Γ. ΤΑΣΙΟΣ: Αγνοούνται τα πρωτόκολλα, θολά τα εργασιακά, ψάχνουμε τα εκατ. των τραπεζών

Μόνο τα παράνομα καταλύματα θα λειτουργήσουν

Με μια ηχηρή παρέμβασή του ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Γρηγόρης Τάσιος, τόσο προς την κυβέρνηση, όσο και προς το εσωτερικό του κλάδου, καταδεικνύει το πλήρες αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει ο κλάδος, καθώς ενόψη του ανοίγματος των 12μηνης λειτουργίας ξενοδοχείων, επαναλειτουργούν την Δευτέρα, αλλά ακόμη…αγνοούνται τα υγειονομικά πρωτόκολλα, όπως έχει επισημάνει πολλάκις το ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ.

Συγκεκριμένα, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με την επανεκκίνηση της λειτουργίας των ξενοδοχείων από την ερχόμενη Δευτέρα 1η Ιουνίου 2020, ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων κ. Γρηγόρης Τάσιος, δήλωσε τα εξής:

«Αναμένοντας τα πρωτόκολλα…

Δύο ημέρες πριν την εξαγγελθείσα ημερομηνία επαναλειτουργίας των ελληνικών ξενοδοχείων τα υγειονομικά πρωτόκολλα αγνοούνται, στα εργασιακά οι ξενοδόχοι είμαστε χαμένοι στη μετάφραση και ως προς το σοβαρό ζήτημα της ρευστότητας τα Μέλη μας ψάχνουν ακόμα να βρουν τα εκατομμύρια που δανείζουν οι Τράπεζες. Όπως φαίνεται, την 1η Ιουνίου μόνο τα παράνομα καταλύματα και τα ακίνητα που μισθώνονται βραχυχρόνια θα είναι σε θέση να υποδεχθούν πελάτες. Άλλωστε αυτά, όπως φαίνεται, μάλλον θεωρούνται περισσότερο ασφαλή ακόμα και μέσα στην πανδημία, για αυτό και αφήνονται να λειτουργούν χωρίς υγειονομικούς όρους και το κυριότερο: δεν έχουν μπουφέ…».

Πρόκειται για μια πρωτοφανή αδράνεια του υπουργείου Τουρισμού, στο εσωτερικό του οποίου οι εξελίξεις μόνο ομαλές δεν είναι, ενώ εντύπωση προκαλεί και η εκκωφαντική «σιωπή», του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος και του ΣΕΤΕ, οι οποίοι είχαν την ευθύνη κατάρτισης και συζήτησης με την κυβέρνηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων.

Παράγοντες της αγοράς αναρωτιούνται πως είναι δυνατόν να λειτουργήσουν τα ξενοδοχεία χωρίς τα υγειονομικά πρωτόκολλα και ποιός ξενοδόχος μπορεί να αναλάβει ένα τέτοιο ρίσκο. Προσθέτουν δε ότι ακόμη κι αν η ΚΥΑ με τα πρωτόκολλα εκδοθεί σήμερα ή αύριο, πως είναι δυνατόν να υπάρξει ενδελεχής μελέτη, εφαρμογή τους και εκπαίδευση του προσωπικού…

Τέλος, φορείς που έχουν αποστείλει παρατηρήσεις στο υπουργείο Τουρισμού, στο κείμενο των πρωτοκόλλων που δημοσιοποίησε το ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ, καταγγέλουν ότι όσες φορές κι αν προσπάθησαν να επικοινωνήσουν με το υπουργείο Τουρισμού για διευκρινίσεις και απαντήσεις στις παρατηρήσεις τους αυτές, ουδεμία απάντηση έλαβαν.https://money-tourism.gr/

Τα σχόλια είναι κλειστά.