Έρευνα: 7 αιτίες που «εμποδίζουν» τον οργασμό σας

Έρευνα: 7 αιτίες που «εμποδίζουν» τον οργασμό σας

Δύο επιστήμονες, ένας γυναικολόγος και ένας θεραπευτής ψυχοσεξουαλικών διαταραχών ανέλυσαν στον Independent τους επτά λόγους για τους οποίους οι γυναίκες μπορεί να μην φτάσουν στον οργασμό.

1. Κατανάλωση αλκοόλ

Τόσο η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ όσο και το κάπνισμα μπορούν να επηρεάσουν τη ροή του αίματος στην κλειτορίδα, που για τις περισσότερες γυναίκες είναι το σημείο που πρέπει να διεγερθεί ώστε να φτάσουν σε οργασμό.

2. Κακή επικοινωνία

Είναι πολύ σημαντικό, λένε οι ειδικοί, να μπορεί μια γυναίκα να πει στον σύντροφό της τι ακριβώς θέλει την ώρα της επαφής. Αυτό αποτελεί αναπόσπαστο μέρος του καλού σεξ και του οργασμού.

3. Έλλειψη εμπιστοσύνης στο σώμα

Το να μην αισθάνεσαι άνετα με το σώμα σου, μπορεί να έχει άμεσο αρνητικό αντίκτυπο στη σεξουαλική ζωή και κατ’ επέκταση τον οργασμό.

4. Ιατρικές παθήσεις

Υπάρχουν ιατρικά προβλήματα που μπορούν να καταστήσουν δύσκολο ή αδύνατο τον οργασμό για τις γυναίκες. Επιπλέον, ορισμένα φάρμακα όπως τα αντικαταθλιπτικά ή τα αντισταμινικά μπορούν να εμποδίσουν την ικανότητα μιας γυναίκας να φτάσει σε οργασμό.

5. Σεξουαλική διέγερση

Μια απλή εξήγηση για τη δυσκολία οργασμού μιας γυναίκας θα μπορούσε να είναι ο τρόπος με τον οποίο διεγείρονται κατά τη διάρκεια του σεξ. Αυτός, μάλιστα, είναι ένας από τους πιο συνηθισμένους λόγους που οι γυναίκες αντιμετωπίζουν το συγκεκριμένο πρόβλημα.

6. Κοινωνικές πιέσεις

Οι κοινωνικές πιέσεις, όπως το άγχος, οι οικονομικές και εργασιακές δυσκολίες, μπορεί να επηρεάσουν την ικανότητά για κορύφωση κατά τη διάρκεια του σεξ.

7. Ψυχική ευεξία

Η ψυχική ευεξία μπορεί επίσης να συμβάλει στην ικανότητά για κορύφωση, σύμφωνα με τους ειδικούς. Η κατάθλιψη ή το άγχος είναι από τους βασικούς παράγοντες για μία γυναίκα που δυσκολεύεται να φτάσει σε οργασμό.

Τα σχόλια είναι κλειστά.