Έριξαν χημικά για να διαλύσουν το συλλαλητήριο για τη Μακεδονία

Τα επεισόδια σημειώθηκαν στα σκαλάκια της Βουλης, κατά τη διάρκεια του συλλαλητηρίου για το Μακεδονικό στο Σύνταγμα

Έριξαν χημικά για να διαλύσουν το συλλαλητήριο για τη Μακεδονία . Τα επεισόδια σημειώθηκαν στα σκαλάκια της Βουλης, κατά τη διάρκεια του συλλαλητηρίου …

Επεισόδια σημειώθηκαν στο Σύνταγμα, στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη. Οι Εύζωνες είχαν ήδη εγκαταλείψει το φυλάκιο προκειμένου να προφυλαχθούν.

Ήταν λίγο μετά τις 2.30 το μεσημέρι όταν ξαφνικά ομάδα διαδηλωτών επιχείρησαν με ξύλα, πέτρες και φωτοβολίδες να διασπάσουν τον αστυνομικό κλοιό στα σκαλάκια της Βουλής, με αποτέλεσμα οι δυνάμεις της αστυνομίας να απαντήσουν, κάνοντας χρήση χημικών και ρίψη βομβίδων κρότου – λάμψης.

https://www.facebook.com/www.in.gr/videos/318585478760629/

Διαδηλωτές καταγγέλλουν ότι σκοπίμως οι νεαροί ξεκίνησαν τα επεισόδια και σκοπίμως η Αστυνομία έκανε χρήση χημικών με σκοπό να διαλύσει τη μεγάλη διαδήλωση.

Όπως έλεγαν νωρίτερα υπήρξε αντισυγκέντρωση από αντιεξουσιαστές στα Προπύλαια αλλά νεαροί ξέφυγαν από την περιφρούρηση των αστυνομικών και μπήκαν στη διαδήλωση προκαλώντας τα επεισόδια.

Η Αστυνομία επί μισή και πλέον ώρα έριχνε χημικά χωρίς ιδιαίτερο λόγο αναγκάζοντας τον κόσμο που βρισκόταν στην πλατεία Συντάγματος και κοντά στο άγαλμα του Αγνώστου Στρατιώτη να υποχωρήσει.

https://www.facebook.com/www.in.gr/videos/1963787416991180/

Κατήγγειλαν την χουντική, όπως έλεγαν, συμπεριφορά που επέδειξαν οι αστυνομικοί, κατόπιν εντολής προφανώς της φυσικής και της πολιτικής ηγεσίας που ήθελε να αμαυρώσει την ειρηνική διαδήλωση εκατοντάδων χιλιάδων διαδηλωτών.

Διότι είναι άκρως απαράδεκτο και φυσικά επικίνδυνο να ρίχνει χημικά η Αστυνομία μέσα στους διαδηλωτές καθώς θα μπορούσαν να ποδοπατηθούν άνθρωποι που προσπαθούσαν να απομακρυνθούν. Άλλωστε μεταξύ του κόσμου ήταν και μικρά παιδιά, οικογένειες αλλά και πολλοί ηλικιωμένοι που αντιμετώπιζαν σοβαρά προβλήματα μετά τη χρήση των χημικών.

Τα επεισόδια ξεκίνησαν από μια σχετικά μικρή ομάδα που λειτουργεί εμπρηστικά, ενώ ο μεγάλος όγκος της διαδήλωσης παραμένει στην πλατεία Συντάγματος ειρηνικά και πολλοί είναι αυτοί που προσπαθούν να συμβάλλουν ώστε να ηρεμήσει η κατάσταση.

Ομάδες διαδηλωτών προσπάθησαν δύο φορές να διασπάσουν τον αστυνομικό κλοιό στα σκαλάκια της Βουλής, αλλά απωθήθηκαν από τους αστυνομικούς. Ο πρώτος γύρος έντασης σταμάτησε όταν τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή για τον Κωνσταντίνο Κατσίφα που έχασε τη ζωή του από πυρά αλβανών αστυνομικών έξω από το χωριό Βουλιαράτες.

Λίγο αργότερα ωστόσο, η ένταση επανήλθε, με κάποιους νεαρούς που είχαν καλυμμένα τα πρόσωπά τους επιτέθηκαν στους αστυνομικούς και εκείνοι απάντησαν με χρήση χημικών.

Σχετικά άρθρα:

Συλλαλητήριο για τη Μακεδονία: Ο Εθνικός Ύμνος ακούστηκε από τους διαδηλωτές

Σε εξέλιξη το συλλαλητήριο για τη Μακεδονία: Κοσμοσυρροή στο Σύνταγμα

Τα σχόλια είναι κλειστά.