Γυμνάσια και λύκεια σε διάλυση: Σε απόγνωση οι καθηγητές

Ο κίνδυνος της διάλυσης προ των σχολικών θυρών – Η παρατεταμένη οικονομική κρίση και το πρόσφατο κύμα εθνικισμού στα σχολεία όξυναν τα φαινόμενα απειθαρχίας και αδυναμίας από τους διευθυντές να εφαρμόσουν τους κανόνες

Γυμνάσια και λύκεια σε διάλυση: Σε απόγνωση οι καθηγητές . Ο κίνδυνος της διάλυσης προ των σχολικών θυρών – Η παρατεταμένη οικονομική κρίση και το πρόσφατο …..

Στα σχολεία της χώρας κάτι έχει αλλάξει. Το ξεκίνησε η κρίση και το φούντωσε ο εθνικισμός. Μια νέα εκπαιδευτική πραγματικότητα ανατέλλει και σε αυτήν οι κανόνες έχουν χαθεί. Μαζί τους, η υπομονή και η «κανονικότητα».

Ενα σύγχρονο κοινωνικό φαινόμενο, που εκτόξευσε το πρόσφατο κύμα εθνικισμού στα σχολεία με την ψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών, αποκαλύπτουν η συζήτηση με εκπαιδευτικούς της χώρας και η δημοσκοπική συλλογή πληροφοριών και δεδομένων.

Φυσικά δεν αποτελεί ένα φαινόμενο που αφορά το σύνολο των σχολείων της χώρας. Η εξάπλωσή του όμως δημιουργεί προβληματισμό και ανοίγει μια νέα συζήτηση στην εκπαιδευτική κοινότητα.

Ξεκινώντας την έρευνά του, «Το Βήμα» εντόπισε την κορυφή του παγόβουνου: στην περιοχή του Παπάγου, διευθυντής Λυκείου οδηγήθηκε πρόσφατα στο Αυτόφωρο… Γιατί; Οι συνεχόμενες καταλήψεις στο σχολείο του οδήγησαν τους γονείς των μαθητών στο να κάνουν καταγγελία στην Αστυνομία ζητώντας τη βοήθειά της!

Τι οδηγεί τους γονείς των μαθητών στην Αστυνομία; Τι καταγγέλλουν;

Γιατί οι καθηγητές βρίσκονται σε απόγνωση;

Πώς η παρατεταμένη οικονομική κρίση επηρέασε τα σχολεία;

Το φαινόμενο των καταλήψεων και τι το προκαλεί; Τι απαντούν καθηγητές και μαθητές.

Πώς θα επανέλθει η ισορροπία στον εκπαιδευτικό χώρο;

Διαβάστε περισσότερα στο ρεπορτάζ της Μάρνυς Παπαματθαίου στο Βήμα της Κυριακής

Τα σχόλια είναι κλειστά.