσάμπιονς Λιγκ. Εναντίον μιας τέτοιας εξέλιξης έχει ταχθεί πάντως ο πρόεδρος της UEFA Αλεξάντερ Τσέφεριν καθώς θεωρεί πως «δεν θα είναι πια ποδόσφαιρο».

Αν οι δοκιμές εξελιχθούν όπως επιθυμούν τα μέλη της IFAB τότε η τελευταία έχει τη δύναμη να επιβάλει τον νέο κανονισμό στην ευρωπαϊκή ομοσπονδία.

Τα σχόλια είναι κλειστά.