Γυμνάσια και λύκεια σε διάλυση: Σε απόγνωση οι καθηγητές

Ο κίνδυνος της διάλυσης προ των σχολικών θυρών – Η παρατεταμένη οικονομική κρίση και το πρόσφατο κύμα εθνικισμού στα σχολεία όξυναν τα φαινόμενα απειθαρχίας και αδυναμίας από τους διευθυντές να εφαρμόσουν τους κανόνες

Στα σχολεία της χώρας κάτι έχει αλλάξει. Το ξεκίνησε η κρίση και το φούντωσε ο εθνικισμός. Μια νέα εκπαιδευτική πραγματικότητα ανατέλλει και σε αυτήν οι κανόνες έχουν χαθεί. Μαζί τους, η υπομονή και η «κανονικότητα».

Ενα σύγχρονο κοινωνικό φαινόμενο, που εκτόξευσε το πρόσφατο κύμα εθνικισμού στα σχολεία με την ψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών, αποκαλύπτουν η συζήτηση με εκπαιδευτικούς της χώρας και η δημοσκοπική συλλογή πληροφοριών και δεδομένων.

Φυσικά δεν αποτελεί ένα φαινόμενο που αφορά το σύνολο των σχολείων της χώρας. Η εξάπλωσή του όμως δημιουργεί προβληματισμό και ανοίγει μια νέα συζήτηση στην εκπαιδευτική κοινότητα.

Ξεκινώντας την έρευνά του, «Το Βήμα» εντόπισε την κορυφή του παγόβουνου: στην περιοχή του Παπάγου, διευθυντής Λυκείου οδηγήθηκε πρόσφατα στο Αυτόφωρο… Γιατί; Οι συνεχόμενες καταλήψεις στο σχολείο του οδήγησαν τους γονείς των μαθητών στο να κάνουν καταγγελία στην Αστυνομία ζητώντας τη βοήθειά της!

Τι οδηγεί τους γονείς των μαθητών στην Αστυνομία; Τι καταγγέλλουν;

Γιατί οι καθηγητές βρίσκονται σε απόγνωση;

Πώς η παρατεταμένη οικονομική κρίση επηρέασε τα σχολεία;

Το φαινόμενο των καταλήψεων και τι το προκαλεί; Τι απαντούν καθηγητές και μαθητές.

Πώς θα επανέλθει η ισορροπία στον εκπαιδευτικό χώρο;

Διαβάστε περισσότερα στο ρεπορτάζ της Μάρνυς Παπαματθαίου στο Βήμα της Κυριακής

Τα σχόλια είναι κλειστά.