Γιορτές Ρόκκας 2022 – Παρακολουθήστε ζωντανά τη μεγάλη συναυλία της Ευανθίας Ρεμπούτικα υπό το φως της Αυγουστιάτικης Πανσελήνου

Ημερομηνία:

Στην κορύφωση των Γιορτών Ρόκκας, κάτω από το μεγαλύτερο φεγγάρι του χρόνου, όλοι μπορούν να γίνουν θεατές στο μεγαλύτερο πολιτιστικό μουσικό δρώμενο του Αυγούστου, μέσω live-streaming. Παρακολουθήστε ζωντανά την Αυγουστιάτικη Πανσέληνο και τη συναυλία της Ευανθίας Ρεμπούτσικα στον Αρχαιολογικό Χώρο της Ρόκκας Κισσάμου Χανίων. Μόλις το φεγγάρι κάνει την εμφάνισή του ανάμεσα από τους λόφους των βουνών, υπέροχες μελωδίες θα μας ταξιδέψουν σε εποχές και σκέψεις, παρασύροντας μας σε ένα ταξίδι μυσταγωγικό με θέα τον αρχαιολογικό χώρο στον λόφο και το φαράγγι της Ρόκκας. 

Παρακολουθήστε ζωντανά εδώ https://youtu.be/YMdSj42zHtM

H Ευανθία Ρεμπούτσικα επιστρέφει στις Γιορτές Ρόκκας! 9 χρόνια μετά, η καλλιτέχνης που πρώτη μας εμπιστεύτηκε και μοιράστηκε μαζί μας το όραμα για ένα καλλιτεχνικό γεγονός αλλιώτικο από τα άλλα, που πρώτη γέμισε με τις μελωδίες της τον Αρχαιολογικό χώρο της Ρόκκας Κισσάμου και σφράγισε με την παρουσία της την αρχή ενός όμορφου ταξιδιού, έρχεται να συναντήσει ξανά τις Γιορτές Ρόκκας στη νέα τους εποχή. Η Ευανθία Ρεμπούτσικα μας προσκαλεί να γίνουμε συνοδοιπόροι σε ένα μουσικό ταξίδι με άρωμα Ανατολής και Δύσης που θα αγγίξει αισθήσεις και ψυχές, από τους πολυσύχναστους δρόμους της Κωνσταντινούπολης στα ονειρικά σοκάκια του Παρισιού και από εκεί σε μια φεγγαρόλουστη βραδιά στην έρημο με όχημα τις πολυαγαπημένες μελωδίες της συνθέτριας. Το πλούσιο πρόγραμμα της συναυλίας περιλαμβάνει μουσικές από πολυβραβευμένα soundtracks και αγαπημένα άλμπουμ. 

Opening Act : Σόλο για βιολί σε έργα Μίκη Θεοδωράκη και Νικολό Παγκανίνι, από το Γιάννη Μαγειρόπουλο, ένα νέο ταλαντούχο μουσικό από την Κρήτη, που στα 17 του χρόνια έχει προλάβει να διακριθεί για το ταλέντο και τη δεξιοτεχνία του.  

Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί στην ειδικά διαμορφωμένη κεντρική σκηνή των Γιορτών Ρόκκας, την οποία επιμελήθηκε η βραβευμένη σκηνογράφος Shizuka Hariu με έμπνευση από το φετινό θέμα των Γιορτών, την αντανάκλαση, την πανσέληνο αλλά και τον αρχαιολογικό χώρο της Κισσάμου. Η σκηνή λειτουργεί ως μία εικαστική αντανάκλαση της σελήνης. 

Γιατί στις Γιορτές Ρόκκας, σε δύο εβδομάδες μαζεύεται τόσο φως που φτάνει να φωτίσει ολόκληρο χειμώνα.

Συνδιοργανωτές: Περιφέρεια Κρήτης, Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, Υπουργείο Πολιτισμού, Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού, Εφορεία Αρχαιοτήτων Χανίων, Πολιτιστικός Σύλλογος Ρόκκας, Πολιτιστικός Σύλλογος Κεράς “Η Αντωνούσα”, Δήμος Κισσάμου, Δήμος Πλατανιά 

Η συναυλία εντάσσεται στο πρόγραμμα του Υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού “Στο φως του φεγγαριού”

www.giortesrokkas.gr

www.facebook.com/giortesrokkas

www.instagram.com/giortesrokkas 

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Τουριστική έκρηξη στην Κρήτη: Άλμα 16% στην...

Σημαντική αύξηση κατέγραψε τον Μάιο η επιβατική κίνηση στο...

Φαράγγι Σαμαριάς: Ανοιχτό το Σάββατο, αλλά με...

Προσβάσιμο για τους επισκέπτες θα παραμείνει το φαράγγι της...

Τουριστική έκρηξη στην Κρήτη: Άλμα 16% στην...

Σημαντική αύξηση κατέγραψε τον Μάιο η επιβατική κίνηση στο...

Φαράγγι Σαμαριάς: Ανοιχτό το Σάββατο, αλλά με...

Προσβάσιμο για τους επισκέπτες θα παραμείνει το φαράγγι της...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Βαθιά η συγκίνηση στο Συνοδικό Τρισάγιο για τον Νικήστρατο

Παρουσία των μελών της Ιερής Επαρχιακής Συνόδου της Εκκλησίας...

Το μέλι που ανακτήθηκε από αιγυπτιακούς τάφους 3.000 ετών και μπορεί να καταναλωθεί

Το εντυπωσιακό στοιχείο είναι ότι το μέλι δεν χαλάει...

Η Κατερίνα Μισιχρόνη νέα Πρωθιέρεια των τελετών της Ολυμπιακής Φλόγας

Η ηθοποιός θα είναι Πρωθιέρεια για πρώτη φορά, στις...

Μετεγγραφές 2026-27: Οι νέες αντιστοιχίες τμημάτων ΑΕΙ – Ποια τμήματα προστέθηκαν στις λίστες

Η απόφαση εκδόθηκε πριν από τη συμπλήρωση των μηχανογραφικών...