Γουόρεν Μπάφετ: Ο «γκουρού» των επενδύσεων αποκαλύπτει το μυστικό για να αυξήσετε κατά 50% το εισόδημα σας

Ο Γουόρεν Μπάφετ είναι από τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο και θεωρείται εκ των κορυφαίων επενδυτών. Η συμβουλή του σε όποιον θέλει να αυξήσει το εισόδημα του είναι μια.

Γουόρεν Μπάφετ: Ο «γκουρού» των επενδύσεων αποκαλύπτει το μυστικό για να αυξήσετε κατά 50% το εισόδημα σας

Τον Γουόρεν Μπάφετ τον έχουν ονομάσει «Σοφό» και θεωρείται ένας από τους πιο επιτυχημένους επενδυτές τόσο του 20ου όσο και του 21ου αιώνα. Μάλιστα η προσωπική του περιουσία με μια πρώτη εκτίμηση ξεπερνάει τα 85,5 δισεκατομμύρια δολάρια.

Ο ίδιος έχει να δώσει μια συμβουλή σε όλους. Να εστιάσουν στο πώς να γράφουν και να μιλούν ξεκάθαρα. Μόνο έτσι θα καταφέρουν να αυξήσουν το εισόδημα τους. Αλλιώς θα είναι σαν να κλείνουν το μάτι σε μια γυναίκα μέσα σε ένα σκοτεινό δωμάτιο.

Ο επικεφαλής της Berkshire Hathaway λέει μεταξύ άλλων σε βίντεο που ανέβασε στο LinkedIn τα εξής: «Ο εύκολος τρόπος να γίνετε – τουλάχιστον – κατά 50% πλουσιότεροι σε σχέση με τώρα, είναι να τελειοποιήσετε τις επικοινωνιακές σας δεξιότητες, γραπτώς και προφορικώς»

Και συνεχίζει: «Μπορεί να είστε αρκετά έξυπνοι, πάνω από τον μέσο όρο, αλλά εάν δεν μπορείτε να επικοινωνήσετε τις σκέψεις σας, εάν δεν μπορείτε να τις μεταδώσετε τότε δεν κάνετε τίποτε».

Όπως παραδέχεται ο «Σοφός» όταν ήταν μικρότερος , στο λύκειο ή το πανεπιστήμιο και ο ίδιος δεν μπορούσε να επικοινωνήσει όπως θα ήθελε. Φοβόταν να μιλήσει μπροστά σε κόσμο. Ένιωθε ότι θα έκανε εμετό από το άγχος. Αυτό – λέει – πρέπει να το ξεπεράσετε.

Ο Μπάφετ συγκαταλέγεται αδιάλειπτα ανάμεσα στους πλουσιότερους ανθρώπους του κόσμου, και το 2008 μάλιστα, ανακηρύχθηκε ο πλουσιότερος. Το 2012 το περιοδικό Time τον συγκατέλεξε ανάμεσα στους ανθρώπους με την μεγαλύτερη επιρροή διεθνώς.

Λιτός βίος

Είναι γνωστός για την λιτότητα του βίου του, παρά τον τεράστιο πλούτο που διαθέτει. Ο Μπάφετ είναι επίσης προβεβλημένος φιλάνθρωπος, και έχει υποσχεθεί να δώσει το 99% της περιουσίας που έχει συσσωρεύσει σε φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Έχει ενεργή παρουσία ως προς τα πολιτικά δρώμενα, με την πιο πρόσφατη στήριξη του να είναι προς την Χίλαρι Κλίντον, υποψήφια των Δημοκρατικών για τις αμερικανικές προεδρικές εκλογές του 2016.

Τα σχόλια είναι κλειστά.