Mε μεγάλη επιτυχία και μεγάλη συμμετοχή μικρών και μεγάλων πραγματοποιήθηκε η τριήμερη γιορτή που συνδιοργάνωσαν Περιφέρεια Κρήτης, Δήμος Ηρακλείου και ««Χαμόγελο του Παιδιού» αφιερωμένη στα «Ξεχασμένα Παιχνίδια».
Η περιοχή του Καράβολα φιλοξένησε την Παρασκευή 13, το Σάββατο 14 και την Κυριακή 15 Ιουνίου το 5ο Φεστιβάλ «Ξεχασμένων Παιχνιδιών» με τη συμμετοχή των Κέντρων Προσχολικής Αγωγής του Δήμου Ηρακλείου και του «Χαμόγελου του Παιδιού» παρουσία του προέδρου του Κώστα Γιαννόπουλου και των Αντιδημάρχων Παιδείας Αντώνη Περισυνάκη και Πολιτισμού Ρένας Παπαδάκη. Κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να συμμετέχουν σε όλες τις δράσεις δωρεάν, ενώ παράλληλα υλοποιήθηκαν διαδραστικές και εκπαιδευτικές δραστηριότητες, καθώς επίσης μουσικά και άλλα δρώμενα. Παράλληλα γνώρισαν παλιά «ξεχασμένα» παιχνίδια όπως κουτσό, τσουβαλοδρομίες, τρίλιζα, αυγοδρομίες, τυφλόμυγα, σβούρες, κρεμάλα, ενώ πραγματοποιήθηκαν εργαστήρια με πηλό και κηπουρική.
Ο Αντιδήμαρχος Παιδείας Αντώνης Περισυνάκης ευχαρίστησε τα ΚΕΠΑ που έλαβαν μέρος στο Φεστιβάλ και τους εκπαιδευτικούς που στήριξαν την προσπάθεια, την προϊσταμένη των Κέντρων και Όλγα Φλουρή, τα στελέχη και τους εθελοντές του Χαμόγελου του «Παιδιού» και τον Πρόεδρό του Κώστα Γιαννόπουλο για τη συνεχή συνεργασία και προσφορά του.