ΗΠΑ: Δοκιμαστικές εμφυτεύσεις μικροτσίπ στον ανθρώπινο εγκέφαλο ενέκρινε ο FDA

Ημερομηνία:

Σε άλλους δρόμους μπαίνει η υψηλή τεχνολογία αφού ο Αμερικανικός Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων χορήγησε άδεια σε εταιρεία εγκεφαλικών εμφυτευμάτων του Έλον Μασκ να προχωρήσει σε κλινικές δοκιμές σε ανθρώπους.

Τεχνολογικό θαύμα

Σε μία πρωτοποριακή κλινική έρευνα προχωρά η εταιρεία εγκεφαλικών εμφυτευμάτων του Έλον Μασκ, Neuralink, που πήρε άδεια από τον FDA, να τοποθετήσει τσιπάκι στον ανθρώπινο εγκέφαλο.

Η εταιρεία του Αμερικανού μεγιστάνα έχει αναπτύξει μια συσκευή που εμφυτεύεται ρομποτικά και αποκωδικοποιεί την εγκεφαλική δραστηριότητα.

Η ιδέα βασίζεται σε μια διασύνδεση που η χειρουργική τοποθέτησή της στον εγκέφαλο στοχεύει να θεραπεύσει ανίατες ασθένειες.

Πώς λειτουργεί

Η διασύνδεση αυτή συνδέεται με συσκευή που φέρει τσιπ που επεξεργάζεται και στη συνέχεια μεταδίδει τα νευρικά σήματα σε υπολογιστές, ακόμη και σε smartphones.

Το εγκεφαλικό τσιπάκι θα χρειάζεται τις κατάλληλες προσαρμογές κάθε φορά που στοχεύει να βοηθήσει παραπληγικούς να περπατήσουν, να κάνει τυφλούς να βρουν το φως τους, αλλά και άλλους ασθενείς.

«Είμαστε πεπεισμένοι πως είναι δυνατόν να αποκαταστήσουμε τη λειτουργικότητα όλου του σώματος», έχει πει ο Μασκ.

Μέχρι τώρα η Neuralink έκανε πειράματα μόνο σε ζώα και χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι μία μαϊμού που χειρίζεται με το μυαλό της ένα κομπιούτερ.

Η εταιρεία ελπίζει πως στο μέλλον, ένα άτομο θα μπορεί να ελέγξει μέσω της σκέψης του το πληκτρολόγιο, το ποντίκι, αλλά και μηνύματα κειμένου.

Πριν από 3 μήνες ο FDA είχε απορρίψει την αίτηση της Neuralink και η πρόσφατη έγκρισή του έρχεται μετά την ανακοίνωση Ελβετών ερευνητών ότι ένας παράλυτος άνδρας κατάφερε να περπατήσει χάρη σε εμφυτεύματα στον εγκέφαλο και στην σπονδυλική του στήλη.

Η εταιρεία εγκεφαλικών εμφυτευμάτων του Έλον Μασκ στοχεύει στο μέλλον να συνδυάσει τον ανθρώπινο εγκέφαλο με την τεχνητή νοημοσύνη.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Πρώτη αιτία θανάτου στην Κρήτη το 2025...

Εμβολιαστείτε για προστασία, λένε στην εφημερίδα “Πατρίς” οι Δ....

Οργισμένοι γιατροί κατά Ν. Παπαβασιλείου: Κατάφερε να...

Ανακοίνωση κατά του διοικητή της 7ης υπε Κρήτης Νεκτάριου...

Πρώτη αιτία θανάτου στην Κρήτη το 2025...

Εμβολιαστείτε για προστασία, λένε στην εφημερίδα “Πατρίς” οι Δ....

Οργισμένοι γιατροί κατά Ν. Παπαβασιλείου: Κατάφερε να...

Ανακοίνωση κατά του διοικητή της 7ης υπε Κρήτης Νεκτάριου...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Ξεκινούν κατεδαφίσεις αυθαιρέτων σε αιγιαλούς και δασικές εκτάσεις σε όλη την Κρήτη

Υπεγράφη η σύμβαση για κατεδαφίσεις αυθαιρέτων σε αιγιαλούς, παραλίες...

Βαγγέλης Μαρινάκης και Ολυμπιακός προσέφεραν 25.000 ευρώ στο Make-A-Wish Ελλάδος

Εδώ και σχεδόν τρεις δεκαετίες, το Make-A-Wish Ελλάδος βρίσκεται...

Δήμος Αγίου Νικολάου:Ανακοίνωση για την αποκομιδή απορριμμάτων κατά την εορταστική περίοδο

Η Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Αγίου Νικολάου ενημερώνει τους...