Φίλιππος : Η Βρετανία αποχαιρετά τον πρίγκιπα – Δείτε ζωντανά την τελετή

Ημερομηνία:

Στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου στο κάστρο Ουίνδσορ παρευρίσκονται μόνο 30 άτομα, ενώ το πρόγραμμα προβλέπει την εμπλοκή περίπου 730 μέλη των ενόπλων δυνάμεων

Με όλες τις τιμές που προσήκουν σε έναν ανώτατο στρατιωτικό και στον σύζυγο της βασίλισσας της Βρετανίας κηδεύεται από το Παρεκκλήσιο του Αγίου Γεωργίου, στο Κάστρο του Ουίνδσορ, ο δούκας του Εδιμβούργου, πρίγκιπας Φίλιππος, που απεβίωσε σε ηλικία 99 ετών την Παρασκευή 9 Απριλίου.

Η τελετή, παρά την αναμφίβολη μεγαλοπρέπειά της και την τήρηση των παραδόσεων, προσαρμόστηκε στις επιταγές της πανδημίας. Ταυτόχρονα, απηχεί την ενδοοικογενειακή κρίση που ξέσπασε στη βασιλική οικογένεια μετά τη συνέντευξη του πρίγκιπα Χάρι και της συζύγου του Μέγκαν Μαρκλ στην αμερικανική τηλεόραση.

Στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου στο κάστρο Ουίνδσορ παρευρίσκονται μόνο 30 άτομα, ενώ το πρόγραμμα προβλέπει την εμπλοκή περίπου 730 μέλη των ενόπλων δυνάμεων.

Το τελετουργικό έχει ξεκινήσει, ενώ στις 17:00 (ώρα Ελλάδας) θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή στη χώρα, στη μνήμη του δούκα του Εδιμβούργου.

Δείτε live την τελετή:

https://youtu.be/LL55C3pgiEo

Η τελετή
Η σορός του πρίγκιπα Φιλίππου έχει μεταφερθεί στο παρεκκλήσι του Αγ. Γεωργίου με ένα τροποποιημένο Jaguar Land Rover, στο σχεδιασμό του οποίου βοήθησε και ο ίδιος.

Οι παριστάμενοι στην τελετή φορούν πρωινό ένδυμα, με παράσημα, αλλά όχι στρατιωτικές στολές. Μια απόφαση που έλυσε το πρόβλημα που είχε δημιουργηθεί με τον πρίγκιπα Άντριου, αλλά και την αμηχανία που θα προκαλούνταν όταν ο πρίγκιπας Χάρι θα ήταν ο μόνος που θα εμφανιζόταν δίχως στολή, καθώς αναγκάστηκε να παραιτηθεί των στρατιωτικών αξιωμάτων του.

Το παρών στην κηδεία δίνουν τα τέσσερα παιδιά της βασίλισσας Ελισάβετ και του πρίγκιπα Φιλίππου, όπως και τα οχτώ εγγόνια τους, αλλά κανένα από τα δισέγγονα.

Στις 2:44 (16:44 ώρα Ελλάδας) η βασίλισσα αναχώρησε από την Είσοδο του Μονάρχη με το αυτοκίνητο που είναι γνωστό ως State Bentley και έφτασε στο πίσω μέρος της πομπής.

Καθώς η πομπή και το αυτοκίνητο κατευθύνονται προς το παρεκκλήσι, τιμητικό άγημα πυροβολεί ανά λεπτό και θα ηχεί καμπάνα.

Η Bentley της βασίλισσας σταμάτησε στο παρεκκλήσι, όπου την υποδέχτηκε ο πρωθιερέας του Ουίνδσορ Ντέιβιντ Κόνερ, ο οποίος την συνόδευσε στο κάθισμά της.

 

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Διεθνές επιστημονικό συνέδριο με θέμα «Τελετουργικές πράξεις...

Από την Παρασκευή 27 Μαρτίου έως την Κυριακή 29...

Επιστροφή στην Ευρωπαϊκή Ένωση ζητάει ο δήμαρχος...

«Βλέπω καθημερινά τη ζημιά που έχει προκαλέσει το Brexit....

Διεθνές επιστημονικό συνέδριο με θέμα «Τελετουργικές πράξεις...

Από την Παρασκευή 27 Μαρτίου έως την Κυριακή 29...

Επιστροφή στην Ευρωπαϊκή Ένωση ζητάει ο δήμαρχος...

«Βλέπω καθημερινά τη ζημιά που έχει προκαλέσει το Brexit....
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Fuel Pass 2026: Μεγάλη απάτη με ψεύτικα SMS για την επιδότηση καυσίμων – Μην ανοίξετε το link

Aναφορές για αποστολή παραπλανητικών μηνυμάτων τύπου phishing σε πολίτες...

Ηράκλειο:Έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις αύριο 29.03.2026 λόγω διεξαγωγής αγώνα δρόμου «RUN GREECE 2026”

Διευκρινιστικές οδηγίες προς τους οδηγούς Λόγω των έκτακτων κυκλοφοριακών...

Αύριο το τελευταίο αντίο στον 21χρονο Χρήστο Λιαπάκη που εντοπίστηκε νεκρός στο σπίτι του

Ο άτυχος νεαρός ήταν το μοναδικό παιδί της οικογένειας Αύριο,...

Ηράκλειο:Σύλληψη ατόμου για αρπαγή ανήλικης

Συνελήφθη χθες (27.03.2026) το μεσημέρι από αστυνομικούς του Αστυνομικού...