Γηροκομείο Χανίων: Συγκλονίζουν οι καταθέσεις – Κατηγορίες για ανθρωποκτονία 32 ηλικιωμένων

Ημερομηνία:

Την επιδείνωση της υγείας μίας 84χρονης γυναίκας που εισήχθη ως φιλοξενούμενη στο γηροκομείο της «Αγίας Σκέπης» στα Χανιά, στα τέλη του 2012, και βγήκε αποστεωμένη την άνοιξη του 2015, περιέγραψε σήμερα η ανιψιά της, που κατέθεσε ως μάρτυρας στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων.

Η Ι.Γ. κατήγγειλε το περιστατικό στις αρχές όταν μία εργαζόμενη του γηροκομείου της εκμυστηρεύτηκε ότι η θεία της κοιμόταν σε διάδρομο του γηροκομείου, και όχι σε δωμάτιο. Απευθείας την πήρε από τη δομή και της έκανε εξετάσεις: «Όταν την πήγα στον καρδιολόγο έπαθα σοκ. Ήταν πετσί και κόκκαλο, σε άθλια κατάσταση, σκελετωμένη […] τα πόδια της είχαν πληγές».

Η ηλικιωμένη που μεταφέρθηκε σε άλλη δομή ηλικιωμένων για να λάβει τη φροντίδα που χρειαζόταν, δεν ανέκαμψε ποτέ και πέθανε σε λιγότερο από ένα χρόνο, τον Μάρτιο του 2016. «Επιδεινώθηκε η κατάσταση της. Ήταν πολύ περήφανη γυναίκα, πολύ αξιοπρεπής άνθρωπος. Αυτό της στέρησαν», υπογράμμισε.

Οι ανησυχίες της οικογένειας για τις συνθήκες που διαβιούσαν οι φιλοξενούμενοι της δομής είχαν ξεκινήσει πολύ νωρίτερα. Η οικογένεια που δεν μπορούσε να αναλάβει από μόνη της τη φροντίδα της ηλικιωμένης, κατέφυγε στη δομή της «Αγίας Σκέπης», μέσω της Πρόνοιας, γιατί ήταν η μόνη στα Χανιά που μπορούσε εκείνο το διάστημα να τη φιλοξενήσει. Όπως σημείωσε, η θεία της δεν είχε ποτέ κινητικό πρόβλημα, ωστόσο παρέμενε καθηλωμένη με καθετήρα. Ταυτόχρονα, οι συγγενείς που την επισκέπτονταν παρατηρούσαν πως δεν της χορηγούσαν μάσκα οξυγόνου, παρόλο που είχε αναπνευστικό πρόβλημα. «Όταν μπήκε δε μου άρεσε. Μετά τους τρεις μήνες που έμενε εκεί, ήταν άλλος άνθρωπος. Δεν καταλάβαινε, δεν είχε επικοινωνία με το περιβάλλον παρά μόνο για τα βασικά. Το μυαλό της ήταν σα να είχε φύγει…».

Ερωτηθείσα σχετικά με την ποιότητα του φαγητού που χορηγούσε στους φιλοξενούμενους η δομή, η μάρτυρας έδειξε με την παλάμη του χεριού της τις ποσότητες που λάμβαναν: «Πόσο να είναι αυτό; Πέντε εκατοστά; Η σίτιση ήταν ελάχιστη, πολύ λίγη. Δεν είδα εγώ ποτέ κρέας ή φρούτα. Όταν πηγαίναμε πάντα τη ταΐζαμε, έτρωγε όλο το φαγητό και ζητούσαν και οι διπλανοί της. Θυμάμαι, όταν πήγαινα μπανάνες, τις εξαφάνιζαν…».

ΠΗΓΗ: EKRITI

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Παπούρα: Ωμή και άμεση κυβερνητική παρέμβαση καταγγέλλουν...

Σκληρή ανακοίνωση του ΣΕΑ για την κάθοδο του πρωθυπουργού...

Διακοπές ρεύματος: Δείτε πότε και πού θα...

Για εργασίες στο δίκτυο της ΔΕΗ. Αρκετές αναμένεται να είναι...

Παπούρα: Ωμή και άμεση κυβερνητική παρέμβαση καταγγέλλουν...

Σκληρή ανακοίνωση του ΣΕΑ για την κάθοδο του πρωθυπουργού...

Διακοπές ρεύματος: Δείτε πότε και πού θα...

Για εργασίες στο δίκτυο της ΔΕΗ. Αρκετές αναμένεται να είναι...
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Τι προβλέπει το Σχέδιο Νόμου για την επιστολική ψήφο και την εκλογική περιφέρεια Απόδημου Ελληνισμού

Για να εφαρμοστούν οι ρυθμίσεις του στις επόμενες βουλευτικές...

Παπούρα: Ωμή και άμεση κυβερνητική παρέμβαση καταγγέλλουν οι αρχαιολόγοι

Σκληρή ανακοίνωση του ΣΕΑ για την κάθοδο του πρωθυπουργού...

Νέα Πέραμος: Τραύματα από πυροβόλο όπλο φέρει η σορός του άνδρα που εντοπίστηκε σε ρέμα

Εκτιμάται πως ανήκει σε 27χρονο αγνοούμενο. Ένα θρίλερ βρίσκεται σε...

Έρχεται απεργία και κινητοποιήσεις σε όλη τη χώρα για το δυστύχημα στη «Βιολάντα»

Στην Αθήνα, η απεργιακή συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στις 10:00...