Γλίτωσε από τους Δίδυμους Πύργους και… πέθανε στο Ναϊρόμπι

Ημερομηνία:

Ο Αμερικανός που σκοτώθηκε την Τρίτη στην επίθεση που εξαπέλυσαν εξτρεμιστές ισλαμιστές σε ξενοδοχειακό συγκρότημα στο Ναϊρόμπι είχε γλιτώσει από τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου 2001 και στη συνέχεια ίδρυσε μια εταιρεία για την εκπόνηση έργων αειφόρου ανάπτυξης σε αναπτυσσόμενες χώρες.

Οι κενυατικές αρχές δεν έχουν επιβεβαιώσει επισήμως ότι ο Τζέισον Σπίντλερ είναι μεταξύ των 14 θυμάτων της επίθεσης αυτής. Όμως δύο στενοί συγγενείς του, η μητέρα του Σάρα και ο αδελφός του, Τζόναθαν, είπαν σε πολλά αμερικανικά μέσα ενημέρωσης ότι ο Τζέισον σκοτώθηκε.

«Με βαριά καρδιά ανακοινώνω ότι ο αδελφός μου, Τζέισον Σπίντλερ, πέθανε σήμερα το προωί στην τρομοκρατική επίθεση στο Ναϊρόμπι» έγραψε στη σελίδα του στο Facebook ο Τζόναθαν.

«Ο Τζέισον επέζησε από την 11η Σεπτεμβρίου και ήταν μαχητής. Είμαι βέβαιος ότι τους το απέδειξε!» πρόσθεσε.

Ο Τζέισον Σπίντλερ είχε σπουδάσει νομικά στο Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης και συμμετείχε στο πρόγραμμα εθελοντών Peace Corps. Το 2001 εργαζόταν για την επενδυτική εταιρεία Salomon Smith Barney που είχε τα γραφεία της στους δίδυμους πύργους του Γουόρλντ Τρέιντ Σέντερ, οι οποίοι κατέρρευσαν στην πιο αιματηρή, τρομοκρατική επίθεση που έχει σημειωθεί ποτέ σε αμερικανικό έδαφος.

Στη συνέχεια ο Σπίντλερ ίδρυσε στο Σαν Φρανσίσκο την εταιρεία I-Dev, η οποία είχε αναλάβει στην Κένυα ένα πρόγραμμα ηλεκτροδότησης απομονωμένων περιοχών.

Η μητέρα του εξήγησε ότι ο γιος της «ήθελε να φέρει θετικές αλλαγές στον τρίτο κόσμο, στις αναδυόμενες αγορές».

«Μας λείπει τόσο πολύ. Είναι πολύ θλιβερό που κάποιος τόσο εξαιρετικός άνθρωπος έπεσε θύμα της τρομοκρατίας», πρόσθεσε.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Φονικές Πρωτοχρονιές της τελευταίας 25ετίας: Όταν οι...

Αιματηρά περιστατικά ανά την υφήλιο, με δεκάδες νεκρούς και...

Κραν Μοντανά: Αγωνία για νεαρή Ελληνίδα που...

Η 15χρονη Αλίκη Καλλέργη διαθέτει διπλή υπηκοότητα, ελληνική και...

Φονικές Πρωτοχρονιές της τελευταίας 25ετίας: Όταν οι...

Αιματηρά περιστατικά ανά την υφήλιο, με δεκάδες νεκρούς και...

Κραν Μοντανά: Αγωνία για νεαρή Ελληνίδα που...

Η 15χρονη Αλίκη Καλλέργη διαθέτει διπλή υπηκοότητα, ελληνική και...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Εορτολόγιο 3 Ιανουαρίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα

Σήμερα, Σάββατο 3 Ιανουαρίου, σύμφωνα με το εορτολόγιο του...

Δήμος Γόρτυνας : Το πρόγραμμα του καθαγιασμού των υδάτων για την γιορτή των Θεοφανίων

Ο καθαγιασμός των υδάτων στον Δήμο Γόρτυνας, ανήμερα της...

ΣΥΓΕΝΙΑΡ_«Υπεργρίπη»: αυξημένη δραστηριότητα του ιού H3N2 στην Ελλάδα και τον κόσμο

Κατά τη φετινή χειμερινή περίοδο, η εποχική γρίπη προκαλείται...