Ηράκλειο:Έθιμα της Λαμπρής και αναμνήσεις από τα παλιά σε εκδήλωση για μαθητές του Βενεράτου που οργάνωσε το Κ.Η.Φ.Η. Παλιανής

Ημερομηνία:

Πασχαλινές δημιουργίες και άλλες δράσεις για τα ήθη και έθιμα του Πάσχα είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν και να μάθουν οι μαθητές της Β΄ τάξης του Δημοτικού Σχολείου Βενεράτου σε εκδήλωση που οργάνωσε το Κ.Η.Φ.Η (Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων) Παλιανής.

Τα μέλη του Κέντρου μίλησαν στους μικρούς μαθητές για τα έθιμα της Λαμπρής των δικών τους παιδικών χρόνων και μοιράστηκαν μαζί τους όμορφες αναμνήσεις και βιώματα. Στην συνέχεια μικροί και μεγάλοι, ζύμωσαν και έπλασαν τσουρεκάκια απολαμβάνοντας με μεγάλη χαρά την διαδικασία με τους μικρούς μαθητές να παίρνουν μια μικρή γεύση από τις προετοιμασίες για το Πάσχα. Στο τέλος της δράσης και αφού προσφέρθηκε το απαραίτητο κέρασμα, τα παιδιά πήραν ως αναμνηστικό δώρο αυτής της όμορφης συνάντησης από μια πασχαλινή κατασκευή που έφτιαξαν οι ίδιοι οι ηλικιωμένοι, στο πλαίσιο λειτουργίας της ομάδας δημιουργικής απασχόλησης της δομής.

Το Κ.Η.Φ.Η. Παλιανής ευχαρίστησε θερμά για την συνεργασία την Διευθύντρια του Δημοτικού Σχολείου Βενεράτου Μαγδαληνή Επταμηνιτάκη καθώς και τις δασκάλες Ελένη Χανιωτάκη και Μελίνα Πιλάλα, που συνόδευσαν τους μικρούς μαθητές, τον Μανόλη και Νεκταρία Πρεβελιανάκη της Αρτοποιίας Βενεράτου για την συνδρομή τους στην μεταφορά και το ψήσιμο των τσουρεκιών καθώς και την εταιρεία super market Σκλαβενίτης που προσέφερε το κέρασμα των μαθητών.

Τα Κέντρα Ημερησίας Φροντίδας Ηλικιωμένων υπάγονται στην Διεύθυνση Κοινωνικής Ανάπτυξης της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Μέριμνας του Δήμου Ηρακλείου και λειτουργούν με την υποστήριξη και την συγχρηματοδότηση του Ευρωπαϊκού Ταμείου Περιφερειακής Ανάπτυξης και το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο στο πλαίσιο υλοποίησης του προγράμματος «Κρήτη 2021-2027».

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Κνωσός: Πάνω από 120.000 οι επισκέπτες μέσα...

Στη δεύτερη θέση πανελλαδικά ο αρχαιολογικός χώρος της Κνωσού...

Έβαλαν «άριστα» οι Γερμανοί γευσιγνώστες ελαιολάδου

Αποστολή από 22 άτομα βρέθηκε στην Κρήτη, εμβαθύνοντας στην...

Κνωσός: Πάνω από 120.000 οι επισκέπτες μέσα...

Στη δεύτερη θέση πανελλαδικά ο αρχαιολογικός χώρος της Κνωσού...

Έβαλαν «άριστα» οι Γερμανοί γευσιγνώστες ελαιολάδου

Αποστολή από 22 άτομα βρέθηκε στην Κρήτη, εμβαθύνοντας στην...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Όλο και λιγότερα χρήματα για αρχαιολογικές ανασκαφές

Τι δείχνουν τα στοιχεία από τις Εφορείες Αρχαιοτήτων. Όλο και...

Ο Κυριάκος Πιερρακάκης είναι ένας από τους βασικούς διεκδικητές για την προεδρία του Eurogroup

Τα υπόλοιπα ονόματα. Ο Κυριάκος Πιερρακάκης φαίνεται ότι διεκδικεί την...

Κνωσός: Πάνω από 120.000 οι επισκέπτες μέσα σε μόλις έναν μήνα – Αύξηση και στο Μουσείο Ηρακλείου

Στη δεύτερη θέση πανελλαδικά ο αρχαιολογικός χώρος της Κνωσού...

Τουρισμός για Όλους: Νέοι δικαιούχοι για τη χαμηλή περίοδο

Νέος οριστικός πίνακας δικαιούχων χαμηλής περιόδου – Ο συνολικός...