Ηράκλειο:Κλείνουν τα καταστήματα στο χώρο της εστίασης

Ημερομηνία:

Οι εκπρόσωποι του κλάδου επιρρίπτουν ευθύνες στους κυβερνητικούς μηχανισμούς, επισημαίνοντας ότι “δημιουργούν το πρόβλημα”, γιατί “δεν ξέρουν το πλαίσιο λειτουργίας των επιχειρήσεων”.
Με κλείσιμο των καταστημάτων τους αποφάσισαν οι επιχειρηματίες του επισιτισμού στο Ηράκλειο να απαντήσουν στους ελέγχους και τα πρόστιμα που “έπεσαν” τις προηγούμενες ημέρες σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος .

Η κατάσταση στον κλάδο, όπως επισημαίνουν οι εκπρόσωποι του Συνδέσμου Επισιτισμού και Διασκέδασης νομού Ηρακλείου, είναι τέτοια που δεν μπορούν μείνουν με…σταυρωμένα τα χέρια.
Σε μια πρώτη κίνηση αποφάσισαν να κλείσουν τα καταστήματά τους για 24 ώρες, την Πέμπτη, 2 Ιουλίου, μια μόλις ημέρα μετά το επίσημο “άνοιγμα” της τουριστικής περιόδου στην Κρήτη.

“Το ποσοστό που δημιουργεί το πρόβλημα είναι ελάχιστο, απ’ ο,τι λένε και οι φορείς που ελέγχουν τα μαγαζιά” δηλώνει στο Cretalive η πρόεδρος του Συνδέσμου κ.Μαρία Αντωνακάκη.

Υπερασπιζομενη τους συναδέλφους της, οι οποίοι “στο 90% και παραπάνω είναι πειθαρχημένοι”, η κ. Αντωνακάκη θα σταθεί και στο φαινόμενο της μη συμμόρφωσης πελατών, επαναλαμβάνοντας πως “κι εμείς από την πλευρά μας δεν μπορούμε να παίζουμε το ρόλο της Αστυνομίας”.

Το ιδανικό για την ίδια, σε αυτή τη φάση, θα ήταν “η Πολιτεία να έκανε συστάσεις προληπτικού χαρακτήρα”, και όχι “αναστολές (λειτουργίας) και να καταδικάζει ανθρώπους σε αυτές τις δύσκολες μέρες που διανύουμε”.

Η πρόεδρος του Συνδέσμου Επισιτισμού και διασκέδασης νομού Ηρακλείου, χαρακτήρισε “πολύ κακό” και “ανέντιμο” το να “στοχοποιούν και να δημιουργούν προβλήματα” σε ανθρώπους του κλάδου τής, τη στιγμή μάλιστα που “δίνουμε έναν δύσκολο αγώνα επιβίωσης”.

Επέρριψε μάλιστα ευθύνες στους κυβερνητικούς μηχανισμούς και χειρισμούς, οι οποίοι “και δημιουργούν το πρόβλημα”, γιατί “δεν ξέρουν το πλαίσιο λειτουργίας των επιχειρήσεων”.

Η κ. Αντωνακακη τάσσεται αναφανδόν υπέρ των συστάσεων, των προληπτικών ελέγχων και της τήρησης των υγειονομικών κανόνων. “Όμως” αντέτεινε η ίδια, “θα πρέπει να λάβουν υπόψιν τους ότι με τα μέτρα που μας λένε να δουλέψουμε είναι αδύνατο και προσωπικό να κρατήσουμε και να είμαστε βιώσιμοι”.

Κάλεσε λοιπόν την κυβέρνηση “να δείξει μία ελαστικότητα”, με το σκεπτικό ότι την ίδια ώρα “οι πλατείες, τα λιμάνια, οι δημόσιοι χώροι που μπορεί κάποιος να ευχαριστηθεί να είναι γεμάτοι, και τα μαγαζιά μας καθημερινά να αδειάζουν όλο και περισσότερο!”.

Η κίνηση στις καφετέριες “ούτως ή άλλως έχει μειωθεί λόγω της οικονομικής δυσχέρειας” επισήμανε η κ. Αντωνακακη, φέρνοντας ως παράδειγμα την Αγγλία :”Είναι μια πολύ μεγαλύτερη χώρα, με πολλές χιλιάδες νεκρούς. Και πάλι περιόρισαν τα αυστηρά μέτρα, και τα δύο τετραγωνικά τα μείωσαν σε ένα. Γιατί να μην γίνει το ίδιο και σε εμάς, που δεν έχουμε τόσα πολλά κρούσματα για να είναι τόσο αυστηροί;”.https://www.cretalive.gr/

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Δήμος Μινώα Πεδιάδας:Δύο προτάσεις στο Υπουργείο...

Στόχος η βιώσιμη διαχείριση των υδάτινων πόρων και η...

Νίκος Αντωνακάκης : Ίδρυση και Λειτουργία Κρατικής...

«Το πρόβλημα δεν είναι στους σπόρους, αλλά στην κοινωνία...

Δήμος Μινώα Πεδιάδας:Δύο προτάσεις στο Υπουργείο...

Στόχος η βιώσιμη διαχείριση των υδάτινων πόρων και η...

Νίκος Αντωνακάκης : Ίδρυση και Λειτουργία Κρατικής...

«Το πρόβλημα δεν είναι στους σπόρους, αλλά στην κοινωνία...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Ρέθυμνο:Ραντεβού με την Ιστορία και την παράδοση στα 85α Αρκάδια

Με μεγάλη λαμπρότητα και την προσήκουσα τιμή στον ιστορικότερο...

Βραβείο για την Περιβαλλοντική Διακυβέρνηση και την Αειφορία απονεμήθηκε στον Δήμο Ρεθύμνης

Άλλη μια τιμητική διάκριση απονεμήθηκε στον Δήμο Ρεθύμνης για...

Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία τα 85α Αρκαδια στην Π.Ε. Ρεθύμνης

Εκπέμποντας μηνύματα ιστορίας, πολιτισμού, αθλητισμού, εθελοντισμού διεξήχθησαν στο Ρέθυμνο,...