Γέφυρα ζωής με τα όργανα της 21χρονης Έμμας – Ξεκίνησε η μεταμόσχευση της καρδιάς σε νεαρή λήπτρια

Λευκά λουλούδια και κεράκια στη μνήμη της Έμμας που παρασύρθηκε από αυτοκίνητο και έχασε τη ζωή της, άφησαν πολίτες κοντά στο σημείο της τραγωδίας. Αυτό που ξεχωρίζει είναι το σημείωμα της μητέρας της

«Ήθελα να κάνει ένα θαύμα και το έκανε… έδωσε ζωή με τα όργανά της», είπε συγκλονισμένη η μητέρα της άτυχης 21χρονης Εμμανουάλεας από τα Χανιά που παρασύρθηκε από αυτοκίνητο το βράδυ της Δευτέρας 21 Νοεμβρίου.

Την επιθυμία του παιδιού της να γίνει δωρήτρια οργάνων εξέφρασε η Η κ. Κέλλυ Καμπάκη, η οποία μίλησε στο neakriti.gr.https://www.neakriti.gr/ Πήραν τη μεγάλη απόφαση να δωρίσουν τα όργανά της, γιατί, όπως εξήγησε, ήταν κάτι το οποίο σε ανύποπτη χρονική στιγμή είχε ζητήσει και η ίδια.

Η γέφυρα ζωής με τα όργανα της άτυχης φοιτήτριας ξεκίνησε από τα ξημερώματα, όταν ομάδες γιατρών από το Ωνάσειο και το Ιπποκράτειο, πήραν την καρδιά, τους νεφρούς, το ήπαρ και τους κερατοειδείς της Έμμας. Η μεταμόσχευση της καρδιάς ξεκίνησε νωρίς το πρωί της Τρίτης (29/11) στο Ωνάσειο καρδιοχειρουργικό κέντρο σε νεαρή λήπτρια.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ertnews.gr,https://www.ertnews.gr/ το πρωί ήταν ακόμη σε εξέλιξη στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης, η μεταμόσχευση του ήπατος της 21χρονης, σε άνδρα που περίμενε καιρό στη λίστα αναμονής.

Όπως όλα δείχνουν, οι νεφροί της κοπέλας θα μεταμοσχευθούν σε λήπτες από την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, ενώ οι κερατοειδείς παρέμειναν για μεταμόσχευση στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου.

Λευκά λουλούδια και κεράκια στη μνήμη της Έμμας που παρασύρθηκε από αυτοκίνητο και έχασε τη ζωή της, άφησαν πολίτες κοντά στο σημείο της τραγωδίας. Αυτό που ξεχωρίζει είναι το σημείωμα της μητέρας της: «Καλό ταξίδι στα πέρατα του σύμπαντος. Σε αγαπώ άγγελέ μου, είμαι η πιο περήφανη μαμά του κόσμου».

0 26χρονος, ο οποίος παρέσυρε και σκότωσε την 21χρονη, κρίθηκε προφυλακιστέος, με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και Εισαγγελέα. Η 19χρονη συνοδηγός του αυτοκινήτου αφέθηκε ελεύθερη, με τον όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.

Τα σχόλια είναι κλειστά.