Φωτιές: Μαίνεται το μέτωπο στην Κέρκυρα – Έχουν εκκενωθεί 17 οικισμοί

Ημερομηνία:

Ανεξέλεγκτη εξακολουθεί να μαίνεται η φωτιά στη βόρεια Κέρκυρα. Η βραδιά που πέρασε ήταν εφιαλτική καθώς 17 οικισμοί χρειάστηκε να εκκενωθούν, με 3.000 ανθρώπους να διανυκτερεύουν στο δημοτικό θέατρο του νησιού.

Μάχη με τις φλόγες

Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε ταυτόχρονα σε τρία διαφορετικά σημεία στις πλαγιές του όρους Παντοκράτορας, καίγοντας τα πάντα στο πέρασμά της.

Εξαπλώθηκε ταχύτατα και οι ισχυροί άνεμοι τη βοήθησαν να γιγαντωθεί. Αμέσως σήμανε συναγερμός. 17 οικισμοί εκκενώθηκαν έπειτα από μηνύματα του 112.

Αστυνομικοί πόρτα – πόρτα απομάκρυναν τον κόσμο. Κάτοικοι και τουρίστες υπό τις οδηγίες των Αρχών εγκατέλειψαν τις φλεγόμενες περιοχές με ασφάλεια.

2.466 άτομα διανυκτέρευσαν στο δημοτικό θέατρο του νησιού και άλλοι σε πρόχειρες δομές που στήθηκαν, ενώ έγιναν και απεγκλωβισμοί 59 ανθρώπων δια θαλάσσης με πλωτά του λιμενικού και ιδιωτικά σκάφη από την παραλία Νησάκι.

Στο βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα το λιμενικό φαίνεται η στιγμή που το σκάφος προσεγγίζει την ακτή και επιβιβάζει κόσμο.

Αρκετοί ήταν και οι τουρίστες που μεταφέρθηκαν από την περιοχή Μπαρμπάτι στο γήπεδο του Αγίου Μάρκου. Σήμερα το πρωί, επέστρεψαν πίσω στα ξενοδοχεία τους με ασφάλεια.

Ενίσχυση δυνάμεων

Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής μαζί με εθελοντές κατάφεραν να ανακόψουν τη φωτιά και να μην κινδυνεύσουν σπίτια. Τα μεσάνυχτα έφτασαν στο νησί ενισχύσεις από την Ήπειρο.

Οι εικόνες δυστυχώς αποκαρδιωτικές. Η φωτιά εκτιμάται πως έχει κάψει, μέχρι στιγμής, 20.000 στρέμματα γης.

Το πύρινο μέτωπο εξακολουθεί και καίει σε τουλάχιστον τρία δύσβατα σημεία όπου η πρόσβαση από τις επίγειες δυνάμεις είναι εξαιρετικά δύσκολη.

62 πυροσβέστες, 3 ομάδες πεζοπόρων, 21 πυροσβεστικά οχήματα συνεχίζουν τη μάχη στα πύρινα μέτωπα.

Οι Αρχές αισιοδοξούν πως το γεγονός ότι οι άνεμοι έπεσαν σε συνδυασμό με τις ρίψεις των εναέριων μέσων που χαρακτηρίζονται ως «χειρουργικές», θα ανακόψουν τη μανία της πύρινης λαίλαπας.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Μετάλλια από σπάνιο «ελληνικό μέταλλο»: Οι αθλητές...

Η Ελλάδα άφησε το δικό της αποτύπωμα σε Παρίσι...

Το φάρμακο που μειώνει την «κακή» χοληστερόλη

Μία νέα θεραπευτική προσέγγιση που χορηγείται μόλις δύο φορές...

Μετάλλια από σπάνιο «ελληνικό μέταλλο»: Οι αθλητές...

Η Ελλάδα άφησε το δικό της αποτύπωμα σε Παρίσι...

Το φάρμακο που μειώνει την «κακή» χοληστερόλη

Μία νέα θεραπευτική προσέγγιση που χορηγείται μόλις δύο φορές...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Βορίζια: Ακόμη ένα επεισόδιο μεταξύ των δύο οικογενειών – Χειροπέδες σε δύο γυναίκες

Τελικά και οι δύο γυναίκες αφέθηκαν ελεύθερες Μπορεί ο χρόνος...

Συνάντηση του Δημάρχου Ηρακλείου με τη Διοίκηση του Ερασιτέχνη ΟΦΗ

Αλέξης Καλοκαιρινός: «Ο ερασιτεχνικός αθλητισμός και η άθληση για...