Ερυθρά Θάλασσα: Επίθεση Χούθι με βαλλιστικό πύραυλο σε ελληνόκτητο πλοίο

Από την επίθεση δεν έχουν αναφερθεί θύματα ενώ το πλοίο συνεχίζει την πορεία του, αφού πρώτα αποκατέστησε το σύστημα διεύθυνσης που έχασε
Στόχος επίθεσης από τους Χούθι έγινε ένα ελληνόκτητο πλοίο με σημαία Παναμά στην Ερυθρά Θάλασσα το Σάββατο (18/5), χωρίς όμως το χτύπημα να προκαλέσει μεγάλες ζημιές ή θύματα.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε η U.S. Central Command, η επίθεση έγινε περίπου στη 1 π.μ. (ώρα Σαναά) στις 18 Μαΐου, όταν οι Χούθι που υποστηρίζονται από το Ιράν εκτόξευσαν έναν αντιπλοϊκό βαλλιστικό πύραυλο (ASBM) στην Ερυθρά Θάλασσα και έπληξαν το M/T Wind, ένα πετρελαιοφόρο υπό σημαία Παναμά, ελληνικής ιδιοκτησίας.

Το M/T Wind είχε δέσει πρόσφατα στη Ρωσία και είχε προορισμό την Κίνα. Από την επίθεση προκλήθηκε πλημμύρα που οδήγησε στην απώλεια της πρόωσης και του συστήματος διεύθυνσης.

Πολεμικό σκάφος ανταποκρίθηκε αμέσως στην κλήση κινδύνου της M/T Wind, αλλά δεν χρειάστηκε βοήθεια. Το πλήρωμα του M/T Wind κατάφερε να αποκαταστήσει την πρόωση και το σύστημα διεύθυνσης και δεν αναφέρθηκαν θύματα. Το M/T Wind συνέχισε την πορεία του αυτοδύναμο

Τα σχόλια είναι κλειστά.