Εργαζόμενοι στο “Βοήθεια στο Σπίτι” φοβούνται οτι θα “μείνουν στο δρόμο”

Ημερομηνία:

Χτες, Δευτέρα 21 Ιανουαρίου, πραγματοποιήθηκε συνάντηση αντιπροσωπείας της ΤΕ Χανίων του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον Γραμματέα της ΤΕ Αλέκο Μαρινάκη, καθώς και τον Φώτη Ρηγανάκο, με εργαζόμενους του προγράμματος ‘’Βοήθεια στο Σπίτι’’ των περιοχών Κισσάμου και Σελίνου, Λιτσαρδάκη Μαρία και Τομαζινάκη Οδυσσέα.

Οι εργαζόμενοι εξέφρασαν την ανησυχία τους για την σοβαρή πιθανότητα να χάσουν την δουλειά τους, στην οποία οι περισσότεροι εργάζονται για πάνω από 20 χρόνια, εξαιτίας της τροπολογίας της Κυβέρνησης που προβλέπει διαδικασίες μόνιμων θέσεων στους Δήμους, μόνο για εκείνους που μετείχαν στα εν λόγω προγράμματα παλιότερα. Τυπικά, όμως, στην περίπτωση των συγκεκριμένων εργαζόμενων αυτό ακριβώς δεν ισχύει, αφού την ευθύνη τους την έχει η Μητρόπολη Κισσάμου – Σελίνου, δηλαδή τους ‘’πετάει’’ εκτός μοριοδότησης στον επόμενο ΑΣΕΠ.

Η αντιπροσωπεία της ΤΕ, αφού εξέφρασε την συμπαράσταση της στους εργαζόμενους, επισήμανε τα εξής:

Το ΚΚΕ είναι σταθερό στην Θέση του για μόνιμη και σταθερή δουλειά με πλήρη δικαιώματα. Τόνισε ότι χρειάζεται άμεση απορρόφηση των εν λόγω εργαζομένων από τους εκάστοτε Δήμους. Καλεί την Κυβέρνηση και τα Δημοτικά Συμβούλια των Περιοχών αυτών να τους καλύψουν άμεσα, όπως επίσης και να δεσμευτούν ότι θα διευρύνουν τις ήδη υπάρχουσες δομές, σε εργαζόμενους και υποδομές, ώστε να καλυφθούν οι αυξημένες ανάγκες του νομού.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Δήμος Χανίων:Ξεπέρασε κάθε προσδοκία η προσέλευση στους...

Ο Σύλλογος Σκελετικής Υγείας Πεταλούδα σε συνεργασία με το...

Χανιά:Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο τμήμα Κίσσαμος- Κολυμπάρι

Ανακοινώνεται, με απόφαση της Διεύθυνσης Αστυνομίας Χανίων, η λήψη...

Δήμος Χανίων:Ξεπέρασε κάθε προσδοκία η προσέλευση στους...

Ο Σύλλογος Σκελετικής Υγείας Πεταλούδα σε συνεργασία με το...

Χανιά:Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο τμήμα Κίσσαμος- Κολυμπάρι

Ανακοινώνεται, με απόφαση της Διεύθυνσης Αστυνομίας Χανίων, η λήψη...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Εγκρίθηκε το πρώτο χάπι που μειώνει την “κακιά” χοληστερίνη κατά 60%

Εγκρίθηκε στις ΗΠΑ χάπι που ρίχνει την “κακιά” χοληστερίνη...

Διακοπές ρεύματος στην Κρήτη το Σάββατο 18 Ιουλίου – Οι ώρες και τα σημεία

Προγραμματισμένες διακοπές ρεύματος θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 18 Ιουλίου...

ΙΟΒΕ: Θετική η τροχιά του ελληνικού τουρισμού εκτός των μηνών αιχμής

Παρότι η μέση διάρκεια παραμονής ακολουθεί διεθνώς φθίνουσα πορεία,...