Γιορτές Ρόκκας 2022 – Παρακολουθήστε ζωντανά τη μεγάλη συναυλία της Ευανθίας Ρεμπούτικα υπό το φως της Αυγουστιάτικης Πανσελήνου

Ημερομηνία:

Στην κορύφωση των Γιορτών Ρόκκας, κάτω από το μεγαλύτερο φεγγάρι του χρόνου, όλοι μπορούν να γίνουν θεατές στο μεγαλύτερο πολιτιστικό μουσικό δρώμενο του Αυγούστου, μέσω live-streaming. Παρακολουθήστε ζωντανά την Αυγουστιάτικη Πανσέληνο και τη συναυλία της Ευανθίας Ρεμπούτσικα στον Αρχαιολογικό Χώρο της Ρόκκας Κισσάμου Χανίων. Μόλις το φεγγάρι κάνει την εμφάνισή του ανάμεσα από τους λόφους των βουνών, υπέροχες μελωδίες θα μας ταξιδέψουν σε εποχές και σκέψεις, παρασύροντας μας σε ένα ταξίδι μυσταγωγικό με θέα τον αρχαιολογικό χώρο στον λόφο και το φαράγγι της Ρόκκας. 

Παρακολουθήστε ζωντανά εδώ https://youtu.be/YMdSj42zHtM

H Ευανθία Ρεμπούτσικα επιστρέφει στις Γιορτές Ρόκκας! 9 χρόνια μετά, η καλλιτέχνης που πρώτη μας εμπιστεύτηκε και μοιράστηκε μαζί μας το όραμα για ένα καλλιτεχνικό γεγονός αλλιώτικο από τα άλλα, που πρώτη γέμισε με τις μελωδίες της τον Αρχαιολογικό χώρο της Ρόκκας Κισσάμου και σφράγισε με την παρουσία της την αρχή ενός όμορφου ταξιδιού, έρχεται να συναντήσει ξανά τις Γιορτές Ρόκκας στη νέα τους εποχή. Η Ευανθία Ρεμπούτσικα μας προσκαλεί να γίνουμε συνοδοιπόροι σε ένα μουσικό ταξίδι με άρωμα Ανατολής και Δύσης που θα αγγίξει αισθήσεις και ψυχές, από τους πολυσύχναστους δρόμους της Κωνσταντινούπολης στα ονειρικά σοκάκια του Παρισιού και από εκεί σε μια φεγγαρόλουστη βραδιά στην έρημο με όχημα τις πολυαγαπημένες μελωδίες της συνθέτριας. Το πλούσιο πρόγραμμα της συναυλίας περιλαμβάνει μουσικές από πολυβραβευμένα soundtracks και αγαπημένα άλμπουμ. 

Opening Act : Σόλο για βιολί σε έργα Μίκη Θεοδωράκη και Νικολό Παγκανίνι, από το Γιάννη Μαγειρόπουλο, ένα νέο ταλαντούχο μουσικό από την Κρήτη, που στα 17 του χρόνια έχει προλάβει να διακριθεί για το ταλέντο και τη δεξιοτεχνία του.  

Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί στην ειδικά διαμορφωμένη κεντρική σκηνή των Γιορτών Ρόκκας, την οποία επιμελήθηκε η βραβευμένη σκηνογράφος Shizuka Hariu με έμπνευση από το φετινό θέμα των Γιορτών, την αντανάκλαση, την πανσέληνο αλλά και τον αρχαιολογικό χώρο της Κισσάμου. Η σκηνή λειτουργεί ως μία εικαστική αντανάκλαση της σελήνης. 

Γιατί στις Γιορτές Ρόκκας, σε δύο εβδομάδες μαζεύεται τόσο φως που φτάνει να φωτίσει ολόκληρο χειμώνα.

Συνδιοργανωτές: Περιφέρεια Κρήτης, Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, Υπουργείο Πολιτισμού, Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού, Εφορεία Αρχαιοτήτων Χανίων, Πολιτιστικός Σύλλογος Ρόκκας, Πολιτιστικός Σύλλογος Κεράς “Η Αντωνούσα”, Δήμος Κισσάμου, Δήμος Πλατανιά 

Η συναυλία εντάσσεται στο πρόγραμμα του Υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού “Στο φως του φεγγαριού”

www.giortesrokkas.gr

www.facebook.com/giortesrokkas

www.instagram.com/giortesrokkas 

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Πάνω από μισό εκατομμύριο ευρώ για τα...

Υπογράφηκε η μελέτη για το νέο σχολικό συγκρότημα στη...

Χανιά:Επιστολή Αντιπεριφερειάρχη για Κτηματολόγιο

Ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων Νίκος Καλογερής απέστειλε επιστολή στον Υπουργό...

Πάνω από μισό εκατομμύριο ευρώ για τα...

Υπογράφηκε η μελέτη για το νέο σχολικό συγκρότημα στη...

Χανιά:Επιστολή Αντιπεριφερειάρχη για Κτηματολόγιο

Ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων Νίκος Καλογερής απέστειλε επιστολή στον Υπουργό...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Μνημόνιο Συνεργασίας Επιμελητηρίου Ηρακλείου και ΙΤΕ για την Κυβερνοασφάλεια των επιχειρήσεων

Το Μνημόνιο επισφραγίζει τη συνεργασία που ξεκίνησε ήδη ανάμεσα...

Τα καλύτερα και τα χειρότερα αεροδρόμια στην Ευρώπη το 2026

Πολύ χαμηλά για άλλη μια χρονιά το “Νίκος Καζαντζάκης”. Η...

Έρωτας με την πρώτη ματιά: Μύθος ή βιολογία;

Οι άνδρες ή οι γυναίκες ερωτεύονται πιο γρήγορα; Τι...

Στ’ Ανώγεια τα Ελληνικά και Κυπριακά Γεωπάρκα της UNΕSCO

Ξεκινάει αύριο Πέμπτη το 6ο Συνέδριο. Στ’ Ανώγεια ξεκινά αύριο...