Ηράκλειο:Με επιτυχία η κινητοποίηση αλληλεγγύης στην Παλαιστίνη

Εχθές, Σάββατο 2 Δεκεμβρίου, η Κρήτη έστειλε ένα δυνατό μήνυμα αλληλεγγύης στον πολιορκημένο δοκιμαζόμενο και της Παλαιστίνης.

Σε μια από τις πιο μαύρες μέρες του πολέμου αυτού, με πάνω από 1000 νεκρούς στην Παλαιστίνη μέσα σε μια μόλις μέρα, εκατοντάδες άνθρωποι στο κέντρο του Ηρακλείου ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Συνέλευσης Αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό και διαδήλωσαν στο κέντρο της πόλης ενάντια στα εγκλήματα που διαπράττει ο Ισραηλινός στρατός κατοχής στη Γάζα.

Η μουσική ομάδα No más από το Ηράκλειο, παρουσίασε σε πρώτη δημόσια εκτέλεση ένα συγκλονιστικό τραγούδι της, ειδικά αφιερωμένο στην γενοκτονία που συντελείται στην Παλαιστίνη:

“Όλοι οι λαοί μες τον ντουνιά, γυναίκες, άντρες και παιδιά ζητούν δικαιοσύνη.
Στα όρη στα ψηλά βουνά, να φτάσει η φωνή μακριά φωνάξτε για Ειρήνη.
Όλοι οι λαοί μες το ντουνιά, με μια φωνή, με μια γροθιά φωνάζουν με αγωνία. Δεν είναι πόλεμος αυτός, της Γάζας ο βομβαρδισμός είναι γενοκτονία!”

Καθ’ όλη τη διάρκεια της πορείας, μια σημαία 20 μέτρων χρωμάτιζε το πλήθος που φώναζε “Κάντε φασαρία σκοτώνουνε παιδιά, άμα δε φωνάξουμε δεν θα ρθει η Λευτεριά!”. Ενώ στο τέλος της, σχηματίστηκε δίπλα της η φράση STOP THE GENOCIDE με τα σώματα όλων των ανθρώπων που συμμετείχαν σε αυτήν. Μια πολύ θεαματική δράση που καταγράφηκε άνωθεν με drone, θέλοντας να σπάσει τα σύνορα και να φτάσει στην, τόσο κοντινή σε εμάς, Λωρίδα της Γάζας.

Το στρατόπεδο μας είναι εκείνο της Ειρήνης!
Όμως δεν υπάρχει ειρήνη, χωρίς δικαιοσύνη.

Λευτεριά στην Παλαιστίνη! 🇵🇸✊!

Τα σχόλια είναι κλειστά.